SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

TÜSİKON GENEL BAŞKANI ORHAN BEŞİKTEPE `DEN 12 MART İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ MESAJI

TÜSİKON GENEL BAŞKANI ORHAN BEŞİKTEPE `DEN  12 MART İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ MESAJI
Bu haber 12 Mart 2021 - 11:32 'de eklendi.

Türkiye Üreticiler Sanayiciler ve İş Adamları Konfederasyonu ( TÜSİKON ) Genel Başkanı Orhan Beşiktepe, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İstiklal Marşının, kurtuluş mücadelesinin kazanıldığı dönem ve şartlarının şiddetini anlattığını aynı zamanda o anı yaşattırdığının altını çizen Başkan Beşiktepe, mesajında şunları söyledi;

“İstiklal Marşımız, Kurtuluş savaşında milletimize vermiş olduğu üstün cesaret ve birlik mesajıyla savaşın kazanılmasında büyük bir rol üstlenirken, günümüzde de geçmişte yaşanan zorlukları bize hatırlatarak Türkiye Cumhuriyet’inin daima bağımsız olması için bizlere güç vermektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını elde etmesinde, canlarını feda eden binlerce vatan evladını milli beraberlik ve birlik duygularını kalben hissederek o hisleri tüm milletine armağan eden milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u minnet ve şükran duygularıyla anarken, geçmişimizi unutmadan, tarihin tekerrürden ibaret olduğunu daima hatırlayarak ülkemiz için durmadan çalışmalıyız. Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz, şu dönemlerde, Türk, Kürt, Laz, Çerkez demeden kenetlenmeye ve birlikteliğe daha fazla ihtiyacımız var.

Bu duygu ve düşünceler ile İstiklal Marşı’mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’a Allah’tan rahmet diliyor, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yıl dönümünü kutluyorum. Allah, bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın.”

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek