SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Fujitsu, Nuerburgring Yarış Pistinin Güvenliğini Yapay Zeka ile Artırıyor

Fujitsu, Nuerburgring Yarış Pistinin Güvenliğini Yapay Zeka ile Artırıyor
Bu haber 01 Eylül 2021 - 21:36 'de eklendi.

Fujitsu, Nuerburgring Yarış Pistinin Güvenliğini Yapay Zeka ile Artırıyor

Haberin Notları:
– Fujitsu, Nuerburgring’deki güvenliği artırmak için takip kameralarını Yapay Zeka ile birbirine bağlayan sistemi geliştirerek uygulamaya başladı.
– İlk önce devreye alınan bölüm, daha önce sadece pist güvenlik görevlilerinin telsiz bağlantısıyla güvenliği sağladığı efsanevi Nordschleife pist bölümünün 2,8 km’si oldu. Yapay Zeka potansiyel bir sorun tespit ederse, ilgili veriler Yarış Kontrol yönetimine gönderiliyor ve yarışçılara yol kenarındaki ekranlar aracılığıyla bilgi veriliyor.

Gelecekte, Nuerburgring pisti Fujitsu sayesinde gelişmiş Yapay Zeka destekli güvenlik özelliklerinden faydalanabilir. Karmaşık bir düzende yerleştirilen yüksek çözünürlüklü kameralardan gelen bilginin gerçek zamanlı Yapay Zeka tarafından analiziyle anında uyarı sistemleri sayesinde, hem yarış kontrol yöneticileri hem de sürücülerin, Formula 1 sürücüsü Sir Jackie Stewart tarafından “Yeşil Cehennem” olarak adlandırılan bu zorlu yarış pistindeki olası sorunlar hakkında anında bilgilendirilebileceği anlamına geliyor.

İkonik Nordschleife pisti (North Loop), Nuerburgring’in iki yarış pistinin en ünlüsü. 20,8 kilometrelik pist, kör virajlar, düşmeler ve önemli yükseklik değişiklikleri de dahil olmak üzere toplam 73 dönüşe sahip ve birçok kişi tarafından dünyanın en zorlu pistlerinden biri olarak kabul ediliyor. Geçmişte, yarış hakemleri pistten çıkan bir araç gibi bir durum olduğunda durumu analiz edip karar verebilmek için pistteki hakemlerle telsiz ile temas ediyorlardı. Grand Prix pistinin aksine, Nordschleife henüz kameralarla yeterince donatılmadığı ve bu nedenle Yarış Kontrol komitesinin görüş alanı dışında bulunması nedeniyle sorunlar hızlı bir şekilde değerlendirilemiyordu. Bu durum, sorunları hızlı bir şekilde değerlendirmenin ve tepki vermenin genellikle zor olduğu anlamına geliyordu ve birkaç yüz araç aynı anda yoldayken doğru kararı vermenin önemi çok yüksekti.
Süreç, Doettinger Hoehe’de 2,8 km’lik bir test bölümüyle başlıyor

Bu iddialı pistin dijitalleşme projesi için geliştirilen sistemin uygulamasına, 8 HD kamera kurulumuyla “Doettinger Hoehe” olarak bilinen 2,8 kilometrelik bölümünde başlandı. Grand Prix pistindeki mevcut kamera altyapısına ek olarak, Nordschleife’nin tamamının kapsama alanı 100’den fazla kameraya ihtiyaç duyuyor. Bununla birlikte, kameraların sayısı, devrenin insanlar tarafından kolayca güvenilir bir şekilde izlenemeyeceği anlamına da geliyor. Bu noktada Fujitsu’nun çözümü, Nuerburgring tarafından kurulan ve Fiber optik kablolar aracılığıyla Yarış Kontrol komitesine bağlanan kameralara dayanıyor. Fujitsu, karar verme sürecini desteklemek için, tüm video akışlarını gerçek zamanlı olarak izlemek ve tanımladığı potansiyel tehlikeleri işaretlemek için yapay zekadan yararlanan bir sistemi geliştirdi. Olası sorunlar tespit edildiğinde, sistem Yarış Kontrol komitesini anında bilgilendirecek ve aynı anda yaklaşan trafiği bildirme fırsatı verirken, örneğin izleme tarafı LED ekranlarını kullanarak ilgili video akışlarına geçecek.
Fujitsu Orta Avrupa Üretim ve Otomotiv Bölümü Başkanı Joern Nitschmann şunları söylüyor: “Nuerburgring, zor bir yarış pisti olarak haklı bir üne sahip. Bu proje kesinlikle Eyfel Dağları’nın ortasında sürekli güç ve bant genişliği ihtiyacı da dahil olmak üzere bazı zorlukları ortaya çıkardı. Bununla birlikte, Nuerburgring’in yarış güvenliği uzmanlığı, karmaşık Yapay Zeka çözümlerini belirleme, geliştirme ve kurma deneyimimizle birleştiğinde, mükemmel bir ekip işi olduğunu kanıtladı. İş birliğimiz, diğer endüstrilerde kanıtlanmış dijital dönüşüm uzmanlığımızla bu çok zor yarış pistinin güvenliğini sağlamaya dönüştü”.
Nuerburgring Genel Müdürü Mirco Markfort ise şunları söylüyor: “Nuerburgring Nordschleife’da neredeyse yüz yıldır yarış etkinlikleri düzenleniyor. Her yıl burada yeteneklerini test eden binlerce sürücünün güvenliğini en üst düzeye çıkarmak için yıllar boyunca büyük yatırımlar yaptık. Fujitsu ile olan iş birliğimiz sayesinde, sürücüler her zamankinden daha güvenli olacak. Sadece pistin tüm bölümlerini ilk kez tam olarak görüntülemekle kalmıyoruz, aynı zamanda Yapay Zeka ile gerçek zamanlı olarak otomatik bildirimler de üretebileceğiz. Pist altyapısının ilk canlı testi Haziran ayı başında düzenlenen efsanevi 24 saatlik dayanıklılık yarışında gerçekleşti. Şimdi test edilen bölümde elde ettiğimiz veriyi derliyoruz ve buradan elde edeceğimiz iç görülere dayanarak çözümümüzü geliştirmeye devam ediyoruz. Ayrıca bu devrimci teknolojiyi pistin geri kalanı için de geliştirmeyi ve uygulamayı planlıyoruz.”
Fujitsu, Yapay Zeka sistemini geliştirmeye devam ediyor. Bu sistem, araçları tanımayı ve parkur ile çakıl, çim ve parmaklıklar dahil olmak üzere çevrede bulunan tüm farklı bileşenleri tanımlamayı öğreniyor. Yapay Zeka ayrıca petrol, kir veya döküntü gibi pistteki anormallikleri tespit etmek ve yağmur veya gölge gibi hava koşullarıyla başa çıkmak için de geliştiriliyor.

Note for editors
1 Fujitsu, bu çözüm için asgari sistem gecikmesi sağlamak üzere şirket içi bir yaklaşım benimseyerek Nuerburgring’in özel gereksinimlerini karşılamak için yapay zeka yöntemlerinin bir kombinasyonunu kullanıyor. Yazılım, pistteki araçları veya kişileri tanımlamak için Yapay Zeka nesne tanıma özelliğini içeriyor. Görüntü segmentasyonu ayrıca yarış pisti, çakıl ve çim alanlarının yanı sıra korkuluklar ve güvenlik çitleri arasında ayrım yapmasına olanak tanıyor. Bir güvenlik sorunu öngörüldüğünde sistem yarış denetleyicilerini uyarır ve doğrudan sürücülere ek trafik ışığı uyarıları ve mesajları gönderebiliyor. Modüler yapısı sayesinde, sistem oldukça ölçeklenebilir ve pistin yeni bölümlerine doğru kolayca genişletilebiliyor.

Çevrimiçi kaynaklar
– Fujitsu blogu takip ediniz: https://blog.global.fujitsu.com/
– Fujitsu’yu Twitter’da takip için: http://www.twitter.com/Fujitsu_Global
– LinkedIn’de takip için: http://www.linkedin.com/company/fujitsu
– Facebook’da Fujitsu: http://www.facebook.com/FujitsuICT
– Fujitsu görselleri ve media sunucusu: http://mediaportal.ts.fujitsu.com/pages/portal.php

Fujitsu Hakkında
Fujitsu, çok çeşitli teknoloji ürünleri, çözümleri ve hizmetleri sunan önde gelen Japon bilgi ve iletişim teknolojisi (BİT) şirketidir. Yaklaşık 126.000 Fujitsu çalışanı 100’den fazla ülkedeki müşterileri desteklemektedir. Deneyimlerimizi ve ICT’nin gücünü, müşterilerimizle toplumun geleceğini şekillendirmek için kullanıyoruz. Fujitsu Limited (TSE: 6702) 31 Mart 2021’de sona eren mali yıl için 3,6 trilyon yen (34 milyar ABD doları) konsolide gelir bildirdi. Daha fazla bilgi için lütfen www.fujitsu.com adresini ziyaret edin.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek