SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Yeni ve Keyifli Mezeler Arasında; Mahkeme

Yeni ve Keyifli Mezeler Arasında; Mahkeme
Bu haber 13 Temmuz 2021 - 10:08 'de eklendi.

Kısıtlamalar kaldırıldı ve yaklaşık 2 yıllık esaret bitti. Yaz akşamlarının vazgeçilmez dost muhabetlerine kavuşuldu. Sadece dostlar değil, pandemi sürecinde sevilen ve uğrak yerimiz olan mekanlar da burnumuzda tüttü.

Açıklama yok.

Bunlardan biri de Mahkeme Lokantası… Mahkeme Lokantası, İstanbul’un görkemli tarihinden derin izler taşıyan, birçok masala, hikayeye konu olan kadim semti Galata’da, adından esinlendiği tarihi Ceneviz Mahkemesi’nin tam karşısında, Galata Mahkemesi Sokağı’nda yer alıyor.

Gelelim yemeklere, burası gerek ambiyansı gerek de lezzetleriyle oldukça zevkli bir meyhane.

Yeni ve keyifli mezeler arasında, tarçın ve karanfilli fasulye, şalgamlı bulgur, ve özellikle çok beğendiğim portakallı marine levrek nefis. Özellikle bu sonuncuyu mutlaka denemelisiniz, Peru cevicheleri gibi, portakal kabuğunun hafif acılığı, portakalın tatlılığı ve asitliliği, levreğe inanılmaz yakışmış.

Açıklama yok.

Şalgamlı bulgur hafif ve ferah, biraz kısır havası var, karanfil ve tarçınlı fasulye ise topikten esinlenmiş gibi, gayet hoş. Ahtapot ızgara da gayet lezzetli, ancak ara sıcaklardan Levrek Sarma da oldukça ilginç bir lezzet. Levrek şeritleri, çeşitli deniz ürünleriyle bir tavada yuvarlak şeklinde dizilip pişirilmiş, üzerine kaşar eritilmiş, tam içeriği çıkaramadım ancak oldukça farklı bir lezzet.

İtalyan arkadaşıma tattırmak için istediğim peynir tatlısı da oldukça lezzetliydi.

MUSTAFA DENİZ -İSTANBUL

Açıklama yok.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek