SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Suriyeliler, Bayram İçin Ülkelerine Geçmeye Başladı

Suriyeliler, Bayram İçin Ülkelerine Geçmeye Başladı
Bu haber 08 Temmuz 2021 - 11:15 'de eklendi.

Şanlıurfa Valiliği koordinesinde, Kurban Bayramı münasebetiyle Türkiye’den Suriye’ye geçiş yapacak Suriyelilere yönelik yapılan planlamaların ardından, Akçakale Hudut Kapısı’ndan geçişler başladı.
Ülkemizde geçici koruma kapsamında bulunan Suriye uyruklu yabancıların, geçici koruma statüsü sonlandırılmaksızın Kurban Bayramı izni nedeniyle Suriye’ye gidiş ve dönüşlerini sağlamak amacıyla Akçakale Hudut Kapısı’nda gerekli düzenlemeler yapılarak, sağlık ve güvenlik tedbirleri alındı.
Bugün başlayıp, 18 Temmuz 2021 tarihine kadar devam edecek olan Türkiye’den Suriye’ye geçiş işlemleri; geçici koruma kimlik belgesi, kayıt belgesi ve parmak izi sistemiyle kimlik doğrulama işlemlerinin yapılması ile başlıyor.

Akçakale Hudut Kapısında kurulan mobil sağlık istasyonlarında genel sağlık muayeneleri yapılan ve Kovid-19 aşısı olma imkânı sağlanan yüzlerce Suriyeli, güvenlik soruşturması ve arama işlemlerinin ardından ülkelerine geçiş yaptı.

Kurban Bayramını ülkelerinde akrabalarıyla geçirecek olan Suriyeliler’in Türkiye’ye geçiş işlemleri ise 26 Temmuz 2021 tarihinde başlayarak 31 Aralık 2021 tarihine kadar devam edecek. Belirtilen süreler içerisinde dönüş yapmayanlar ‘gönüllü geri dönüş’ kapsamında değerlendirilerek, geçici koruma kayıtları sonlandırılacak.

Bayramlaşma için ülkelerine geçiş yapacak olan Suriyeliler, www.suriyebayramiznirandevu.com internet adresine başvurarak, randevu alabiliyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek