SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

MUSTAFA SUNGUR ÜLGER ‘DEN İSTANBUL’UN FETHİ MESAJI

MUSTAFA SUNGUR ÜLGER ‘DEN İSTANBUL’UN FETHİ MESAJI
Bu haber 29 Mayıs 2021 - 17:59 'de eklendi.

Özgüven Grup Genel Koordinatörü Mustafa Sungur ÜLGER, İstanbul’un Fethi’nin 568.yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

ÜLGER, Tarih boyunca defalarca kuşatılan Üstad Necip Fazıl’ın ifadesiyle “ Gecesi sümbül, Türkçesi bülbül kokan” Şehr-i Azam İstanbul’u fethetmek Sultan İkinci Mehmet’e nasip olmuş ve Fatih unvanını da alan Sultan Mehmet İstanbul’u fethederken aynı zamanda bir çağı açıp diğer bir çağı da kapatmıştır.

Genç yaşına rağmen böylesine ciddi bir başarıyı gösteren Fatih Sultan Mehmet, gerek yöneticiliği gerek sanata olan ilgisi gerekse adaleti ile örnek alınması gereken bir şahsiyettir. Merhum Arif Nihat Asya’nın “Elde sensin, dilde sen, gönüldesin baştasın. Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın.! “ dizelerinde de anlattığı gibi bu Fetih bizim gençliğimizin de hiçbir zaman aklından çıkarmaması gereken bir hadisedir.

Tarih boyunca bizim ecdadımız hiç kimseyi dininden, dilinden, ırkından dolayı yargılamamış, Yaradılanı Yaradan’dan ötürü hoş görme felsefesi ile hareket etmiş ve bu doğrultuda her zaman için fetihlerin arka planında gönüllerin fethini esas gaye olarak belirlemiştir.

Yine İstanbul’un Fethi adalet, hoşgörü ve barış kelimelerinin insanlık için adeta yeniden tanımlanmasına vesile olmuştur. Fethin sonuçlarından belki de en önemli olanı ise artık Müslümanların bütün uluslararası olaylarda belirleyici bir rol üstlenmiş olmalarıdır.

Bu açıdan bakıldığında İstanbul’un Fethi’ni ve Fatih’i belki daha da iyi anlamış oluruz. Müslümanların belirliyici rol üstlenmiş olmaları da aslında bugünkü gösterilen emeğin ve çabanın dayanağının ne olduğunun en açık göstergesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle bugün de büyük bir kararlılıkla Fatih’in izinden giden gençliğin 600. yıldönümü hedefi olan 2053 yılının sıradan bir hedef olmadığını belirtirken İstanbul’un Fethi’nin 568. Yıl dönümünü kutluyor,

bu eşi benzeri olmayan dünya şehrini bizlere miras bırakan başta Fatih Sultan Mehmet ve kahraman askerleri olmak üzere bütün ecdadımızı da bu vesileyle bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek