SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

YERLİ KOVİD-19 AŞISI “TURKOVAC”

YERLİ KOVİD-19 AŞISI “TURKOVAC”
Bu haber 23 Haziran 2021 - 10:01 'de eklendi.

“Milletimizin sağlığını ve refahını güvence altına almak için kendi aşımıza sahip olmamız kritik öneme sahiptir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli aşının Faz-3 çalışması kapsamında gönüllülerle yürütülen aşılama programında yaptığı konuşmada, “Ülkemizi salgın cenderesinden bir an önce kurtarmak, milletimizin sağlığını ve refahını güvence altına almak için kendi aşımıza sahip olmamız kritik öneme sahiptir. Üçüncü faza geçilen bu çalışmayla, artık kendi aşımıza sahip olma konusunda son dönemece girmiş bulunuyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli Kovid-19 aşısının Faz-3 çalışması kapsamında Ankara Şehir Hastanesi’nde gönüllülerle yürütülen aşılama programına çevrim içi katılarak, bir konuşma gerçekleştirdi.

Türkiye geliştirilen yerli aşılardan üçüncü faza geçen ilk çalışmanın hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erciyes Üniversitesi ile Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı tarafından geliştirilen aşının, hâlihazırda Türkiye’de en ileri düzeye ulaşmış olan çalışma olduğuna işaret etti.

Yerli aşının bu seviyeye gelmesinde emeği geçen bilim insanlarına, ülkesi ve milleti adına teşekkür ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diğer aşı çalışmalarını yürüten bilim insanlarımızın çalışmalarının da en kısa sürede neticelenmesini diliyorum” ifadesini kullandı.

“TÜRKİYE, SOMUT NETİCEYE ULAŞAN TÜM AŞILARIN TEDARİKİ VE UYGULAMASINDA OLDUKÇA İLERİ BİR DÜZEYDEDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üçüncü fazının ilk uygulaması biraz sonra gerçekleştirilecek bu aşımızla birlikte, Türkiye artık bu hususta yeni bir dönemin kapılarını aralamaktadır. Salgınla mücadelede dünyada bilinen en etkili ve yaygın araç aşılardır. Türkiye, Çin ve Almanya başta olmak üzere, somut neticeye ulaşan tüm aşıların tedariki ve uygulamasında oldukça ileri bir düzeydedir.”

Birkaç hafta içinde Türkiye’deki 18 yaş üzeri nüfusun tamamını aşılama kapsamına alacaklarını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Salgınla mücadelede ve aşılamada mesafe kat ettikçe, kısıtlamaları da birer birer kaldırıyor veya azaltıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Haziran ayı başıyla birlikte pek çok alanda milletimize rahat nefes aldıracak açılımları zaten başlatmıştık. Dün de, kabine toplantımızın ardından Temmuz ayıyla birlikte sokağa çıkma kısıtlamaları başta olmak üzere pek çok konuya ilişkin müjdelerimizi milletimizle paylaştık. Dışarıdan temin ettiğimiz aşılar önemli olmakla birlikte, asıl olan kendi aşımızı üretmektir. Çünkü bu salgının daha ne kadar süreceği, daha ne kadar mutasyon geçireceği belirsizdir. Ülkemizi salgın cenderesinden bir an önce kurtarmak, milletimizin sağlığını ve refahını güvence altına almak için kendi aşımıza sahip olmamız kritik öneme sahiptir.”

YERLİ KOVİD-19 AŞISI “TURKOVAC”

Üçüncü faza geçilen çalışmayla, artık Türkiye’nin kendi aşısına sahip olma konusunda son dönemece girmiş bulunduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu aşamanın da öngörülen sürede tamamlanarak, aşımızın seri üretimine ve yaygın kullanımına geçilmesini temenni ediyorum” dedi.

Vatandaşları bir an önce aşılarını olarak, kendilerini ve sevdiklerini hastalıktan koruma hususunda sorumluluklarını yerine getirmeye davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmanın hayırlı olması temennisini yineleyerek, bilim insanlarına ve üçüncü faz uygulamalarına katılacak vatandaşlara teşekkür etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, yerli aşı konusunda isim önerisi istemesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, dil konusunda kolaylık olması açısından yerli Kovid-19 aşısının adının “TURKOVAC” olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşıyı uygulayan hemşireye de salgın döneminde gösterdikleri gayret için ayrıca teşekkür etti.

Kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/128441/-milletimizin-sagligini-ve-refahini-guvence-altina-almak-icin-kendi-asimiza-sahip-olmamiz-kritik-oneme-sahiptir-

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek