SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

ŞAMPİYON SİRBİSTAN’ DA PODYUMA ÇIKACAK

ŞAMPİYON SİRBİSTAN’ DA PODYUMA ÇIKACAK
Bu haber 30 Mayıs 2021 - 21:26 'de eklendi.

ŞAMPİYON SİRBİSTAN’ DA PODYUMA ÇIKACAK
Bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalarıyla isminden sıkça söz ettirmesini bilen, Milli sporcu ,Milli antrenör Ahmet Koç, aldığı ödüllerle başarısını taçlandırdı… Ülkemizin yanı sıra dünya ülkelerinde de tanınan genç spor adamı, Pandemi döneminde kara kara düşünmenin yerine kendisine ait spor salonuna daha çok modern hale getirmek için savaş vermiş…’Spor sağlıktır. Sağlıklı ortamda yapılmalıdır ’diyen Ahmet Koç, ile çalışmaları hakkında konuştuk.

HOCAM BİZE BİRAZ KENDİNİZDEN BAHSEDER MİSİN?
Tebessüm ederek başlıyor kendinden söz etmeye… Tabii ki Ben 29 yaşında evli ve bir kız çocuğu babasıyım. Spor hayatımın olmasa olmazlarından. Yaklaşık 15 yıldır vücut geliştirme ve fitness sporuyla uğraşıyorum. Avrupa Balkan şampiyonuyum. Katıldığım bir çok müsabakalarda şampiyonluklarım bulunuyor.Milli sporcu ve antrenörüm…

PEKİ BU SPOR SEVDASI SİZDE NASIL OLUŞTU?
Aslında Spor hayatımda hep vardı. Lâkin teşvik eden, yönlendiren yoktu . Ben Anadolu Kültürüyle büyüdüğüm için maalesef spor ve spora benzer etkinlikler yok denilecek kadar azdı. Beni asıl Spora teşvik eden Yabancı sinema filmleri oldu. Rambo’lar, Vam Damme’ler vs… O dönemler hep ayna karşısına geçip kendimle konuşurdum hep. Sende yapabilirsin, başara bilirsin hadi dene hadi, hadi, hadi, diye, diye başladım. İnanın bunu yaparken de bir sürü bedel ödedim. Arkadaşlarım gezip tozarken, Ben spor salonlarında ter atıyordum. Bazen kızıyorlardı bana ‘Ya kardeşim bırak bu işleri. Gel bize takıl, hayatını yaşa’.Ama ben hiç birini dinlemedim. Yapacaktım ve başaracaktım. İnsanın kendisine inanması çok önemli. Sen kendine güvenmiyorsan bitmişsindir. Yani beton yığınından farkın kalmıyor. Çok büyük mücadeleler verdim ama nihayetinde Rabbime şükürler olsun başardım.

PEKİ PROFESYONEL ANLAMDA SPORCU KİMLİĞİNİ NE ZAMAN ALDINIZ?
2012 yılı benim hayatımın dönüm noktasıdır. Şampiyonluklarım o dönemler başladı. Bugüne kadar tam olarak 12 yarışmaya katıldım. Türkiye, Balkan, Avrupa Şampiyonluğu, Dünya üçüncülüğü, Türkiye ikinciliği ve buna benzer bir sürü müsabakalar . Çok şükür Rabbim Her şeyin en iyisini nasip etti bana .

BU BAŞARINIZDA EŞİNİZ BÜYÜK BİR ROL OYNUYOR DEGİL Mİ?
Evet eşimin sporcu olması benim için büyük bir şans. Motivasyonumda, beslenmem de büyük bir emeği var. Eşim ve kızım benim yaşam kaynaklarım.

HOCAM SİZCE TÜRKİYE’DE SPOR VE SPORCU NEREDE ? HAK ETİKLERİ DEĞERİ BULA BİLİYORLAR MI?
Çok güzel bir soru… Tam da yarama bastınız vallahi…Ülkemizde spor ve sporcuya ne maddi, ne de manevi değer verilmiyor. Şuan baş üstünde tutulan ve işin kaymağını yiyen spor dalı futbol ve basketbol vs…Oysaki Sporun temeline indiğinde, Fitness bütün spor dallarının şah damarıdır. O olmadan zaten spor olmaz. Lâkin gel gelelim Olimpik bir branş olarak kabul edilmiyor. Sporu sadece bir kaç branştan ibaret görmemek lazım. Futbolla yatıp futbolla kalkan, Transfer haberini okuyup boş ağız yapan ve ya Stada gidip taşkınlık yapan bir spor kültürü olmamalı. Spor dallarına adil bir şekilde ilgi göstermek zorundayız. Bir örnek vereceğim… O kadar çok ödül aldım ki bu başarımı ne bir TV kanalı gördü,ne de gazete. Düşünsenize Türk sporcu olarak Uluslararası maçlara çıkıyorsunuz madalyalarla dönüyorsunuz, ve kimsenin bizden haberi olmuyor. Yani var mıyız? yok muyuz? Belli değil. Ben ayrıca da bir spor salonu işletiyorum. Hiçbir şey göründüğü gibi değil. Pandemi süresi boyunca hep cepten yedim. Ne bir destek aldık ne de yardım. Onun için ben burada Bütün Sporcular ve spor Salonu işletmecileri adına faliyet gösteren derneklere, federasyonlara özelikle ve özelikle Spor Bakanlığı’na ricamdır, çok zor şartlarla ayakta duruyoruz. Biz kangren olmadan yaramıza merhem olsunlar. Yoksa ülkede ne sporcu kalır nede Spor salonları ki git gide salonlar da ödeyemedikleri fatura ve kiraları yüzünden kepenk indiriyorlar. Yazıktır, günahtır.

YARIŞMA NE ZAMAN?
5 Haziran da Sırbistan da olacağım.7 Haziran da ise öğlen saatlerinde pro kart için ülkemiz adına podyumda yarışacağım.
RÖPORTAJ: Mehmet Ali BABAR

Açıklama yok.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek