SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Lübnan’a dünyadan destek mesajları geldi

Lübnan’a  dünyadan destek mesajları geldi
Bu haber 05 Ağustos 2020 - 8:29 'de eklendi.

Lübnan’daki patlama dünyada büyük yankı buldu. Onlarca kişinin öldüğü patlama sonrası çok sayıda ülke Lübnan için taziye mesajı yayınladı, yardım teklifinde bulundu.
Lübnan’ın başkenti Beyrut’u savaş alanına çeviren patlamanın ardından ülkelerden peşpeşe açıklamalar geldi.
KKTC

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersin Tatar, taziye mesajı yayımladı. Tatar mesajında, “Lübnan halkına başsağlığı, ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim” ifadesini kullandı.

ABD

ABD Başkanı Donald Trump, patlamaya ilişkin taziye mesajında “korkunç saldırı” ifadesini kullandı. “Biz yardım için burada olacağız. Bu, korkunç bir saldırı gibi görünüyor.” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da, başsağlığı diledi, Lübnan halkına yardıma hazır olduklarını belirtti. “Durumu yakından takip ediyoruz ve bu trajediyi atlatmalarında Lübnan halkına yardım etmeye hazırız” mesajı verdi.

Birleşmiş Milletler

Birleşmiş Milletler, ölenlerin ailelerine, Lübnan hükümetine ve halkına taziye açıklaması yaptı, Lübnan’a destek sözü verdiklerini duyurdu. Patlamada birkaç BM personelinin yaralandığına da açıklamada yer verildi.

Avrupa Birliği

Avrupa Birliği ülkeleri de destek ve dayanışma çağrısı yaptı.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, “Dualarım Lübnan halkı ve Beyrut’taki trajik patlamanın kurbanlarının aileleri için. AB yardım ve destek vermeye hazırdır.” dedi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson da Lübnan’a destek mesajını iletti. İngiltere Lübnan’a her şekilde destek vermeye hazırdır” ifadesini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise, “Lübnanlılara kardeşlik dayanışması gösteriyorum” ifadeleriyle desteğini dile getirdi.

Belçika Dışişleri Bakanı Philippe Goffin, Belçika’nın Beyrut Büyükelçiliği binasının da patlamada zarar gördüğünü ve bazı çalışanların yaralandığını duyurdu.

Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen, “Düşüncelerimiz Lübnan halkı, olayda yaralananlar ve hayatını kaybedenlerin aileleriyle.” ifadesini kullandı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Atina yönetiminin bu ülke için her türlü yardıma hazır olduğu açıklamasını yaptı.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, “Zihinlerimiz ve dualarımız Lübnan’ın büyük ve güçlü halkıyla birlikte” mesajını paylaştı.

Katar, Mısır, Ürdün, Irak ve Libya’dan da yardım teklifleri ile dayanışma açıklamaları geldi. Katar, Lübnan’a iki sahra hastanesi, Irak ise bir sahra hastanesi göndereceğini duyurdu.

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye, yaralılara destek mesajı yayımladı.

Arjantin, patlamada hayatını kaybedenler için Lübnan hükümeti ve halkına içten başsağlığı dileklerini iletti. Arjantin’in Beyrut Büyükelçiliği binasının da patlama nedeniyle ciddi zarar gördüğü, ancak büyükelçilik çalışanlarından ölü ya da yaralı olmadığı belirtildi.

Lübnan’daki Hizbullah Örgütü, patlamayı “elim bir facia” şeklinde nitelendirdi, birlik ve dayanışma çağrısında bulundu.

KAYNAK:TRT HABER

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek