SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

HADİ ÖZTOP `TAN ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

HADİ ÖZTOP `TAN ENGELLİLER HAFTASI MESAJI
Bu haber 10 Mayıs 2021 - 22:07 'de eklendi.

Anda Kardeşe Vefa Derneği Şanlıurfa Temsilcisi Hadi Öztop, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle ile mesaj yayımladı.

Öztop, “Herkes bir engelli adayı olduğu için engellilik, yalnızca engelli bireylerin ya da ailelerinin içinde bulunduğu bir sorun değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur” dedi.

Öztop, mesajında, “Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de engelli bireyler toplumun önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Son rakamlara göre, ülkemizdeki engelli bireylerin oranı yaklaşık % 11’dir. Bu da demektir ki; Türkiye ‘de ortalama her 9 kişiden biri kısıtlayıcı engelliliğe sahiptir. Toplumun, böylesi yüksek bir oranda içinde barındırdığı bu bireylerimiz de, elbette, tüm diğer bireyler gibi eşit muamele, itibar, yaşamlarını bağımsız idame ettirme ve toplumun bir parçası olma gibi haklara sahip olmalıdırlar. Bizim üzerimize düşen görev ise, engelli vatandaşlarımıza bu haklarından faydalanmaları için imkan ve fırsatlar sağlamak olmalıdır.

Ülkemizin en önemli duyarlılıklarından biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili farkındalığın 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftasında daha da artması dileğiyle, Engelliler Haftası’nı kutluyor, Ülkemizde ve tüm dünyada engelli vatandaşlarımızı, ailelerini sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek