SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Hüseyin Kıran `dan “25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluşu” mesajı

Hüseyin Kıran `dan “25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluşu” mesajı
Bu haber 24 Aralık 2020 - 21:11 'de eklendi.

ABDULLAH YİĞİT- GAZİANTEP
KRN Group Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Genç Girişimci Hayırsever İş Adamı Hüseyin Kıran, “25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluşu” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kıran, mesajında “Gaziantep halkı, tüm imkânsızlıklara rağmen, vatan sevgisiyle dolu kocaman yürekleriyle yediden yetmişe toprağına sahip çıkmıştır. Emperyalist güçlere karşı sergilediği eşsiz mücadele örneğiyle dünyadaki tüm mazlum milletlere örnek olan Gaziantep, kendi imkanları ile cephane yaparak düşman işgaline tek başına karşı koyanların şehridir.

Gaziantep Destanı; “Düşman, cesedimi çiğnemeden, Antep topraklarına giremez” diyen Mehmet Said; namı diğer Şahin Bey’in, şehit edilişinin ardından yazılan “Vurun Antepliler namus günüdür” ağıtı ile akıllara kazınan Molla Mehmet; namı diğer Karayılan’ın ve annesine el uzatıldığı için kendisini siper eden, 14 yaşındaki kahraman Şehit Kamil gibi kahramanların hikayesidir.

Şehrin direncini kırmak için açlık ve yokluğa mahkum edildiği o günlerde Gaziantep halkı, boyunduruk altına girmek yerine, hür olmayı ve ölmeyi tercih etmiş ve tarihte eşi benzeri görülmemiş direnişin destanını yazmıştır.

Vatanına ve bayrağına göz diken şer odaklarına karşı 10 ay dokuz gün süren mücadele ile düşmanı topraklarından atarak milli iradesine sahip çıkan Gaziantep’in bağrında 6317 şehit vardır. Şehrimizi gazilik unvanıyla onurlandıran, bizlere başımızı dik tutarak yaşadığımız toprakları emanet eden Antep destanının kahramanlarını, şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek