SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

YOGADAN DAHA FAZLASINA ADANMIŞ BİR HAYAT: ÇETİN ÇETİNTAŞ

YOGADAN DAHA FAZLASINA ADANMIŞ BİR HAYAT: ÇETİN ÇETİNTAŞ
Bu haber 15 Eylül 2020 - 13:37 'de eklendi.

Yaptığı birçok çalışma ile Türkiye’de yoganın büyük bir ivme kazanmasını sağlayan Çetin Çetintaş, dergi, YouTube kanalı, Podcast ve yazdığı kitaplar ile de binlerce kişiye ilham olmaya devam ediyor.

Çalışmaları ve eğitim programları aracılığı ile 10 yılı aşkın süredir sadece Türkiye’de değil, dünya çapında binlerce insanın hayatına dokunan Çetin Çetintaş, yetiştirdiği öğrencilerle de dünyanın dört bir yanında eğitimler vermeye ve yoga bilgisini dileyen herkes ile buluşturmaya devam ediyor. Üniversite eğitiminin ardından gittiği Uzakdoğu’daki çeşit ülkelerde ve manastırlarda kalarak yoga ve meditasyon üzerine uzun yıllar çalışmalar gerçekleştiren Çetintaş, Hindistan’da Sanskrit dilini öğrenerek eski yoga yazıtları üzerine çalıştı ve birçok eski yazıtı Türkçe’ye çevirmesi de Türkiye’de yoga kültürünün yerleşmesi ve gelişmesi adına önemli katkılar sağladı.

Yoganın Efendisinden Çok Okunan Kitaplar

Yogaya dair yaptıklarıyla kendini sınırlandırmayan Çetin Çetintaş, çıkardığı kitaplar ile de ilham olmaya devam ediyor. İlk kitabı”Hanuman’ı Bulmak”ı 2016 yılında okurla buluşturan ve yazarlıkta ilk adımını atan Çetintaş’ın bu kitabını 2018 yılında Sanskrit dilinden çevirdiği “Yoga Sutralar I – Bir Yoginin El Kitabı” takip etti ve 6. baskısına ulaşan kitap, birden çok kez çok satanlara girdi. 2019 Ağustos ayında ise bir ayda 9. baskıya ulaşan ve çok satanlara giren elementler üzerine yazdığı üçüncü kitabı “Hayat Sana Ne Anlatıyor”u yayımladı. 2020 yılı Nisan ayında merakla beklenen kitabı “Yoga Sutralar – II” yayımlandı. 2020 yılı Temmuz ayında beşinci kitabı olan “Kanada – Gerçek özgürlük kaderin bilgisinin vücuda bürünmesinden gelir” okurla buluştu.

Okurla Buluşmaya Hazırlanan Yeni Kitap: Sarı Çiçeği Koklayan Kedi

Kitapları ilgiyle takip edilen Çetin Çetintaş’ın raflarda yerini alacak yeni kitabı ise Sarı Çiçeği Koklayan Kedi. Ekim ayında okurla buluşacak ve Çetintaş’ın altıncı kitabı olan Sarı Çiçeği Koklayan Kedi, indirimli fiyatıyla yogakiooturkiye.com adresinde ön satışa açıldı ve yoğun bir ilgiyle karşılandı. Okuruna yaşam felsefesinin derinliklerine bir yolculuk sunan kitap, okuyan için her bir harf, içine bilgi yüklenmiş diskler gibi bilgiden bilgiye açılıyor.

Yeni Kitaplar Yolda

Kitaplarını yayımlamaya devam eden Çetin Çetintaş bir yandan da yeni yayımlayacağı kitapların hazırlıklarını gerçekleştiriyor. 2021 yılında yayımlamayı planladığı üç kitabının yazımını sürdüren Çetintaş’ın yedinci kitabı ise uzun zamandır beklenen ve yine Sanskrit dilinden çevirdiği “Şiva Sutralar” olacak.

Bir Yogadan Daha Fazlasına Sığan Hayat

Yaptığı yoga ve yazdığı kitapların yanı sıra pek çok konuda da üretimler yapan Çetin Çetintaş, bir köprü görevi görerek yoga bilimini anlaşılır dille günümüze taşımayı başarıyor. Çetintaş, Türkiye’nin ve KKTC en büyük yoga okulu olan YogaKioo Institute’yü İstanbul, Adana, İzmir, Antalya ve KKTC’de olmak üzere toplam 8 şube ile hayata geçirdi. Bu enstitülerde yoga eğitimlerinin yanı sıra, yoga üzerine çeşitli çalışmalar yapılıyor ve büyük bir özenle Türkçe yoga kaynakları oluşturuluyor. Bir diğer yandan da Kırklareli’nde 63 dönüm üzerine kurulmakta olan ve Türkiye’de yoganın kalbi haline gelecek Kioo Retreat Center için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

YogaKioo Enstitü bünyesinde Serra Sağra ile birlikte kurdukları, Türkiye’nin ve KKTC’nin tek basılı yoga dergisi olan YogaKioo Dergi’nin Genel Yayın Yönetmenliği’ni yapan Çetin Çetintaş, Youtube kanalında her hafta düzenli olarak paylaştığı Türkçe yoga içerikleri ile de yoga pratiğini Türkiye’nin her bir noktasında ulaşılabilir kılıyor.

2019 yılında başladığı ve iki sezonu bulunan “Satsang” ve “Unicornun Gözüyle” Podcast’leri ile de Spotify ve iTunes üzerinde hayata başka bir açıdan bakmak isteyen ve farkındalık arayan tüm dinleyiciler ile buluşuyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA