SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Siyaset bilimci Seynur Esgerli – “Sayın Cumhurbaşkanı, diplomasi arenasında, Ordumuz savaş alanında düşmanın belini kırdı”

Siyaset bilimci Seynur Esgerli – “Sayın Cumhurbaşkanı, diplomasi arenasında, Ordumuz savaş alanında düşmanın belini kırdı”
Bu haber 03 Aralık 2020 - 14:05 'de eklendi.

ÜLKER PİRİYEVA-AZERBAYCAN

Siyaset bilimci Seynur Esgerli Türkiye Medyasına yaptığı açıklamada, “Azerbaycan İkinci Karabağ Savaşı ile Ermenistan’ın belini kırdı” dedi.

“Aslında Tovuz olayları, Ermenistan’ın Azerbaycan’a karşı başarısız bir provokasyon girişimiydi. Ancak işgalci Ermenistan’ın Azerbaycan’a karşı ilk kez başarısız sabotaj eylemleri gerçekleştirmesi değildi, bu.
Ayrıca şunu da belirtmek gerekir ki, Ermenistan ile devlet sınırında herhangi bir operasyonun başlatılması ve yürütülmesi devletimizin çıkarına değildir. Böylece, devletimizin tek ve temel amacı, işgal altındaki topraklarımızı düşman işgalinden kurtarmaktı. Aynı zamanda, hem savaş alanında, hem de diplomatik arenada Ermeni liderliği hiç bir hedefe hiçbir şekilde ulaşamadı, tam tersine dünya medyasının ve bir bütün olarak uluslararası toplumun eleştirilerine konu oldu.
Her şeyden önce, Ordumuzun Başkomutanımızın emriyle başarılı savaş operasyonları, işgalci Ermenistan’ın terörist politikası ve askeri saldırısının sonucunun tamamen başarısız olacağını gösterdi ve Dağlık Karabağ sorunu 30 yıl sonra çözümüne kavuşturuldu, toprak bütünlüğümüz sağlandı. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in provokasyonları önlemek için izlediği politika ve Ordumuzun yenilmez ve sarsılmaz gücü halkımızı kararlılıkla savunuyor ve böylece her şey istediğimiz gibi bitecekdi ve böylede oldu, biz, Karabağı tamamile işgalden kurtardık ve tarihe karabağ zaferini yazdık.
Böylece, ordumuzun zaferinden ilham alan, halkımızın manevi desteğinden esinlenen cesur vatansever oğullarımız, topraklarımızın kurtuluşu, toprak bütünlüğümüzün korunması için savaşmaya tam olarak hazırlandı ve Başkomutan’ın emriyle 44 günlük paha biçilmez cesaret gösterdiler. İnandığımız gibi, Helsinki Nihai Senedinde yer alan ilkelere uygun olarak Azerbaycan, uluslararası kabul görmüş sınırları içinde toprak bütünlüğünü ve egemenliğini sağlamıştır.
Topraklarımız tamamen Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in yüksek diplomasi ve Ordumuzun gücüyle işgalden azad edildi, hakikat ve adalet galip geldi. Karabağ Zaferi!

Başkomutanımızın da belirttiği gibi, İkinci Karabağ Savaşı, Büyük Vatanseverlik Savaşı veya Ermenistan’ı barışmaya zorlama Savaşı ve bu dönemde elde ettiğimiz Karabağ Zaferi, ordumuzun cesaretini ve halkımızın birliğini yansıtan kahramanca bir tarih. İşgalci ermenilere ağır darbe vuran bu çatışmalar, Azerbaycan Ordusu’nun beklenmedik bir saldırıyı engellemekte hiçbir zaman zorlanmadığını gösterdi. Elbette düşmanın provokasyonu sonucu savaşta askerlerimi kaybettik ve bazı sivillerimiz öldü ve yaralandı. Ama her zaman olduğu gibi bu sefer de yiğit evlatlarımız cesurca canlarını feda ettiler ve düşmanın ayağının kutsal topraklarımıza dokunmasını birdefalık engellediler, şehitlerimizin kanları yerde kalmadı, intikamları alındı. Ordumuz, saldırgan Ermenistan’ın hain saldırısını kararlılıkla engellemekle kalmadı, aynı zamanda düşmana ağır bir darbe indirdi, çok sayıda askeri teçhizatını ve insan gücünü yok etti.
İkinci Karabağ Savaşı, halkımızın ve Cumhurbaşkanının, halkın ve ordunun birliğini yeniden teyit etti. Sonuç olarak ordumuz, önünde Ermeni ordusunun zayıf ve güçsüz olduğunu bir kez daha göstermiştir. Askerlerimizin savaş alanında düşmanı mağlup etmesi ve güçlü siyasi liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın diplomasi arenasında düşmanın sırtını kırması halkımız için sonsuz bir gurur kaynağıdır.
Zaferin kutlu olsun, Azerbaycan!
Karabağ, Azerbaycandır!
Siyaset bilimci Seynur Esgerli

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA