SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

PANDEMİDE EX-AŞKLARA RAĞBET ARTTI

PANDEMİDE EX-AŞKLARA RAĞBET ARTTI
Bu haber 25 Ekim 2021 - 22:41 'de eklendi.

PANDEMİDE EX-AŞKLARA RAĞBET ARTTI

Pandeminin dönüştürdüğü yaşamlar beraberinde yeni alışkanlıklar ve trendleri getirdi. Kadınlar arasında düzenlenen bir ankete bakılırsa, eski aşklarıyla yeniden temas kuranlar çoğalıyor.

Bu dönemde yeni maceralardan çok eski partnerlere rağbet görülüyor. Pandemide aşk defterleri yeniden aralanıyor.

Hayat pratiklerimizi değiştiren pandemi döneminde hiç alışık olmadığız kadar uzun sürelerle eve kapandık. Dünü, bugünü, yarını düşünmeye, kendimizi dinlemeye ilk kez vaktimiz oldu. Kendimizi dinlemeye, hatıralarımızı eşelemeye başladık. Sağlık kaygılarının yanı sıra ekonomik daralmanın etkisiyle yenilerden çekinir, eskileri özler olduk. Nostalji hissinin en baskın şekilde kendini hissettirdiği son bir yıl içerisinde, aşk defterleri yeniden açıldı.

Kadınlar tarafından kurulan tanışma uygulaması Gleeden, Türkiye’deki kadın üyelerine “Son bir yıl içinde eski aşklarınızdan biriyle görüştünüz mü?” diye sordu. Ankete katılan kadınların %71’i “Evet” dedi. Pandemi öncesinde yapılan aynı ankette bu oran %47 idi.

İlişkilerde eskiye rağbetin nedeni incelendiğinde, belirli ana başlıklarda toplandıkları görüldü.

%36’sı eski ilişkisini özlediği için, %32’si sağlık kaygısıyla, %21’ü yeni kişilere karşı güvensizlik ve %11’i iletişim kolaylığı nedeniyle eski partnerlerine meylediyorlar. Yeni biriyle tanışıp, en baştan tüm samimiyet aşamalarını geçmek yerine, ilk andan itibaren candan olabilecek ve rahatça anlaşma kurulabilecek eski sevgililer tercih ediliyor.

Ankette sorulan bir diğer soruda “İki buluşma davet aldığınızda, tanıdığınız kişiyi mi yeni kişiyi mi seçersiniz?” diye sorulduğunda %74’ü tanıdığı birini tercih edeceğini söyledi. Üç sene önce aynı ankete katılan kişilerde tanıdığı kişiyi seçenlerin oranı ise sadece %32’ydi.

Kadınlar, kişisel eğlence uğruna, yaşadığı evin sâkinlerine ve geniş aile üyelerine Covid riski taşımak istemiyor. Bu nedenle tanımadığı insanlarla temaslı ilişki kurmakta çekincelerin had safhada olduğunu görülebiliyor.

Linkedin ve Instagram kullanımının yaygınlaşmasıyla, eskiden görüşülen kişilere yeniden ulaşmak mümkün oluyor. Pandemi kısıtlamasında geçen süreler, geçmişte yaşanan ilişkileri hatırlamaya ve ex-aşkları yeniden bulmaya yaramışa benziyor.

* Bu araştırma 1 – 30 Eylül 2021 tarihleri arasında Gleeden üyeleri arasından 1.210 Türk kadını ile gerçekleştirilmiştir.

SELÇUK AKA -İSTANBUL

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek