SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

MHP Iğdır Milletvekili Yaşar KARADAĞ,  “Güçlü Türkiye, beraberinde Türkiye’yi bir güç odağı hâline getirecek

MHP Iğdır Milletvekili Yaşar KARADAĞ,  “Güçlü Türkiye, beraberinde Türkiye’yi bir güç odağı hâline getirecek
Bu haber 12 Aralık 2020 - 14:23 'de eklendi.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

MHP Iğdır Milletvekili Yaşar KARADAĞ,  “Güçlü Türkiye, beraberinde Türkiye’yi bir güç odağı hâline getirecek ve etrafındaki mazlumların da bir yerde kurtuluş kapısı olacak”.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bütçe görüşmeleri devam ederken, Ticaret ve Gümrük Bakanlığı ile Sanayi Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde konuşma yapan MHP Iğdır Milletvekili Yaşar KARADAĞ, Güçlü bir Türkiye’nin, beraberinde Türkiye’yi bir güç odağı haline getireceğini ve etrafındaki mazlumların da bir yerde kurtuluş kapısı olacağını dile getrdi.

Konuşmasına, vefatının 45. Yılında büyük Türkçü, dava ve fikir adamı Hüseyin Nihal Atsız’ı rahmet ve saygı ile anarak başlayan Karadağ, Türkiye’nin ticaretinin daha kolay ve daha güvenli bir şekilde, aynı zamanda daha hızlı ve kaliteli yapıldığı bir ülke olmasını sağlamanın, gümrük ve ticaret politikalarının ana unsuru olduğunu belirtti.

Ülkemizin dünya ticareti içerisindeki payını her geçen gün artırmaktadır diyen KARADAĞ, Dünya ticaretinde değişen şartlarla, ülkemizin de uyumunu teminen ilgili kurumların hukuki, idari, fiziki, teknik ve mali kapasitelerinin dünyadaki gelişmelere uyumlu hâle getirilmesi gerektiğini ifade etti.
Dünya ticaretinde değişen şartlarla, ülkemizin de uyumunu teminen ilgili kurumların hukuki, idari, fiziki, teknik ve mali kapasitelerinin dünyadaki gelişmelere uyumlu hâle getirilmesi gerektiğinin üzerinde duran Yaşar KARADAĞ, Türk markasını ve Türk üreticisini koruyacak önlemlerin alınmasının şart olduğunu ve Tüketicinin korunmasına ilişkin mevzuatın güncellenmesi, piyasa gözetim ve denetim faaliyetlerinin etkinliklerinin artırılması gerektiğini vurguladı.

Covid-19 salgınının ve alınan önlemlerin etkisiyle çalışmayan küçük esnafa, ticari işletmelere yönelik ek tedbirler alınması gerektiğine vurgu yapan KARADAĞ, geleneksel sektörlerde yerli üreticinin rekabet gücünün artırılması, jeopolitik konumumuzdan faydalanarak lojistik imkânlarımızın geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin sahip olduğu kıtalar arası geçiş noktasındaki konumuyla lojistikteki bölgesel bir üst olmak potansiyeline sahip olduğunun önemine vurgu yapan MHP Iğdır Milletvekili Yaşar KARADAĞ, konuşmasına şöyle devam etti : “Ülkemizin lojistik performansının iyileştirilmesi için, gümrük hizmetlerini hızlı ve etkin bir şekilde sürdürmek ve kapılardaki beklemeleri en aza indirmek için insan gücü ve teknik kapasitesini artırması gerekmektedir.

Sovyet Rusya’nın dağılmasıyla birlikte çift kutuplu dünya düzeni belli bir dönem tek kutuplu bir hâl aldı ve değişen şartlarla birlikte şu anda dünya çok kutuplu bir düzene doğru gitmektedir. Bu şartlar altında Türkiye bölgesel bir güç olmak zorundadır.

Bu bağlamda, özellikle ülkemizin coğrafi konumu ve potansiyeli göz önünde bulundurulduğunda, bu değişen şartlarla birlikte Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada jeopolitik önemi nedeniyle bu kabuğunu kırması ve kendine ait bir yerli, millî bir silah sanayisini oluşturması, millî bir ekonomisini oluşturması; Türkiye’nin bu bölgede bir güç merkezi olmasını istemeyen emperyal güçler tarafından bir tehdit olarak görülmektedir.

Biz, bunun en güzel örneklerine baktığımız zaman, hemen sınırlarımızın ötesindeki terör faaliyetleri, “mavi vatan” dediğimiz Doğu Akdeniz’de karşılaştığımız problemler ve devamında, Karabağ’daki Azerbaycan’ın karşı karşıya kaldığı problemleri görüyoruz.

Yaklaşık iki yüz yıldır süren oradaki zulümle birlikte, katliamlarla birlikte yetinilmemiş; aksine Karabağ üstüne üstlük işgal edilmişti. İşte, Türkiye’nin güçlü olması bu açıdan çok çok önemli.”

Azerbaycan’ın zaferini kutlamakla birlikte, güçlü Türkiye’nin özellikle teknolojik alanda İHA’larıyla, SİHA’larıyla Azerbaycan’ın zaferine yapmış olduğu o katkıdan dolayı tüm yetkililere, özellikle TÜBİTAK’a olsun, TAI’ye olsun, Bayraktar’a olsun, HAVELSAN’a ve ASELSAN’a huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum diyen KARADAĞ, bütün bu gelişmeler ışığında, güçlü Türkiye’nin beraberinde Türkiye’yi bir güç odağı hâline getireceğinin ve etrafındaki mazlumların da bir yerde kurtuluş kapısı olacağının altını çizdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA