SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Seda Bağcan’dan yeni albüm: Mantrance / Joy

Seda Bağcan’dan yeni albüm: Mantrance / Joy
Bu haber 02 Eylül 2020 - 21:19 'de eklendi.

Mantra müziğinin ülkemizde ilk ve tek, dünyada ise az sayıdaki temsilcilerinden olan Seda Bağcan, İngilizce’de sevinç, neşe, eğlence keyif anlamına gelen JOY isimli yeni albümünü yayınladı.

Seda Bağcan’ın 7. albümü olan MANTRANCE / JOY Bağcan‘ın önceki albümlerinde yer alan mantraların remix versiyonlarından oluşuyor. Albümde sekiz mantranın, bir kısa bir uzun ikişer versiyonu olmak üzere, 16 şarkı bulunuyor.

Dünya müzik otoritelerince “Mantra Müziğinin Cennetten Gelen Sesi” olarak adlandırılan Seda Bağcan’ın hayat tutkusu “şifa, müzik ve bilim” üzerine kurulu. 1990’lardan bu yana Hatha Yoga, Ashtanga ve Jivamukti Yoga ve Kundalini Yoga yapan ve Naam Yoga öğretmeni olan sanatçı, verdiği yoga dersleri yanında; yurtiçinde ve yurtdışında pek çok ülkede, evrensel kadim bilgilerin de paylaşıldığı “Şifa, Müzik ve Bilimin Buluşması” konulu workshoplar ve seminerler veriyor.

“Sonsuza kadar” sürmesini dilediği “Dünya Barış Turnesi” kapsamında Türkiye ve dünyanın pek çok ülkesinde konserler vermekte olan Seda Bağcan, “İnsanlığın Gelişimine ve Sürdürülebilir Eğitimine Adanmışlığı” nedeniyle, Romanya, Spiru Haret Üniversitesi tarafından kendisine layık görülen “Diploma of Excellence” yani “Mükemmeliyet Diploması” sahibi bir sanatçı.

Zihni boşaltmak, konsantrasyonu artırmak, huzura ermek, zorluklardan kurtulmak için “tekrarlanan hece, sözcük ve sözcük gruplarının melodiyle birleşmesi” olarak tanımlayabileceğimiz mantra müziğinin, sanatsal bir performans olmanın yanı sıra titreşimlerimizi yükseltmek gibi önemli katkıları da bulunuyor. MANTRANCE / JOY albümünün pandemi dönemine denk getirilmesinin sebebi, titreşimimizi yükseltip sevgide, neşede, huzurda ve aydınlanma yolunda kalarak sağlık ve yeni dünyaya uyumu yakalamamıza destek olmak. Çünkü yüksek titreşimler bizi her türlü hastalığa ve istenmeyen olaylara karşı güçlendiriyor ve koruyor.

Albüm kapağı, İzlanda’da çekilmiş bir Kuzey Işıkları fotoğrafı. Göksel dansın, göksel neşenin simgesi; semavi dans ve semavi neşeyi temsil ediyor. Aynı zamanda çakra sistemimizde bizi yükselişe götürecek renkler olan mavi – yeşil – sarı renkler özellikle kullanılmış.

Uygulanan frekansa kadar çok ince detaylarıyla planlanan ve hep neşe, enerji, şifa veren uygulamalarla gerçekleştirilen, hatta Quantum Biofeedback aletleri ile frekanslar ve şifa programları yüklenmiş bulunan bu albümü, günlük egzersiz rutinlerinde ve tabi ki danslarında dinleyenlere enerji, keyif ve neşe getirmesi amacıyla yaptıklarını belirten Seda Bağcan, tüm enstrümanların 444 Hz’e akortlanarak yine neşe, enerji veren ve kalbin titreşimi olan 528 Hz’e uyumlanmış bir müzik elde edildiğini söylüyor.

2016 yılında yayınladığı “Miracle” albümü ile New Age dalında Grammy aday adaylığı bulunan

Seda Bağcan‘ı Türkiye’de halası Selda Bağcan’ın kurduğu Majör Müzik Yapım, dünyada ise

new age müzik türünün büyük ismi Kitaro’nun kurduğu Japon kökenli Amerikan plak şirketi

Domo Müzik temsil ediyor.

Sanatçı ve şifa eğitmeni Seda Bağcan, çeşitli şifa uygulama ve eğitimleri ile konserler vermek için sıkça ziyaret ettiği Çin, Tayvan, Malezya ve Singapur ülkelerinde MANTRANCE / JOY albümünün dağıtımı için Tayvan’da kurulu Wind Müzik ile anlaşmıştır.

MANTRANCE / JOY albümündeki şarkıların remix versiyonları, Türkiye’ye REMIX kavramını ilk getiren, Türkiye müzik tarihine 90’larda damgasını vurmuş bir müzisyen olan Deneb Pinjo tarafından, eğlenceli ama bir o kadar da yüksek titreşimli ve mantraların mistik etkisi kaybolmadan yapılmıştır. Ülkemizde yetişmiş gerçek bir müzik hazinesi olan Deneb Pinjo‘nun Tarkan, Mustafa Sandal, Burak Kut, Mirkelam, Asya, Soner Arıca, Nilüfer, Oya Bora, Çelik, Zuhal Olcay, Metin Arolat, Serdar Ortaç, Ajda Pekkan ve daha birçok sanatçının 100’den çok albümünde besteleri, aranjeleri, remixleri bulunmaktadır.

Gerçek bir uluslararası isim olan sanatçı Seda Bağcan’ın müziği ve şarkılarıyla dünyanın neredeyse her yerine ulaşacak ve dünyamızın zor günlerden geçtiği bu dönemde sağlığımızı korumak için tutunabileceğimiz en güzel şey olan neşe ve sevinç bu albümle kalplerimize geliyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek