SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Milletvekili Şamil AYRIM ‘ la KARABAĞ ‘ la ilgili – ÖZEL RÖPORTAJ

Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Milletvekili Şamil AYRIM ‘ la KARABAĞ ‘ la ilgili – ÖZEL RÖPORTAJ
Bu haber 22 Ekim 2020 - 9:21 'de eklendi.

ÜLKER PİRİYEVA-AZERBAYCAN-ÖZEL HABER

Türkiye Büyük Millet Meclisi AK Parti İstanbul Milletvekili, Türkiye – Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Şamil AYRIM TBMM’in Azerbaycan ziyaretlerinde, Birmagazin.com Azerbaycan temsilcisi ve AzadMedya.az editörü Ülker Piriyeva’ ya “KARABAĞ “ile ilgili özel açıklamalarda bulundu.
Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanı sayın Mustafa Şentop başta olmakla, sizi ve sizlerle birlikte sayın milletvekillerimizi, bu gün Azerbaycanı ziyarete gelen tüm Türkiyeyi öncelikle, Azerbaycan Milli Meclisi milletvekili sayın Meşhur Memmedov adına ve AzadMedya.az haber sitesi olarak Azerbaycan basını adına selamlıyor, Azerbaycana hoş geldiniz diyoruz.

KARABAĞ SORUNU ile alakadar, Türkiye Cumhurbaşkanı başta olmakla, 83 milyonluk Türk halkının manevi desteğinden gururluyuz. Azerbaycan Cumhurbaşkanı sayın İlham Aliyev”in öncüllüğünde, Azerbaycan Ordusu her gün cephede yeni yeni zafer tarihi yazmakta. Azerbaycan ordusu ülke tarihimizin takviminden siyah rakamları silip kahramanlık mücadelesi vererek, şanlı zafer tarihlerimizle yerini kırmızıya boyuyor. Bundan “bir millet ve kardeş devletler” olarak gurur duyuyoruz.

Karabağ sorunu – 30 yıla yakın bir süredir, AGİT Minsk grubu masasında öylece durdu ve artık kangren bir probleme çevrildi ve artık sabrımız taşdı.
– AGİT Minsk grubu 30 yıl boyunca Karabağ sorununu neden bu kadar bekletdi ve çözüme kavuşturmadı?
Milletvekili Şamil AYRIM – “Çok teşekkür ediyorum, öncelikle, basınımıza çok teşekkür ediyorum, çünkü gerek Azerbaycan basını, gerekse Türkiyedeki yerel basınımız olsun, Azerbaycandakı- Karabağdakı olayları başlangıcından beri, son derece hassas ve doğru haber yapma yönünde, büyük qayretleri var. Onun için gerçekten önemli günlerde, böyle bir görev yaptığınız için, ben sizlere çok teşekkür ediyorum.”
“Tabii Karabağ sorunu Kafkasların kanayan yarasıdır, biz yıllardır artık, bu sorunla uyandık. Hem eşim, hem ben, kökleri Azerbaycana dayanan bir ailenin ferdiyik. Dolayısıyla Karabağ Kafkasların ve bizim de içimizde kanayan bir yara.
30 yıldır niye çözemiyorlar? –
Çünki çözmek istemiyorlar. Siz eğer, bu sorunun çözümü içini ABD, Rusya ve Fransa”ya verirseniz tabii ki, çözmezler. Çünki onların içinde ermeni diasporosu çok güçlü. Bu sorunu çözmesi mümkün değil. Niteliğinde geldiğimiz noktada onu gördük.
Şimdi 30 yıl boyunca ne oldu? İşte, defalarca ateşkes ihlal edildi. Ermeniler, suçsuz insanlara saldırdılar, gerçekten en son Gencedeki hadiseler bardağı taşıran son damlalar.. Orada da küçük çocuklar öldü, yaşlılar öldü, bir çok sivil günahsız insanlar öldü. Bunu kabul etmek mümkün değil.
İnsan olanın, onurlu olanın, bu dünyada şerefiyle, haysiyyetile yaşamak isteyen hiç bir ulusun, devletin bunu göz ardı etmesini düşünemiyoruz. Şimdi Türkiye başından beri, Azerbaycan”nın bu haklı davasında yanında.
Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, Azerbaycanın bu haklı, meşru davasında, hangi koşullarda olursa, olsun, biz Azerbaycanımızın yanındayız dediler ve böyle de olucaktır.
Şimdi, biz bu seyahatimizde sayın Meclis Başkanımızla birlikte, kalabalık bir heyet olarak geldik. Heyetimizde parlamentomuzdan 4 partinin milletvekilleri var. Azerbaycanın bu haklı davasında, tekrar bir destek, tekrar yerinde bir güç vermek için, buradayız.
Ben inanıyorum ki, zafer yakındır. İnşaallah Karabağa üç renkli bayrak dikilecek, biz bir dahakı röportajı sizinle orda yapacağız.
Sayın Cumhurbaşkanımız İlham Aliyevin”de dediği gibi, KARABAĞ AZERBAYCANDIR!”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA