SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

TARIMKON GENEL BAŞKANI HAKAN YÜKSEL` İN ’12 EYLÜL’ MESAJI

TARIMKON GENEL BAŞKANI HAKAN YÜKSEL` İN ’12 EYLÜL’ MESAJI
Bu haber 12 Eylül 2021 - 11:29 'de eklendi.

Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu (TARIMKON ) Genel Başkanı Hakan YÜKSEL, 12 Eylül 1980 darbesinin 41. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Ülkeyi kaostan kurtaracak şey darbeler değil, demokrasi ve hukuktur ifadelerini kullandı. TARIMKON Genel Başkanı Hakan YÜKSEL ; “Bugün 12 Eylül 1980 darbesinin, Eylül’ü Kara Eylül yapan. Türkiye’nin üzerine kara bir bulut gibi çöken o melun günün 41. yıldönümüdür. 41 yıl önce bugün, Türkiye güne tank sesleriyle uyandı. Seçimle iktidara gelen hükümet devrilmiş, sokaklarda postal sesleri yankılanıyordu. Türkiye’yi tamamen değiştiren müdahale sonrasında 650 bin kişi gözaltına alındı. 1 milyon 683 bin kişi fişlendi, 50 kişi idam edildi, 171 kişinin ‘işkenceden öldüğü’ belgelendi. 12 Eylül Türkiye’nin geleceği ve ilerlemesine kurulmuş hain bir tuzaktır. O gün bu milletin körpecik evlatları emperyalizmin oyunlarına kurban edilmek istendi. Biz her türlü emperyalizmin ülkemiz üzerindeki oyunlarını bozmak. Ülkemizi bütün dış güçlerin uzantılarından korumak isteyen o kutlu yolculardan olma yolunda ilerleyeceğiz.

12 Eylül, Milletimizin özgürlüğüne vurulmak istenen ne ilk ne de son darbedir. Türk Milletinin özgürlüğüne milletin kurucusu olduğu kurumlarla pranga vurulmak istenen bu kara günün yıldönümünde. 12 Eylül askeri darbesinde yargılanarak idam cezasına çarptırılan, bu güzel ülkenin geleceği uğruna, vatan uğruna. Bayrak uğruna, din uğruna, devlet uğruna, inandığı ülküsü imanı uğruna, gözünü kırpmadan. Sesini titretmeden bedel ödeyen Mustafa Pehlivanoğlu, Ahmet Kerse, Ali Bülent Okan, Cengiz Baktemur, Cevdet Karakaş, Fikri Arıkan, Halil Esendağ. İsmet Şahin, Selçuk Duracık başta olmak üzere şehadet şerbetini içmiş 5 bin ülkücü şehidimizi rahmetle minnetle anıyorum. Bizler de milletimizin açtığı yolda, bu vatanda yeşeren özgürlük, barış, hoşgörü gibi tüm insani değerleri koruma. Ve geliştirme yolunda el birliğiyle ve var gücümüzle çalışacağız” dedi.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek