SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Siyaset Bilimci Seynur Esgerli , “Ulu Önder Haydar Aliyev ve Azerbaycancılık İdeolojisi”

Siyaset Bilimci Seynur Esgerli , “Ulu Önder Haydar Aliyev ve Azerbaycancılık İdeolojisi”
Bu haber 19 Aralık 2020 - 20:39 'de eklendi.

ÜLKER PİRİYEVA-AZERBAYCAN

Siyaset Bilimci Seynur Esgerli – “Türkiye Medyasına açıklamasında, bağımsız ve modern Azerbaycan Cumhuriyeti’nin temel dayanaklarından biri milli bir ideolojiye Azerbaycancılık ideolojisine sahip olmaktır” – diye bildirib.

Güçlü ülkemiz – bağımsız ve modern Azerbaycan Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının temel dayanaklarından biri milli bir ideolojiye Azerbaycancılık ideolojisine sahip olmaktır. Ulu Önder Haydar Aliyev tarafından kurulan ve bugün Cumhurbaşkanı sayın İlham Aliyev tarafından başarıyla sürdürülen bu milli ideolojik kavramın en büyük üstünlüğü, toplumun tüm toplumsal katmanlarının çıkarlarını ve farklı siyasi görüşleri tek bir ideolojik konsept etrafında birleştirebilmesidir. 44 günlük Büyük Vatanseverlik Savaşı arifesinde bunun en önemli ve açık örneğine tanık olduk. Siyasi yakınlığı veya yaşı ne olursa olsun herkes aynı amaca hizmet eder ve aynı ideolojik kavram – Azerbaycancılık kavramı etrafında gururla birleşmiştir. Böyleki, Azerbaycancılık ideolojisi, aynı zamanda, Azerbaycanlıların tüm dünyadaki çıkarlarını ifade edebilecek milli çıkarlar kavramını ön plana çıkarmaktadır. Elbette bu üstünlükler, vatandaşın güvenli ve müreffeh bir toplumda yaşama hakkını da güvence altına alır, bu nedenle bu ideolojide tüm sosyal sınıfların menfaatlerinin bir ifadesi olarak algılanır.
Bu gün, küresel bir dünya olarak hiçbir ülke tehdidin ne zaman, nasıl ve nereden geleceğini bilmediği bir zamandayız. Böylece tüm dünya yeni bir dönüşüm döneminde yaşıyoruz, yani tek kutuplu bir dünyadan çok kutuplu bir dünyaya geçişin eşiğindeyiz. Elbette zor ve karmaşık bir süreçtir bu ve şu anda tarihsel nedenlerini ve olası sosyal, ekonomik ve politik sonuçlarını tahmin etmek oldukça zordur. Ancak bu gün, dünya tarihinin yeni ve farklı bir dönem yaşadığı bir gerçektir. Tabii bu gerçeklere COVID-19 salgınının neden olduğu yeni sorunları ve koşulları da eklersek, değişimin çok önemli ve karmaşık bir süreç olduğunu açıkça görebiliriz.
Elbette, ülkemiz hem savaş sırasında, hem de pandemi gibi zor koşullarda kahramanca mücadele vermiş ve COVID-19 salgını ile bu mücadele bugün hem halkımız hem de devletimiz tarafından kapsamlı bir şekilde sürdürülmektedir.
Bu nedenle, Azerbaycancılık ideolojisinin en önemli özelliği, zamanın değişimiyle ölçülemeyecek kadar mükemmel bir yapıya sahip olmasıdır. Ve elbette, bu sınırlı siyasi görüşlerden oluşan bir sistem değil. Yani Ulu Önderimizin kavramı olan Azerbaycancılık ideolojisi, bütün bir milletin tarihsel deneyimini, milli değerler sistemini modern dünyanın gerçeklerine uyarlayan en üstün devlet kavramıdır. Herkes, Ulusal liderimizin büyüklüğünün böyle bir ideolojik sistem yaratma yeteneğinde yattığını bilmelidir. Başka bir deyişle, ulusal liderimizin tarihsel hizmetinin ölçeği, geçiş halindeki bir ülkede sosyo-politik istikrar ve ekonomik kalkınmanın temelini oluşturan bir devlet modelinin kurulmasından daha büyüktür. Haydar Aliyev, geçiş döneminde en zor durumlarda böylesine istikrarlı bir öz savunma sistemine sahip olan Azerbaycan devletinin ideolojik değerler sistemini yaratmayı başaran eşsiz bir tarihsel şahsiyyetdir. Kuşkusuz yüzyıllar boyunca ayakta kalabilecek bu güçlü ideolojik sistem, bugün Karabağ Zaferi’nin ideolojik konseptinin temeli olmasının yanı sıra, gelecek yüzyıllarda da halkımızın arzularının ifadesi olacaktır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek