SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Netaş, satış gelirini yüzde 34 arttırarak 1.1 milyar TL’nin üzerine çıkardı

Netaş, satış gelirini yüzde 34 arttırarak 1.1 milyar TL’nin üzerine çıkardı
Bu haber 06 Kasım 2020 - 8:25 'de eklendi.

Yerlileştirme ve yeni nesil telekom teknolojileri çalışmalarını hızlandıran Netaş, satış gelirini yüzde 34 arttırarak 1.1 milyar TL’nin üzerine çıkardı

Ana hissedarı ZTE ile yerlileştirme ve yeni nesil IPTV teknolojilerine odaklanan Netaş, üçüncü çeyrekte de büyümesini sürdürdü. Dokuz aylık finansal sonuçlarına göre, Netaş’ın satış geliri yüzde 34 artarak 1.119 milyon TL’ye çıktı. FAVÖK marjını da yüzde 3,9’a yükselten Netaş’ın söz konusu dönemde karı 43,1 milyon TL olarak gerçekleşti.

Türkiye’nin bölgedeki ArGe ve teknoloji gücü Netaş, 2020 yılının dokuz aylık sonuçlarını açıkladı. Buna göre Netaş, ZTE ile birlikte özellikle telekom pazarındaki büyümesinin de etkisiyle satış gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 34 artırarak 1.119 milyon TL’ye, FAVÖK marjını yüzde 3,9’a, kârını ise 43,1 milyon TL’ye yükseltti.

Netaş CEO’su C. Müjdat Altay, “Dünyayı saran pandemi ve piyasalardaki çalkantılara rağmen üçüncü çeyrekte de operasyonel verimliliğimizi arttırdık, dikeylerde derinleşerek istikrarlı büyümemizi sürdürdük. Bu sayede hem satış gelirlerimizde büyüme hem de FAVÖK’te artış elde ettik. Bu dönemde kamu ve özel sektör kuruluşlarının dijital dönüşüm süreçlerinde iş ortağı olarak etkinliğimizi sürdürdük. ArGe’mizin köklü bir kası olan telekom alanında ZTE ile atılımlarımıza devam ettik. Yerlileştirmenin yanı sıra, IPTV gibi ileri telekom teknolojilerine odaklandık. Önümüzdeki dönemde ZTE ile özellikle telekom teknolojileri alanında işbirliğimizi daha da derinleşerek, gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında büyümemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Telekomda yeni nesil teknolojiler ve yerlileştirme çalışmaları ile büyüyeceğiz

Büyümede, telekom sektöründe üstlendikleri internet erişim ürünleri ve internet altyapı projelerinin etkisinin olduğuna da işaret eden Altay, şöyle devam etti:

“ArGe organizasyonumuz bünyesinde telekom operatörleri için geliştirdiğimiz yazılım çözümleri ile sunduğumuz çeşitlendirilmiş hizmetler, telekom pazarındaki satış hacmimizi artırdı. 2019 yılında ana hissedarımız ZTE’nin FTTx fiber altyapı sistemleri ile başladığımız yerlileştirme çalışmalarımıza 2020 yılında VDSL Modem, Fiber Modem (Home Gateway) ile devam ettik. Bir operatörümüz ile sabit çekirdek şebeke modernizasyon projesini hayata geçirdik. Yine mobil abonelere sunulan dijital servislerin testlerini başarılı şekilde gerçekleştirdik. Son dönemde ise, ZTE ile birlikte yerlileştirme faaliyetlerimizin yanı sıra, yeni nesil IPTV platformu gibi ileri teknolojilere odaklanarak, telekom pazarında etkinliğimizi daha da artırmayı hedefledik.”

Lider sistem entegratörü kimliğimizle 3. Çeyrekte de dijital dönüşüm çalışmalarımıza devam ettik

Netaş’ın kendi ArGe yetkinlikleri ile kamu ve özel sektörde dijital dönüşüm, yazılım geliştirme, iş zekası ve analitiği gibi projelerle büyüme hedeflerini gerçekleştirmeye devam ettiğinin altını çizen Altay, “Bu dönemde, sistem entegratörü yetkinliğimizle Adalet Bakanlığı’nın dijital dönüşümünde etkinliğimizi daha da artırırken, metro, tren gibi ulaşım sektöründe de projeler üstlendik. Yine Türkiye’de faaliyet gösteren uluslararası markalar, online ticaret siteleri ve holdinglerin dijital dönüşüm süreçlerinde rol almayı sürdürdük” dedi.

Test ve yönetilen hizmetler büyümede başı çekti

Bu dönemde Netaş ArGe çatısı altında Visium test ürün ailesiyle geliştirilen “Katma Değerli Test Yazılımları” çözüm portföyünü genişlettiklerini kaydeden Altay, başta finans ve telekom olmak üzere test hizmetleri alanında müşteri sayısını artırarak bu alandaki hızlı büyümeyi sürdürdüklerini ifade etti. Ağ yönetimi ve siber güvenlik hizmetlerini kapsayan “yönetilen hizmetler” alanında da önemli büyüme kaydettiklerini vurgulayan Altay, “Siber güvenlik alanında müşteri sayımızı ve derinliğimizi artırırken, Türkiye’nin en büyük havalimanlarından birini de portföyümüze kattık. Bilişim Destek Hizmetleri (BDH) şirketimiz ise, ülkemizin en çok teknoloji desteğine ihtiyacı olduğu pandemi döneminde çalışmalarını büyük bir özverili ile sürdürmeye devam etti” şeklinde konuştu.

Yurtdışı pazarlarda ağırlığımızı artırıyor, yerli ArGe ürünleriyle ihracata devam ediyoruz

Yurtdışı satışlarını geçen yıla göre yüzde 10 artıran Netaş’ın özellikle Cezayir, Kazakistan ve Katar pazarına odaklandığına işaret eden Altay, “Üçüncü çeyrekte de uluslararası pazarlarda ZTE ile telekom altyapısı üzerine projeler gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda, Kazakistan’ın dijital dönüşümü çerçevesinde ZTE ile birlikte yeni projeler kazandık. Cezayir ve KKTC’de aldığımız projelerimizin kuruluşlarında da tamamlama sürecine geçtik. Bu pazarlarda kendi ArGe’mizde geliştirdiğimiz akıllı etkinlik platformumuz Eventizer’ın ihracatında büyüme kaydettik. Öte yandan, NetRD şirketimizdeki 400 mühendisimizle, Kuzey Amerika’ya telekomünikasyon yazılımları ihraç etmeye de devam ettik” dedi.

Yakın coğrafyanın yüksek teknoloji eğitim merkezi olmayı hedefliyoruz

Kısa bir süre önce hayata geçirdikleri yüksek teknoloji eğitim merkezi n-telligent institute ile yakın coğrafyaya bilgi birikimi ihraç etmek istediklerini de belirten Altay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de ‘Netaş mühendis okulu’dur söylemini ekole dönüştürerek yüksek teknoloji merkezimiz n-telligent institute ile yarım asrı aşkın birikimimizi ekosistemimize açtık. n-telligent institute’un, sadece Türkiye’de değil bölgede de yüksek eğitim teknoloji merkezi olmasını hedefliyoruz. 53 yıldır güçlü ArGemiz ile teknoloji ihracatı yaparken, şimdi de yüksek teknoloji eğitimlerimizi ihraç etmeye hazırlanıyoruz.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek