SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Fujitsu, BT kanalında çalışan kadınların karşılaştığı engelleri araştırmayla belirliyor

Fujitsu, BT kanalında çalışan kadınların karşılaştığı engelleri araştırmayla belirliyor
Bu haber 02 Aralık 2020 - 9:07 'de eklendi.

Fujitsu, ortak ağında görev yapan kadınlar için en büyük fırsatları ve engelleri belirlemek üzere 22 Eylül Dünya İş Kadınları Günü’nde bir araştırma başlattı. Fujitsu’nun çeşitlilik ve kapsayıcılığa odaklanmasının bir uzantısı olarak gerçekleştirdiği çalışmalar, şirketin Times Top 50 Employers for Women listesinde tanınması başta olmak üzere bu alanda öncü şirketler arasında yer almasını sağlıyor.

Fujitsu, Dünya İş Kadınları Günü’nü Avrupa’da BT kanalında çalışan kadınlar için en büyük fırsatları ve zorlukları belirlemek üzere bir anket başlatarak kutladı.

Fujitsu gelirlerinin yüzde 80’inden fazlasına katkıda bulunan BT kanalı, Fujitsu’nun başarısının önemli bir unsurunu oluşturuyor. Bu ekosistemin işgücünde farklılıklara yer verme, işe alma ve tutma becerisi hayati önem taşıyor. Fujitsu İş Ortağı Ağını kapsayan anketle kadınların çalışma ortamındaki zorlukları ve pandeminin etkisinin saptanması hedefleniyor. Fujitsu ayrıca, yeni kuşaktan kadınları BT kanalına kazanmak ve çeşitliliği destekleyen bir topluluk oluşturmak üzere öncü kadınları tanımayı ve desteklemeyi de amaçlıyor.

Fujitsu Kanal Avrupa Başkanı Fernanda Catarino konuyla ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu: “Sektörümüz inovasyonla yürütülmektedir ve çok çeşitli perspektifler ve fikirlerden yararlanabilmek, yerleşik fikirlere meydan okumamıza ve çok daha etkili bir şekilde yenilik yapmamıza olanak sağlar. Ayrıca, farklı şirketlerin daha iyi performans gösterdiğini, çalışanları işe alma ve tutma konusunda daha başarılı olduklarını ve daha fazla iş gücüne sahip olduklarını biliyoruz, ancak kadınlar hala BT kanalında yeterince temsil edilmiyor. Anketimiz, özellikle BT kanalındaki kadınlar başta olmak üzere ekosistemimizin bu barikatları tek tek kadınlar, ortaklarımız ve toplumun bir bütün olarak yararına kaldırmasına yardımcı olmak amacıyla karşılaştıkları en büyük zorluklara ışık tutmayı amaçlamaktadır.”

Fujitsu, iş gücünde çeşitliliğin avantajlarını uzun zamandır takdir etmektedir ve kapsayıcı bir işyeri sağlamaya devam ediyor. Bugüne kadar sağlam bir çeşitlilik ve katılım stratejisi; cinsiyetler arasındaki ücret farkını kapatma misyonunu da içeren çabalar, Fujitsu’nun Times Top 50 Kadınlar İçin İşveren olarak tanınmasına yol açtı. Fujitsu tüm bunlarla birlikte kadın rol modellerini öne çıkarma ve mentorluk programları oluşturma gibi etkinliklerle, müşteriler, ortaklar ve tedarikçilerden oluşan ekosistemi genelinde çeşitliliği teşvik ediyor.

Fujitsu’nun kanal ekosistemindeki tüm kadınlar ve erkek destekçileri, ankete katılabiliyor.

Editörlere notlar

1 Kadınlar için Times Top 50 İşveren olmak ne anlama geliyor: https://blog.uk.fujitsu.com/responsible-business/times-top-50-womens-business-network-covid/#.X0YMpDGP5g2

Çevrimiçi kaynaklar

Fujitsu blogu takip ediniz: https://blog.global.fujitsu.com/
Fujitsu’yu Twitter’da takip için: http://www.twitter.com/Fujitsu_Global
LinkedIn’de takip için: http://www.linkedin.com/company/fujitsu
Facebook’da Fujitsu: http://www.facebook.com/FujitsuICT
Fujitsu görselleri ve media sunucusu: http://mediaportal.ts.fujitsu.com/pages/portal.php

Fujitsu Hakkında

Fujitsu, çok çeşitli teknoloji ürünleri, çözümleri ve hizmetleri sunan önde gelen Japon bilgi ve iletişim teknolojisi (BİT) şirketidir. Yaklaşık 130.000 Fujitsu çalışanı 100’den fazla ülkedeki müşterileri desteklemektedir. Deneyimlerimizi ve ICT’nin gücünü, müşterilerimizle toplumun geleceğini şekillendirmek için kullanıyoruz. Fujitsu Limited (TSE: 6702) 31 Mart 2020’de sona eren mali yıl için 3,9 trilyon yen (35 milyar ABD doları) konsolide gelir bildirdi. Daha fazla bilgi için lütfen www.fujitsu.com adresini ziyaret edin.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA