SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

MHP IĞDIR MİLLETVEKİLİ YAŞAR KARADAĞ, 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MÜNASEBETİYLE KUTLAMA MESAJI YAYIMLADI

MHP IĞDIR MİLLETVEKİLİ YAŞAR KARADAĞ, 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MÜNASEBETİYLE KUTLAMA MESAJI YAYIMLADI
Bu haber 24 Kasım 2021 - 11:07 'de eklendi.

MHP Iğdır Milletvekili Yaşar KARADAĞ, 24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle mesaj yayımlayarak, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

Öğretmenin, özverinin aslında diğer bir adı olduğunu dile getiren KARADAĞ, mesajında şunları söyledi : “İnsan doğar, büyür ve ölür. Hayat serüvenidir bu durum. İlk doğduğunda ailedir onu sahiplenen, koruyan, kollayan. İlk öğretmen anne – baba olur çocuk için. Sonra okul süreci ile yeni bilgiler öğrenme arzusu başlar ki orada devreye en kutsal meslek olan öğretmenlik devreye girer. Kutsal diyorum çünkü, çocuklarımızın bireysel gelişim ve başarıları için büyük bir özveri ile en zor şartlarda ve ortamlarda çaba gösteren kişidir öğretmen. Senin çocuğunu en az senin kadar düşünen, koruyan, kollayan ve geleceğe hazırlayan vefakar insandır öğretmen.

Yeri geldiğinde bir dağ köyünün en ücra köşesine giderek, oradaki çocukların geleceğini hazırlayan, hastalandığında başında bekleyen, üşüdüğünde ellerini ısıtan bir anne, bir babadır öğretmen. Dünyanın en başarılı insanına bakarsınız, onun o başarısının altında bir öğretmenin imzası vardır. ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ diyen Hz. Ali’nin bu sözüne mazhar olmuş insandır öğretmen.
Kendisinden çok seni düşünen ve senin için çabalayan, seni hayata hazırlayan başka bir insan yoktur yer yüzünde. Sermayesi kalemi, kitabı; amacı ise ülkesine, vatanına hayırlı bir birey yetiştirmektir öğretmenin. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı gönül rahatlığı ile emanet ettiğimiz öpülesi ellerdir onlar. Öğretmen için yer ve zaman kavramı yoktur. O sadece öğretmek ister. Okulda, bahçede, evde. Öğrettikleri ile her çocuğun kendi yolunu bulmasında gerçek bir rehberdir öğretmen. Ve her birimizde silinmeyecek izler bırakırlar. Öğretmenlik bir meslek değil, çok daha fazlasıdır.

Ülkenin en ücra köşelerinde çok zor şartlarda dahi, gocunmadan şevkle, hırsla, inançla görevini yapan fedakar, vefakar insandır öğretmen. Bu fedakarlığı, vefakarlığı gösterebilecek başka bir meslek olmamıştır. İşte bu yüzdendir ki; özverinin aslında diğer adıdır öğretmen.

Bu duygu ve düşünceler ile vefakar, cefakar meslektaşım olan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek