SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Mehmet Kızıl’dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Mehmet Kızıl’dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı
Bu haber 03 Aralık 2020 - 2:14 'de eklendi.

ABDULLAH YİĞİT –İSTANBUL
Kızıl Group Yönetim Kurulu Başkanı İş Adamı Mehmet Kızıl, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Kızıl, Türkiye nüfusunun yüzde 12’sinden fazlasının, yani yaklaşık 9 milyon kişinin engelli olduğunu söyledi.

1992 yılında Birleşmiş Milletler ’in aldığı bir kararla, 3 Aralık gününün Uluslararası Engelliler Günü olarak ilan edildiğini belirten Kızıl , “Bu kararın ardından BM İnsan Hakları Komisyonu yayınladığı bildiri ile üye ülkelere, 3 Aralık gününün; engellilerin topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla tanınmasını istemiştir” dedi.

Engelli istihdamının önemine `de vurgu yapan Kızıl , “Son yıllarda devletin engellilere yönelik iş olanakları konusunda ciddi çalışmaları bulunmaktadır. Belirli bir sayıda işçi çalıştıran özel sektör kuruluşlarının da yasal zorunluluk olarak engelli kadrosunda işçi çalıştırması gerekmektedir.
Bu yasal zorunluluklara gerek kalmaksızın engelli vatandaşlarımıza iş olanakları yaratılması, ülkemizin gelişmesine katkı sağlayacaktır.

Engelli istihdamının artması ile toplumsal refah ve huzurun sağlanmasının daha kolay olacağı unutulmamalıdır. Ayrıca, herkesin bir gün engelli olabileceğini hatırlatırım.

Bu duygu ve düşüncelerle, engellilik konusundaki toplumsal duyarlılık ve farkındalığın güçlenmesini temenni ediyor, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA