SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Karacadağ Kalkınma Ajansı, Avrupa Kalkınma Ajansları Birliği (EURADA) İcra Komitesine Seçildi

Karacadağ Kalkınma Ajansı, Avrupa Kalkınma Ajansları Birliği (EURADA) İcra Komitesine Seçildi
Bu haber 19 Aralık 2020 - 14:23 'de eklendi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Karacadağ Kalkınma Ajansı, Avrupa Kalkınma Ajansları Birliği (EURADA) İcra Komitesine Türkiye’deki kalkınma ajansılarını temsilen seçildi. Avrupa Birliği ile birlik üyesi olmayan 21 ülkeden toplam 69 kalkınma Ajansınızın üye olduğu EURADA, Avrupa’daki ve dünyadaki kalkınma ajansları arasındaki diyalogu artırmayı, iyi uygulamaların yaygınlaşmasını ve uluslararası iş birliği yoluyla bölgesel ekonomik kalkınmayı desteklemeye dönük çalışmalar yürütmektedir.

15 Aralık 2020 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleştirilen EURADA Genel Kurulu toplantısında, birliğe 2010 yılında üye olan Ajansımız, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ve ülkemizde EURADA’ya üye Ajansların büyük desteğiyle 2021-2023 yılları arasında 3 yıllığına İcra Komitesine seçildi. 2017 yılından bu yana EURADA Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapan Ajans Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral, önümüzdeki üç yıllık süreçte 7 kişilik icra komitesinde görev alacak.

Avrupa’daki Kalkınma Ajanslarının Çatı Örgütü: EURADA

Avrupa Bölgesel Kalkınma Ajansları Birliği (The European Association of Development Agencies- EURADA) 1992 yılında Belçika’nın Brüksel kentinde kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olarak faaliyetlerine başladı. EURADA’nın amacı “Avrupa Komisyonu servisleri ile diyalog, üyeleri olan bölgesel kalkınma ajansları arasında iyi uygulamaların değişimi ve uluslararası işbirliği yoluyla bölgesel ekonomik kalkınmayı desteklemek” olarak belirlenmiştir. EURADA, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin yanı sıra Türkiye’nin de dahil olduğu 21 ülkeden toplam 69 üye ile faaliyetlerini sürdürüyor. Bölgesel kalkınmanın gelişimi adına konferans ve seminerler düzenleyen EURADA, üyelerini fon kaynakları ve iş birliği fırsatları konusunda bilgilendirmekte, ortaklıklar oluşturulmasına destek olmaktadır.
Ülkemizden İstanbul Kalkınma Ajansı ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ise 2021-2023 yılları arasında EURADA Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapacak.

ABDULLAH YİĞİT-İSTANBUL

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA