SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

TARIMKON `DAN TÜİK ENFLASYON SEPETİ! AÇIKLAMASI

TARIMKON `DAN TÜİK ENFLASYON SEPETİ! AÇIKLAMASI
Bu haber 10 Haziran 2021 - 14:50 'de eklendi.

Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu (TARIMKON ) Genel Başkanı Hakan YÜKSEL, 2020 yılı Tüik Enflasyon sepetinde “Gıda ve Alkolsüz İçecekler %22,77’si işgal etmektedir. Ancak bu sepette olan diğer kalemlere bakıldığından tarımsal üretimin direk ve dolaylı etkisi sepetin toplamın da %55’ini geçmektedir.

Tarım ve tarımsal çıktı olan gıda fiyatlarını düşüremez isek bu enflasyon sepeti daha çok başımıza bela olacak. Bu beladan en az zararla çıkmanın tek yolu tarımsal girdilerin ucuzlatılmasıdır. Çiftçimizin derdi, ürettiği ürünü daha pahalı satmak değil, girdilerinin ucuzlatılmasıdır. Zaten gıda zincirinde en mağdur, en az para kazanan hatta tek kazanamayan üreticimiz, çiftçimizdir.

Birilerinin daha fazla para kazanma hırsı başta çiftçimiz olmak üzere tüm toplumuzun her bir bireyinin hayatlarını olumsuz etkilemektedir. Gübre, mazot, zirai mücadele, yem, sulama, enerji girdileri her yıl bir önceki yılı aratmaktadır. Bu 4-5 kalem girdilerin hafifletilmesi enflasyon canavarı ile mücadele yeterli olacaktır. Bu toplumuzun her bir bireyini doğrudan ilgilendiren bir savaştır. Unutulmamalıdır ki! Bu savaşı enflasyonun kazanması halinde tüm ülke kaybeden tarafta olacaktır.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek