SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

ŞAHİN,SİZ GENÇLERİMİZİ KALKINMANIN BİR PARÇASI YAPMAK İSTİYORUZ

ŞAHİN,SİZ GENÇLERİMİZİ KALKINMANIN BİR PARÇASI YAPMAK İSTİYORUZ
Bu haber 25 Ağustos 2020 - 18:58 'de eklendi.

ABDULLAH YİĞİT-GAZİANTEP

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) ilk 20 bine giren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK) öğrencilerinin Türkiye genelinde sağladıkları başarıyı Fıstık Park’ta düzenlediği buluşmada hediyelerle taçlandırdı.

Genç nesillerin gelecekteki hayatını şekillendirme konusunda önemli bir dönemeç olan YKS sınavının sonuçları Gaziantep’in yüzünü güldürdü. Başkanı Fatma Şahin’in “Eğitim Dostu Kent” anlayışından hareketle GASMEK kurslarına yönelik çalışmalara ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, önemli bir başarıya imza atarak 144 öğrencinin YKS sınavında dereceye girmesine gerek GASMEK çatısı altında verilen örgün eğitimler gerekse de yeni tip Koronavirüs (COVID-19) sürecinde RAUNT Eğitime Destek Programı ile önemli katkı sağladı. Bu kapsamda Başkan Şahin, sınavda başarılı öğrencilere hediyelerini vermek amacıyla Fıstık Park’ta buluştu.

Etkinlikte, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yanı sıra AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin ve MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan yer aldı.

ŞAHİN: SİZ GENÇLERİMİZİ KALKINMANIN BİR PARÇASI YAPMAK İSTİYORUZ

Fıstık Park’ta YKS’de derece alan öğrencilere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Siz gençlerin gözündeki ışık yolumuzu aydınlatıyor. Sizin eğitim aşkınız bizi heyecanlandırıyor. Karşımda geleceğin öğretmenleri ve doktorlarını görüyorum. Bizim en büyük gücümüz sizsiniz. Sizlere baktığım zaman Gaziantep ailemizin en güçlü insanları görüyorum karşımda. Biz çok özel bir milletiz. Bizim yola çıkarken söylediğimiz bir şey vardı; ‘eğitimde önce insan, sağlıkta önce insan’ dedik. Bir insanın geleceğe hazırlanması için eğitim büyük bir fırsat veriyor. Hepimizin hayatı birbirimizin aynısı. Büyük bir mücadele ve gayret var. Memleketin en büyük gücünün beşeri sermaye olduğunu yola çıktığımız ilk andan beri biliyoruz. Nerede doğarsa doğsun, köylü olsun şehirli olsun herkes hizmetlerin en iyisine layıktır. Hiçbir ayrımcılık yapmayacağız. Eğitimde önemli olan şey sizleri kalkınmanın bir parçası yapabilmektir. Sizlerin doğuştan gelen yeteneğinizi sizlere sunulan eğitimlerle fark edebiliriz. Aslında fırsat eşitliği verince nasıl büyük bir başarı sağlandığını bu bahçe bizlere gösteriyor. Sizler disiplinli bir çalışma anlayışı sergilemediğiniz sürece tabi ki bizim yaptıklarımızın karşılığı olmaz. Her şey siz gençlerde başlıyor. Bize düşen şey sizin önünüze düşen taşları kaldırmak. Kalkınma yerelden başlıyor artık. Hizmet ve sosyal belediyecilik yükselen bir değerdir. Aslında siz, bu başarı kapasitesine sahipsiniz. Biz yaptığımız çalışmayla gönülden gönüle giden yolu açıyoruz. Biz, 2014’te Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne geldiğimizde ekip olarak amacımız Gaziantep’in bütün bölgelerinde aynı fırsat eşitliğini sağlamaktı. Bugün burada yazılan başarı hikayelerinin bir benzeri diğer ilçelerimizde de var. Bunun haklı gururunu yaşamak çok güzel” diye konuştu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Gaziantepliler için çok büyük bir şans olduğunu söyledi.

Gaziantep MHP Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan ise bugünün çok güzel bire gün olduğuna işaret ederek, ilk 20 bine giren GASMEK öğrencilerini gönülden tebrik ettiğini söyledi.

DERECE ALAN İSİMLERDEN GASMEK ÖĞRETMENLERİNE TEŞEKKÜR

GASMEK’te aldıkları eğitimle ilk 20 bine giren Melih Alçık ve Betül Arslan ise Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e ve ekibine pandemi döneminde sağladıkları uzaktan eğitim sistemi olan RAUNT hizmeti için teşekkürlerini ileterek, derece almalarındaki en büyük payın GASMEK öğretmenlerinin öğrencilerle yakından ilgisi ve uzaktan eğitim sistemi olduğunu ifade ettiler.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek