SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

“KAHRAMAN MEHMETÇİĞİMİZİN KARŞISINDA DAYANABİLECEK HİÇBİR GÜÇ TANIMIYORUZ”

“KAHRAMAN MEHMETÇİĞİMİZİN KARŞISINDA DAYANABİLECEK HİÇBİR GÜÇ TANIMIYORUZ”
Bu haber 25 Nisan 2021 - 14:44 'de eklendi.

“KAHRAMAN MEHMETÇİĞİMİZİN KARŞISINDA DAYANABİLECEK HİÇBİR GÜÇ TANIMIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım Operasyonu Komuta Merkezi’yle yaptığı görüşmede, “Terörün kökünü kazımakta ve vatandaşlarımızı terör belasından tamamen kurtarmakta kararlıyız. Kahraman ordumuzun son dönemde artık doğrudan terörün merkezine yönelen başarılı harekâtları, bu hedefimize yaklaştığımıza işaret etmektedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım Operasyonu Komuta Merkezi’ne Vahdettin Köşkü’nden video konferansla bağlanarak Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanlarıyla görüştü.

Mazisi şanla ve zaferlerle dolu Türk Silahları Kuvvetleri’nin bugün de milletin güvenliğini tehdit eden tehlikelere karşı azim ve kararlılıkla mücadelesini sürdürdüğünü kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu tarihî mücadeleyi gerçekleştiren kahraman ordumuzla ve onun tüm mensuplarıyla iftihar ediyoruz” dedi.

“KAHRAMAN MEHMETÇİĞİMİZİN KARŞISINDA DAYANABİLECEK HİÇBİR GÜÇ TANIMIYORUZ”

“Ölürsem şehit kalırsam gazi, anlayışıyla yürütülen bu mücadelede, kahraman Mehmetçiğimizin karşısında dayanabilecek hiçbir güç tanımıyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye, tarihinin her döneminde olduğu gibi bugün de mücadelesini hak, hukuk, adalet gibi insani değerlerden en küçük bir sapma göstermeden yürütmektedir. Amacımız, güney sınırlarımızda oluşturulmaya çalışılan terör varlığını tamamen ortadan kaldırmak ve ülkemize yönelik tehditleri bertaraf etmektir. Terörün kökünü kazımakta ve vatandaşlarımızı terör belasından tamamen kurtarmakta kararlıyız. Kahraman ordumuzun son dönemde artık doğrudan terörün merkezine yönelen başarılı harekâtları, bu hedefimize yaklaştığımıza işaret etmektedir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin dün akşam Irak’ın kuzeyinde yuvalanan PKK terör örgütüne yönelik Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım Operasyonu’nu başlattığını açıklayarak, “Karadan ve havadan sığınak, barınak ve mağaraların ateş altına alındığı operasyonda, şu ana kadar çok sayıda terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Komşumuz Irak’ın toprak bütünlüğüne saygılı bir şekilde icra edilen bu harekât, bölgede barış ve huzurunun tesis edilmesine de önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin, Irak’ın ve Suriye’nin geleceğinde bölücü terör örgütüne ve teröre asla yer olmadığının altını çizerek, “Uluslararası hukuktan doğan haklarımız çerçevesinde, bölgemize kan, gözyaşı ve yıkımdan başka bir şey getirmeyen bu katil sürülerinin kökünü kurutana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Kahraman Mehmetçiğimizin başarıyla icra ettiği operasyonlarda azami oranda yerli ve millî savunma sanayii ürünlerimizin kullanılması da bizim için ayrı bir memnuniyet ve iftihar vesilesidir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Operasyonda görev alan Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman personelinin her birini ayrı ayrı alınlarından öpüyor, sizlere muvaffakiyetler diliyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/127684

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek