SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

SİYASET BİLİMCİ SEYNUR ESGERLİ ,“Türkiye-Azerbaycan kardeşliği ebedi ve sarsılmazdır. “”

SİYASET BİLİMCİ SEYNUR ESGERLİ ,“Türkiye-Azerbaycan kardeşliği ebedi ve sarsılmazdır. “”
Bu haber 20 Kasım 2020 - 8:54 'de eklendi.

Ülker Piriyeva- Azerbaycan
Siyaset bilimci Seynur Esgerli Türkiye medyasına verdiği açıklamada, Azerbaycan-Türkiye kardeşlik ilişkileri hakkında, “Bugün daha güçlü bir Azerbaycan, daha güçlü bir Türkiye var. “Kuşkusuz bu iki ülkenin dünya toplumundaki yeri çok önemli ve öyle olmaya da devam edecek”, dedi.

Siyaset bilimci Seynur Esgerli, “Genel olarak Türkiye ile Azerbaycan arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin tarihi yüzyıllar öncesine dayanmaktadır. Türkiye-Azerbaycan ilişkileri çok boyutludur. Bu çok boyutluluğun önemli yönlerinden biri, siyasi ilişkilerimizin yanı sıra ikili ve çok taraflı ekonomik ilişkilerimizdir. Özellikle, Dağlık Karabağ’ın kurtarılmış toprakları ile bağlantılı olarak kardeş Türkiye, hem manevi hem de siyasi destekle başından sonuna kadar bizimle birlikte olmuştur ve bugün Türkiye barış güçleri kurtarılmış topraklarımızda bulunmaktadır. Öyle ya da böyle, hər durumda, Türkiye her zaman tüm dünyaya yanımızda olduğunu ilan etti. Türkiye’nin sadece kardeşlik için değil, hak için de olduğu bir nüansa dikkat çekmek isterim. Böylece savaşta kazandığımız zafer sürecinde, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki 83 milyon Türkiye halkı tüm dünyaya gerçek bir kardeşlik örneği göstermiştir. Türkiye-Azerbaycan kardeşliği ebedidir ve sarsılmazdır. ”

Siyaset bilimci, “Evet, Azerbaycan ile Türkiye arasında asırlardır süren kardeşlik ilişkileri her alanda güçlendi. Bugün, ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin gelişmişlik düzeyine bölgesel kalkınmaya önemli katkılar sağlamıştır ve olacaktır.

Karşılıklı güvene, samimi ilişkilere, üst düzey işbirliğine dayalı, tarihi dostane ilişkilerimiz, jeopolitik düzeyde her iki ülkenin de siyasi, sosyo-ekonomik ve askeri alanlarda güçlendiğini, Azerbaycan ve Türkiye’nin mevcut konumunu bir kez daha dünyaya göstermiştir. Bütün bunlar güçlü ve etkili ülkeler olduklarının bir göstergesidir. Aslında, halklarımızın aynı soy, dil, din, kültür ve daha pek çok güçlü bağlara sahip olması, her iki ülkeyi de, mutlu ve hüzünlü günlerde birbirleriyle birlikte birbirlerine yerli kılmıştır. Ulusal lider Haydar Aliyev’in tek millet, iki devlet olarak nitelendirdiği, Azerbaycan-Türkiye ilişkileri, bugün her iki ülkenin liderlerinin izlediği doğru, maksatlı politikanın mantıksal bir sonucu olarak ve bazı alanlarda niteliksel olarak yeni bir düzeye ulaşdı. “Uluslararası toplum son zamanlarda tüm bunları yeniden gördü.”

Son olarak siyaset bilimci Seynur Esgerli, “Ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin, bu kadar yüksek düzeyde gelişmesi, sadece bu ülkelerin kalkınmasına değil, aynı zamanda, bölgenin genel ilerlemesi ve istikrarına da önemli katkılar sağlıyor ve yapmaya devam edecek. Bugün, Türk dünyasını birbirine yakınlaştıran en önemli faktörlerden biri şüphesiz Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesidir. Bu bağlamda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Türkiye-Azerbaycan ilişkileri de tüm Türk dünyası için önemli bir rol oynuyor. Türk dünyasını birleştirmek ve Türk dili konuşan ülkeler arasındaki ilişkileri geliştirmek için ortak çaba gösteriyoruz” dedi.

Bugün, büyüyen bir Azerbaycan ve büyüyen bir Türkiye var. “Kuşkusuz bu iki ülkenin dünya toplumundaki yeri çok önemli ve öyle olmaya da devam edecek.”
Yaşasın Azerbaycan-Türkiye kardeşliği!

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek