SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı’nda kısıtlama yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı’nda kısıtlama yok
Bu haber 29 Temmuz 2020 - 20:39 'de eklendi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Kurban bayramında kısıtlama gündeme getirilmemiştir. Kurban Bayramı’nda işi öyle ciddiye alalım ki artık gözümüz vaka tablosunda olmasın.” dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi’nde, Koronavinüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında düzenlenen basın toplantısında, açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Koca’nın açıklamalarının satır başları şöyle;

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı, Covid-19 hastalığına karşı uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması sevdiklerimizle bir araya gelmemize mani oldu. Buruk geçen Ramazan Bayramı eski bayramları bize özletti. O günden bugüne değişen şeyler var. 1 Haziran’dan itibaren normalleşme sürecine geçtik. Kurban Bayramı’nı mevcut şartlarda ruhuna en uygun şekilde yaşamanın yolunu biliyoruz. Gelenek ve göreneklerimizle bayramı daha da zenginleştiriyoruz.

Kurban Bayramı’nda dikkat etmemiz gereken hususları üç grupta toplayacağız. İlk gruptaki tedbirler; Kurbanlık alışverişleri belediyeler tarafından belirlenen ve denetlenen yerlerden yapılmalıdır. Hayvan satış alanlarında olabildiğince kısa kalınmalıdır. Müşteri ve satıcılar arasında el sıkışma suretiyle pazarlık yapılmamalıdır. 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan kişiler hayvan satış alanlarında bulunmamalıdır. Kurbanlıklar belediyelerin kesim yerlerinde kesilmelidir. Kesim tercihen işin ehli tarafından en az katılımla yapılmalıdır. Maske mesafe ve el temizliği kurallarına her aşamada dikkat edilmelidir.
KAYNAK:TRT HABER

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA