SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

KÜLTÜR VE TURİZM YOLUNDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

KÜLTÜR VE TURİZM YOLUNDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Bu haber 21 Nisan 2021 - 14:44 'de eklendi.

KÜLTÜR VE TURİZM YOLUNDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün ilk kepçenin vurulduğu an “Bu yol Hz. İbrahim Peygamberin makamından Hz. Eyyüp Peygamberin makamına açılacak bir gönül yoludur” dediği Eyyübiye ilçesinde bulunan ‘Kültür ve Turizm Yolu’ projesinde çalışmalar sürüyor.

Resim önizlemesi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin Halil-ül Rahman(Balıklıgöl) ve Eyüp Peygamber makamını birbirine bağlayacak olan ‘Kültür ve Turizm Yolu’ projesi ile açılacak yeni yol güzergâhında Kültürel değerleri ön plana çıkaracak cepheleri ve aydınlatmaları ile örnek bir proje ortaya koymak maksadı ile Eyyübiye Belediyesi ile başlattığı projede çalışmalar devam ediyor.

Resim önizlemesi

Kent trafiğini rahatlatacak, turizme katkı sunacak projelerin bir bir hayata geçirilmesinde öncülük eden Başkan Beyazgül, Hazreti İbrahim ile Hazreti Eyyüp peygamber makamları arasında direkt bağlantıyı sağlayacak “Kültür ve Turizm Yolu’nun hizmete açılması için tahliye ve yıkım çalışmalarını yakından takip ediyor.

Resim önizlemesi

Proje kapsamında Eyyübiye İlçesi, Muradiye, Hacıbayram, Şıhmaksut ve Eyyübiye mahalleleri sınırları içerisinden geçen güzergâhın toplam proje alanı 51 bin iki yüz bir metrekare olan yolda güzergâh uzunluğu 1535 metre, kamulaştırılacak ev adedi ise 476 olarak belirlenerek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı bünyesinde yürütülen özverili çalışmalarla kamulaştırma işlemleri tamamlanan yapıların yıkım işlemleri sürüyor.

Şanlıurfa’nın tarihi ve turizminin geliştirerek, kentin güzel bir görünüme kavuşması için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki trafik sıkışıklığını en aza indirecek yeni yollar açarak hem yaşam alanlarını rahatlatacak hem de çevre ve cephe düzenlenmeleriyle şehrin manevi atmosferine katkı sağlanmış olacak.

Resim önizlemesi

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek