SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

“TEKİRDAĞ ŞEHİR HASTANESİ, YUNANİSTAN VE BULGARİSTAN DÂHİL, BÖLGENİN EN GELİŞMİŞ ENTEGRE SAĞLIK KURULUŞU”

“TEKİRDAĞ ŞEHİR HASTANESİ, YUNANİSTAN VE BULGARİSTAN DÂHİL, BÖLGENİN EN GELİŞMİŞ ENTEGRE SAĞLIK KURULUŞU”
Bu haber 13 Kasım 2020 - 20:20 'de eklendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ’da İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi Açılış Töreni’ne katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Tekirdağ’a beşinci ziyaretini gerçekleştirdiğini belirterek, daha önce de başbakanlığı döneminde farklı vesilelerle şehri ziyaret ettiğini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim meydanlarında ne söz verdilerse, göreve geldiklerinde onları tek tek hayata geçirdiklerinin altını çizerek, Tekirdağ’ın projelerini de bizzat takip ederek sıkıntılarını, sorunlarını çözüme kavuşturduklarını söyledi.

“MİLLETTEN TEVECCÜH GÖREMEYENLER, MİLLETİ TAHKİR EDEREK KENDİLERİNİ AVUTMAYA ÇALIŞTI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “18 yıllık iktidarlarımız döneminde elde ettiğimiz başarıları kömüre, makarnaya, bir torba pirince bağlayanlar oldu. Milletten teveccüh göremeyenler, milletin takdirine mazhar olamayanlar milleti tahkir ederek kendilerini avutmaya çalıştılar. Bunlar emek vermek, gayret etmek, üretmek yerine çalışana, üretene, hizmet götürene çamur atmayı marifet zannettiler. Milleti anlamak, milletin derdine ortak olmak yerine, Ankara’daki sırça köşklerinden, gazetelerdeki köşelerinden milleti aşılamayı tercih ettiler” ifadelerini kullandı.

Tekirdağlı vatandaşların hasretle beklediği muhteşem bir sağlık tesisinin açılışını gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Bugün resmî açılışını yaptığımız veya yapmakta olduğumuz İsmail Fehmi Cumalıoğlu Tekirdağ Şehir Hastanesi her bakımdan şehrimizin iftihar kaynağı olacak bir eserdir. Peki, kim bu İsmail Fehmi Cumalıoğlu? Fehmi Ağabeyimiz 1912 doğumlu, Tekirdağ Hayrabolu doğumlu. O da doktor, ama aynı zamanda siyasetçi. Ve siyasetçiliğinde çok iyi tanıştığımız, tanıdığımız değerli bir büyüğümüz, ağabeyimiz. Ben şimdi helikopterle yolda gelirken Meclis Başkanımız Mustafa Bey dedi ki; Fehmi Bey buralı, aynı zamanda da doktor. Tabii Çalışma Bakanlığı yapmış, partimizin en üst kademelerinde o zaman bulunmuş olan bir ağabeyimizdi. Dedik ki; ya ne düşünüyoruz, buraya yakışacak olan, Fehmi Ağabeyimizi de ölümsüzleştirecek olan böyle güzel bir eserdir.”

“TEKİRDAĞ ŞEHİR HASTANESİ, YUNANİSTAN VE BULGARİSTAN DÂHİL, BÖLGENİN EN GELİŞMİŞ ENTEGRE SAĞLIK KURULUŞU”

İsmail Fehmi Cumalıoğlu’nun özgeçmişinden bilgiler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastanenin 102’si yoğun bakım yatağı olmak üzere toplam 486 yatak kapasitesine sahip olduğunu, 124 poliklinik odası, son teknolojiyle donatılmış 18 ameliyathanesi, laboratuvarları ve diğer özellikleriyle Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin, Yunanistan ve Bulgaristan dâhil, bölgenin en gelişmiş entegre sağlık kuruluşu olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Akıllı bina konseptiyle inşa edilen ısıtma ve soğutma tasarruflu hastanemizde ayrıca taşıyıcı kolanlarının her birine yerleştirilmiş 651 deprem izolatörü de bulunuyor; bu kadar hassasiyeti olan bir hastanemiz. Helikopter pisti, 1 kilometrelik bisiklet yolu, toplam 1300 araçlık otoparkıyla Tekirdağ Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi inşallah sağlık turizminde de bölgemizin cazibe merkezi hâline gelecektir” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜK DEVLET ZOR ZAMANLARDA VATANDAŞININ YANINDA OLABİLEN DEVLETTİR”

“Büyük devlet zor zamanlarda vatandaşının yanında olabilen devlettir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın döneminde Türkiye’nin yaptığı yatırımlara değindi. Kâğıt üzerinde maddi bakımdan zengin görünen ülkelerin hastane kapasitesi, sağlık personel sayısı, sağlık sistemleri bakımından ne kadar yetersiz olduğunun ortaya çıktığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çok ciddi bir sağlık ordumuz var ve bu sağlık ordumuzla da bu süreç içerisinde çok ciddi bir savaş verildi. Ve sağlık ordumuzun içerisinde tabi ölenlerimiz, şehitlerimiz oldu, Allah onlara da rahmet eylesin, inşallah mekânları da cennet olsun. Ve onlar da yılmadan, usanmadan bütün bu enfeksiyon mücadelesiyle mücadele ettiler, çekinmediler. Ve bu mücadeleyi, bu savaşı açık, net verdiler, hâlâ da veriyorlar kolay bir iş değil. Ve bu mesleğin zaten güzelliği burada, bu mesleğin cazibesi burada. İnanıyorum ki özellikle sağlık personelimize karşı bazı yerlerde yapılan haysiyetsiz, terbiyesiz bazı saldırılar bunların bir defa kadri kıymet bilmeyişlerinin bir alametifarikasıdır. Onlar da bedellerini zaten ama bu dünyada, ama ebedi âlemde ödeyeceklerdir. Bütün bu süreçten gerçekten insanlık adına kaygı verici görüntülere de şahit olduk. İnsanların dünyada ilgisizlikten öldüğü, sağlık çalışanlarının maske dahi bulamadığı, yaşlı bakım evlerinden hepimizin yüreğini dağlayan görüntülerin yansıdığı durumlarla karşılaştık. Türkiye sahip olduğu güçlü sağlık altyapısı ve genel sağlık sigortası sistemiyle salgın sürecinde dikkatleri üzerinde toplamıştır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Avrupa’daki toplam kapasiteye yaklaşan yoğun bakım yatak kapasitesine sahip olduğunu, Türkiye’de yapılan sağlık yatırımlarının yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de 250 yataklı hastane inşa ettiklerini aktardı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük tahliye operasyonunu yine bu süreçte gerçekleştirdiklerine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye olarak 141 ülkeden 100 binden fazla vatandaşımızı ailesine kavuşturduk. Yaşadıkları ülkelerde tedavi imkânı bulamayan 233 insanımızı ambulans uçakla Türkiye’ye getirdik. Kaderimiz ve kederimiz ortaktır inancıyla 155 ülkeye ve 9 uluslararası kuruluşa tıbbi malzeme desteğinde bulunduk” açıklamasında bulundu.

“KORONAVİRÜSÜN İLACI VEYA AŞISI BULUNANA KADAR HASTALIKLA MÜCADELEYİ SÜRDÜRMEMİZ GEREK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son haftalarda dünya genelinde vaka, hasta ve vefat sayılarında tırmanış yaşandığını belirterek, “Koronavirüsün ilacı veya aşısı bulunana kadar rehavete kapılmadan hastalıkla mücadeleyi sürdürmemiz gerekiyor. Ekranları başında bizi izleyen milletime sesleniyorum, ne olur Allah razısı için yok dışarısıymış, yok kafeteryaymış, yok şurası, yok burasıymış sigara içmeyi lütfen bırakın” uyarısında bulundu.

Koronavirüsle mücadele konusunda alınan tedbirleri anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye olarak da aşı konusunda çalışmaları çok yönlü yürüttüklerini bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir taraftan Rusya, bir taraftan Çin, bir taraftan Almanya ki Almanya’da iki Türk kardeşimiz de bu işin içerisinde biliyorsunuz bunlarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir diğer taraftan İngiltere hepsiyle ortak çalışmalarımız devam ediyor mesele, bu işin çözümünü bularak adımları atmak. Sağlık Bakanlığımız diğer ülkelerin aşı çalışmalarını da yakından ayrıca takip ediyor” diye konuştu.

“VATANDAŞIMIZIN SAĞLIĞINDAN TAVİZ VERMEDİĞİMİZ GİBİ ÜRETİMİN, TİCARETİN, İSTİHDAMIN, EĞİTİMİN AKSAMASINA DA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Aşı çalışmalarında son günlerde ümit verici haberler aldıklarını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Tüm dünyayı kasıp kavuran, milyonlarca insanın hayatını ilgilendiren bir meselede rant ve kâr hesabının yapılması utanç vericidir. Daha önce dediğimiz gibi üretilen aşı tüm insanlığın ortak malı olmalı, şirketlerin kar hırsına kurban edilmemelidir. Zengin fakir demeden tüm ülkelerin aşıya erişiminin olması çok önemlidir. Biz bir taraftan kendi çalışmalarımızı sürdürürken, diğer taraftan da gerçekçi tedbirler üzerine bina ettiğimiz salgınla mücadelemizi sürdüreceğiz. Vatandaşımızın sağlığından taviz vermediğimiz gibi üretimin, ticaretin, istihdamın, eğitimin aksamasına da müsaade etmeyeceğiz. Salgınla başarılı mücadelemizin arka planında körü körüne birilerini takip etmek yerine kendi özgün politikalarımızı uygulamamız vardır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün itibariyle 81 vilayetin tamamında devreye giren yoğun cadde, sokak, durak gibi toplu alanlarda sigara içme yasağını hatırlatarak, ihtiyaç duyulması hâlinde gereken tedbirleri almaktan çekinmeyeceklerinin altını çizdi.

Salgınla mücadelede her vatandaşa büyük sorumluluk düştüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Salgınla mücadelenin ilk ve en önemli şartı virüsü kapmamak, hastalığa yakalanmamaktır. Bunun için de TMM diyerek sloganlaştırdığımız temizlik, maske, mesafe kurallarına uyulması şarttır. Tüm vatandaşlarımı hem kendi sağlıkları, hem de kendi sevdiklerinin sağlığı için kurallara riayet etmeye çağırıyorum. Unutmayalım, bu kurallara uymak hem insanlık, hem de vatandaşlık görevimizdir. Yaklaşık 9 aydır canla başla çalışan sağlık personelimize minnet borcumuzu ancak bu kurallara sıkı sıkıya riayet ederek ödeyebiliriz. Milletimizin bu konuda gereken hassasiyeti göstereceğine inanıyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan İsmail Fehmi Cumalıoğlu Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin hayırlı olmasını dileyerek, bu eserin Türkiye’ye ve Tekirdağ’a kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve hastaneye adı verilen İsmail Fehmi Cumalıoğlu’nun yakınları ile açılış kurdelesini kesti.

Sağlık çalışanları ile sohbet eden ve onlarla fotoğraf çektiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra hastane binasını gezdi.

KAYNAK: www.tccb.gov.tr

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA