SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Tarafsızlık kanunun ihlal eden AGİT Minsk Grubu’nun yapısı değiştirilmeli

Tarafsızlık kanunun ihlal eden AGİT Minsk Grubu’nun yapısı değiştirilmeli
Bu haber 04 Ekim 2020 - 9:54 'de eklendi.

ABDULLAH YİĞİT- ULKER PRİYEVA –AZERBAYCAN
Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov’dan Türkiye Medyasına “Fransanın konumu” ile ilgili bir açıklama Yaptı.

Onun sözlerine göre, “İşgalci Ermenistan, ülkemize karşı kışkırtıcı saldırıları yenilemeye devam ediyor. Uluslararası hukuk alanında Ermenistan’ın saldırgan bir devlet olduğu tam olarak ispatlansa da, kendi havadarlarına dayanarak, bir saldırı politikası izleyerek kendisini nasıl küçük düşürdüğünü açıkça göstermektedir.

Belirtmek isterim ki, bugün dünyanın Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarını işgal ettiği gerçeğini kesin olarak kabul etmesi ve onu işgal altındaki toprakları uluslararası hukuka uygun olarak kurtarmaya çağırması sevindiricidir.

Lakin, AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarından biri olan ve çatışmanın zorlu ve sorumlu döneminde çatışmanın çözümünden doğrudan sorumlu olan Fransa’nın durumu maalesef net değil.

Artık her kese bellidir ki, AGİT Minsk Grubu’nun eşbaşkanı olan Fransa’nın konumu ve açıklamaları, ülkenin çatışmanın çözümünde uluslararası yetkisine aykırıdır ve tarafsız arabuluculuk misyonunun gerekliliklerinin büyük bir ihlalidir.

Azerbaycanlı Milletvekili Meşhur Memmedov aynı zamanda, saldırganın ve haksızlığın yanında duran Fransa Cumhurbaşkanı Karabağ’ın yeniden ele geçirilmesini kabul etmeyeceğini söylüyerek, Fransa gibi bir ülkenin başkanının Azerbaycan’ın ezeli ve ebedi toprağı olan Karabağ’ı Ermeni işgalcilerin toprağı olarak tanıması kabul edilemez, dedi.

Macron’un bu tür çılgın fikirlerini kullanması, Fransa-Azerbaycan ilişkilerine ciddi bir darbedir, aslında.
Gerçi, arabuluculuk misyonu üstlenen bir ülkenin çatışmanın taraflarından birini açıkça ve kesin olarak destekleyemeyeceği kabul edilen bir kuraldır. Sorumlu bir misyon üstlenen bir devlet, en azından işgal altındaki devleti işgalciden ayırabilmeli ve çatışmayı çözmek için muhakkak çalışmalıdır.

Peki, Fransa ne yapıyor? İşgalci ülkenin yanında olmakla kalmıyor, bir açıklama bile yapıyor.
Macron, Letonya’nın başkenti Riga’da, “Fransa, Türkiye’nin Azerbaycan’ın sorumluluğunu üstlenen ve Kuzey Karabağ’ı yeniden fethetmesine izin veren, Türkiye’nin kavgacı açıklamasından çok endişe duyuyor” dedi. Bu ifade, Macron’un sadece adil bir arabulucu değil, aynı zamanda çatışmanın ayrıntıları ve tarihi hakkındaki bilgisine şüphe uyandırıyor.

Aslında, adalet ve haklılık görmek istemeyen bir ülkenin AGİT Minsk Grubu bünyesinde yer alması soruları gündeme getiriyor ve mutlaka tartışılmalıdır. Milletvekili Meşhur Memmedov, Macron’un eylemleri ve sorumsuz beyanları kabul edilemez. AGİT Minsk Grubu’nun yapısı değiştirilmeli ve Ermeni lobisinden güç kazanan tarafsız olmayan bir ülke bu teşkilatdan uzaklaştırılmalı diye Türkiye Medyasında – Ülker Piriyeva’ya açıklamada bulundu.

Dünya biliyor ki, Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde Ermenistan tarafından yaklaşık 30 yıldır işgali süren topraklar kurtarılmayı bekliyordu. Bu gün, o gün! Azerbaycan mücadeleyi kendi topraklarında vermekte. Azerbaycanın cesur Ordusu pek çok yeri işgalden kurtardı ve kurtarmaya devam ediyor. Ve Cumhurbaşkanımız sayın İlham Aliyev’in de tüm dünyaya belirttiği gibi, Dağlık Karabağ işgalden kurtulana kadar bu haklı ve adalete dayalı mücadelemiz sürecek. Karabağ Azerbaycandır!

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA