SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

“Yapılacak yatırımlar ve düzenlemelerle Meteoroloji Dairesi’nin güçlenmesi en büyük temennimizdir”

“Yapılacak yatırımlar ve düzenlemelerle Meteoroloji Dairesi’nin güçlenmesi en büyük temennimizdir”
Bu haber 27 Mart 2024 - 9:34 'de eklendi.

“Yapılacak yatırımlar ve düzenlemelerle Meteoroloji Dairesi’nin güçlenmesi en büyük temennimizdir”
.2024

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Dünya Meteoroloji Günü dolayısıyla Meteoroloji Dairesi ve Meteoroloji Mühendisleri Odası işbirliğiyle düzenlenen “İklim eyleminin ön saflarında” konulu seminere katıldı.
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar seminerde yaptığı konuşmada, Meteoroloji Günü’nü kutlayarak, ülkenin her yerinde doğru bilgilerin toplanabilmesinin geliştirilmesinde mali ve yasal düzenlemeler gerektiğini kaydetti.

Ülkede yaşanabilecek doğal afetlere karşı imkanların artırılması için ihtiyaç duyulan yatırımların yapılması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, mühendislerin hizmetlerinin önemine işaret etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Doğu Akdeniz’in önemli noktasında olan Ercan Havaalanı ve limanlara yapılması gereken yatırımların önemine de dikkat çekti.

İklim değişikliğiyle meydana gelen doğal afetlerin ciddi tehlike olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, ülkede bu tehlikelere hazırlık olunması gerektiğini kaydetti.

Büyük ülkelerin yaşadığı doğal afet sıkıntılarına da değinen Cumhurbaşkanı Tatar, doğal afet karşında imkânların ve ne kadar müdahale edilebileceğinin önemli olduğunu kaydederek, yatırım ve tedbirlerle doğal afetlerin önlenebilmesi gerektiğini belirtti.

KKTC’nin kendi orman ve doğal bitki örtüsünü koruyarak çevreye ve ormanlara sahip çıkılması gerektiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Meteoroloji Dairesine yapılacak doğru yatırımlarla tehlikelerin öngörülerek önlem alınmasının önemli olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Meteoroloji Dairesi’nde hizmet verenleri yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik etti, artık görev yapmayanları saygıyla andı.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/yapilacak-yatirimlar-ve-duzenlemelerle-meteoroloji-dairesinin-guclenmesi-en-buyuk-temennimizdir-12147

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA