SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

“GECE GÜNDÜZ MİLLETİMİZE HİZMET ETMEK İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ”

“GECE GÜNDÜZ MİLLETİMİZE HİZMET ETMEK İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ”
Bu haber 25 Temmuz 2020 - 21:47 'de eklendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amasya Çevre Yolu Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 2023’e her alanda gelişmiş, güvenli ve müreffeh bir şekilde ulaştırmakta kararlıyız. Bu yolda bizimle yürüyecek her dosta gönlümüz de kapımız da açıktır. Bize düşmanlık etmeye, tuzak kurmaya, önümüzü kesmeye çalışanlar ise hiç kusura bakmasınlar, kendileri kaybeder” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amasya Çevre Yolu Açılış Töreni’ne video konferans yöntemiyle katılarak, bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amasya Çevre Yolu’nun hayırlı olmasını dileyerek, projenin şehir içinden geçen araç trafiğini tamamen şehir dışına çıkardığını, trafik güvenliği ve konforunun yanında vakitten ve akaryakıttan tasarruf sağlayacağını söyledi.

“GECE GÜNDÜZ MİLLETİMİZE HİZMET ETMEK İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ”

Çevre Yolu’nun yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar ulaştırma alanında Amasya’da pek çok önemli projeyi hayata geçirdiklerini anlattı.

Amasya’da bölünmüş yol uzunluğunu son 18 yılda yapılan 5,1 milyar liralık yatırımla 29 kilometreden 270 kilometreye çıkardıklarını, Merzifon Havalimanı’nın yolcu sayısını sadece son iki yılda 12 kat artırarak 168 bine yükselttiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Haberleşme altyapısı alanında da Amasya’daki hızlı internet abone sayısı 329 bini buldu. Fiber optik kablo uzunluğunu da 2 bin kilometreye yaklaştırdık. Amasya’nın sembollerinden olan Ferhat ile Şirin’in aşkını her fırsatta ülkemize ve milletimize olan hizmet sevdamızın örneği olarak gösteririm. Ferhat, Şirin için nasıl tüm zorlukları aştıysa biz de aynı şekilde gece gündüz milletimize hizmet etmek için mücadele veriyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya salgın hastalıkla uğraşırken Türkiye’nin en yüksek standartta sağlık hizmeti vermekle kalmadığını, aynı zamanda yapılan açılış ve temel atmalarla ülkeyi kalkındırmaya devam ettiklerini vurguladı.

“EKONOMİMİZE KURULAN TUZAKLARI BİRER BİRER BOZDUK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sınırlarımız içinde ve dışında karada, denizde, havada, her yerde milletimizin ve ülkemizin, dostlarımızın hakkını, hukukunu, çıkarlarını savunduk. Irak’tan Suriye’ye Libya’dan Ege’ye kadar nerede ülkemize yönelik bir tehdit varsa hiç tereddüt etmeden gidip gücümüzü ve kararlılığımızı ortaya koyduk. Ekonomimize kurulan tuzakları birer birer bozarken sağladığımız desteklerle milletimizin her kesiminin yanında olduğumuzu gösterdik” dedi.

“Maruz kaldığı her saldırının ardından Türkiye’nin tökezlemesini, diz çökmesini bekleyenleri hamdolsun bu süreçte bir kez daha hayal kırıklığına uğrattık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Ülkemizin önünde salgın sonrası yeniden yapılacak küresel, siyasi ve ekonomik sistemde çok önemli bir yer edinme imkânı doğmuştur. Daha düne kadar sürekli gizli açık yaptırım, ambargo, bedel ödetme tehditlerine maruz kalırken, bugün herkesin birlikte çalışmak, fırsatları birlikte değerlendirmek istediği bir ülke hâline geldik. Egemenlik haklarımızın kullanımı konusunda attığımız adımlar zahiri birtakım itirazlar dışında genel olarak kabul görmekte saygıyla karşılanmaktadır. Son günlerde çok fazla gürültü çıkartan ülkelerin gayelerinin Ayasofya veya Doğu Akdeniz değil, bizatihi Türk milletinin ve Müslümanların bu coğrafyadaki varlığı olduğunu zaten görüyoruz. Bu gerçeği yavaş yavaş herkes görmekte, tutumunu ve söylemini dengeli hâle getirmektedir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bugün her alanda sergilediği, onur ve sonuç alıcı duruşa kolay gelmediğini, bağımsız ve haysiyetli bir politika ortaya koyabilmek için siyasi, ekonomik, askerî ve diplomatik gücü sahip olunması gerektiğinin altını çizdi.

“GÜÇLÜ VE BÜYÜK TÜRKİYE VİZYONUMUZ YAVAŞ YAVAŞ ETE KEMİĞE BÜRÜNMEYE BAŞLADI”

Milletin desteğiyle Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ni hayata geçirdiklerine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Ekonomik olarak dibe vurmuş bir ülke böyle yapamazdı. Geçtiğimiz 18 yılda attığımız adımlarla hem alt yapımızı güçlendirdik hem makroekonomimizi sağlam temellere oturduk. Askerî bakımdan tamamen dışa bağımlı bir ülke böyle yapamazdı. Bunun için bir yandan savunma sanayimizi geliştirirken, diğer yandan ordumuzu millî çizgide güçlendirdik. Diplomatik kabiliyetleri gelişmemiş bir ülke böyle yapamazdı. Dış politikamızda, uluslararası her platformda sözü geçen bir anlayışı yaygın ve etkin diplomatik kanallarımızla hâkim kıldık. Bütün bunlar bir araya geldiğinde güçlü ve büyük Türkiye vizyonumuz yavaş yavaş ete kemiğe bürünmeye, fiili neticelere dönüşmeye başladı. Türkiye’nin attığı adımlara karşı yüksek sesle itiraz edenlerin sahada herhangi bir varlık gösterememelerinin sebebi ülkemizin her alanda sahip olduğu gücü görmeleridir.”

Türkiye’ye karşı siyasetle, diplomasiyle, sağduyu ve akılla bağdaşmayan sözler sarf edenleri ve davranışlarda bulunanları uyardıklarına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şayet bizim ödediğimiz bedelleri göze alıyorsanız buyurun çıkın meydana. Böyle bir niyetiniz yoksa bir an önce müzakere kanallarını açın. Bizim kimsenin hakkında, hukukunda, toprağında, denizinde, doğal kaynağında gözümüz yoktur. Ancak kendi hakkımıza, hukukumuza, çıkarımıza da kimsenin el uzatmasına izin vermeyiz” açıklamasında bulundu.

“BU YOLDA BİZİMLE YÜRÜYECEK HER DOSTA GÖNLÜMÜZ DE KAPIMIZ DA AÇIKTIR”

“Adil olan, akılcı olan, ahlaklı olan her türlü teklifi konuşmaya, değerlendirmeye müzakere etmeye hazırız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dayatmalar ve zorbalıklar karşısında vereceğimiz cevabı ise zaten sahada fiilen gösteriyoruz. Gerekirse daha fazlasını yapmaktan da çekinmeyiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 2023’e her alanda gelişmiş, güvenli ve müreffeh bir şekilde ulaştırmakta kararlıyız. Bu yolda bizimle yürüyecek her dosta gönlümüz de kapımız da açıktır. Bize düşmanlık etmeye, tuzak kurmaya, önümüzü kesmeye çalışanlar ise hiç kusura bakmasınlar, kendileri kaybeder” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Ayasofya’nın yeniden ibadete açılışı vesilesiyle Fatih Sultan Mehmet Han’ı rahmetle yâd ettiklerini hatırlatarak, “25 Ağustos’ta Ahlat’ta, 26 Ağustos’ta Malazgirt’te Anadolu’nun kapılarını milletimize açan Sultan Alparslan’ı rahmetle yâd edeceğiz. Vatan topraklarının her karışına kanıyla mührünü vuran ecdadın sadece hatıralarını yâd etmekle kalmıyor, emanetlerine de sıkı sıkıya sahip çıkıyoruz. İnşallah son nefesimize kadar da bu yolda mücadeleyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından tören alanında bulunan Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ve diğer yetkililere talimat vererek, Amasya Çevre Yolu’nun açılışı gerçekleştirdi.
KAYNAK:www.tccb.gov.tr

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek