SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov , “Şuşa Beyannamesi iki ülkeyi yakınlaştırdı ve bölgeye yeni bir mesaj verdi”

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov , “Şuşa Beyannamesi iki ülkeyi yakınlaştırdı ve bölgeye yeni bir mesaj verdi”
Bu haber 17 Haziran 2021 - 22:01 'de eklendi.

 

Ülker Piriyeva – Azerbaycan-Özel Haber
Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov, Temsilcimiz Ülker Piriyeva ‘ya verdiği açıklamada, “Şuşa Beyannamesi iki ülkeyi yakınlaştırdı ve bölgeye yeni bir mesaj verdi” – diye gururla tarihe not düştü…

Son günlerde tüm dünyanın dikkati yeniden Azerbaycan’a çevrildi. Azerbaycan ve Türkiye, Ulu Önder’in dediği gibi “Tek millet, iki devlet” olduklarını bir kez daha kanıtladılar. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Şuşa ziyareti, Şuşa’daki muhteşem resepsiyon, yaşı kaç olursa olsun her bir Azerbaycanlı’yı konumuyla gururlandırdı ve çoğu, sevinç gözyaşlarını tutamadı. Bu yıl ilk kez galip bir millet olarak Şuşa’da Milli Kurtuluş Günü’nü kutlamış olduk.

Babasının vasiyetini yerine getiren Ulu Önder’in layık bir halefi olan Sayın Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev, bugün tarihi Şuşa Beyannamesini imzalayarak Şuşa’nın büyük önderimiz için ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır.

Bugün imzalanan Beyanname, Şuşa’ya uzanan elleri kesin olarak kesti, aynı zamanda bizim topraklarımızda gözü olanlar yerlerine oturtdu.

Tarihi Şuşa Beyannamesi hakkında çok konuşulacak, çokça öngörü, çokça analiz yapılacak. Gerçek şu ki, dünyanın en etkili ülkeleriyle kıyaslanabilecek muhteşem ordusuyla kardeş Türkiye, bundan sonra resmen Azerbaycan’ın yanında olacaktır. Kardeş ülkenin desteği, devletimizin coşkusunu ve özgüvenini her zaman pekiştirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı Aliyev bugün yaptığı konuşmada, Vatan Savaşımız arifesinde Türkiye’nin yanınızdayız mesajından güç aldığını söyledi. Azerbaycan bugünden itibaren jeopolitik alanda bölgedeki sesini bir kez daha gösterecek. Böylelikle, Şuşa Beyannamesi ile ilişkilerimizde de yeni bir dönemin yol haritasını belirledik. Açıklama, Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’dan Şuşa’da düzenlenen basın toplantısında geldi.

Bundan sonra alınacak kararlarda, Şuşa Beyannamesi’nin imzalanmasının tarihi önemi vurgulanacaktır. Türkiye ile Azerbaycan arasındaki bu tarihi Beyanname bir dizi konuyu kapsamaktadır. Türkiye Cumhurbaşkanı’nın da dediği gibi, geleceğe yönelik adımlar atarken, bu belgenin sadece iki ülkeyi değil bölgeyi de kapsayan bir kararlılığı ifade ettiğini görüyoruz.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek