SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL BERLİN YABANCILAR DAİRESİ’NDEKİ RÜŞVET ÇARKINI ORTAYA ÇIKARDI!

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL BERLİN YABANCILAR DAİRESİ’NDEKİ RÜŞVET ÇARKINI ORTAYA ÇIKARDI!
Bu haber 17 Temmuz 2021 - 12:38 'de eklendi.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL BERLİN YABANCILAR DAİRESİ’NDEKİ RÜŞVET ÇARKINI ORTAYA ÇIKARDI!

Almanya’nın Berlin kentinin Yabancılar Dairesi’nde en az 180 Türk vatandaşına rüşvet karşılığı süresiz oturum izni verildiği iddia edilen ve bu yolla Berlin Yabancılar Dairesi çalışanlarının ve müdürü Engelhard Mazanke’nin kişi başı 21 bin Euro’ya varan rüşvet aldıkları iddiaları Almanya’nın başkenti Berlin gündemine düşerek, bomba etkisi yaptı.

Aynı zamanda, süresiz otorum karşılığı rüşvet skandalı iddialarının içinde Berlin Savcılığı’nın ve Polisi’nin de olduğu iddia edilmekte.

Konuyla ilgili haber merkezimize hukukçu Prof. Dr. Abdurrahim Vural, ”Berlin Yabancılar Dairesi’ndeki rüşvet çarkını ortaya çıkardık. Berlin Yabancılar Dairesi’ndeki rüşvet olayının başını müdür Engelhard Mazanke çekiyor. En az 180 Türk vatandaşına, kişi başı 21 bin Euro’ya varan rüşvetle süresiz oturum vermişler. Biz bu rüşvet olayını ortaya çıkardığımızdan dolayı, bize karşı sert tavır aldılar. Yaklaşık 40 müvekkilimizin bu konuda haklarını arıyoruz. Savcılık ve polis de bizzat bu rüşvet çarkının içinde. Ayrıca Berlin Landeskriminalamt’ın, yani Berlin Eyalet Kriminal Dairesi’nin ve Berlin Savcılığı’nın bu rüşvet çarkının ortya çıkması için çaba sarfedecekleri yerde, bizi suçluyorlar. Güya biz kendilerine iftirada bulunuyormuşuz şeklinde. Berlin Landeskriminalamt, yani Berlin Eyalet Kriminal Dairesi ve Berlin Savcılığı bu işi oldu bittiye getirip, bu rüşvet çarkının üstünü örtmek istiyorlar ve biz bu işin aydınlanması için tüm hukuki imkanlarımızla mücadele edeceğiz”
şeklinde açıklamalarda bulundu.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL-ALMANYA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek