SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

DP Gültekin Uysal, 9.Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in 6. Ölüm yıldönümünde İslamköy’ de konuştu

DP Gültekin Uysal, 9.Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in 6. Ölüm yıldönümünde İslamköy’ de konuştu
Bu haber 17 Haziran 2021 - 22:33 'de eklendi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 9.Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in 6. Ölüm yıldönümünde İslamköy’de konuştu:

“Bugün yaşadığımız vasata sebep olanlara tavsiyemiz: Her gün bir Demirel sözü ve O’nun başarılarla dolu hayatını okuyunuz”

“Türk Siyasetinde dün de bugün de bir bilirkişi vasfı taşıyan mümtaz isim Süleyman Demirel’i rahmetle ve her gün daha büyük bir özlemle anıyoruz”

Açıklama yok.

(DP Basın Merkezi – 17 Haziran 2021) Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 9.Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in 6. Ölüm yıldönümünde İslamköy’de yer alan Anıt Mezardaydı.

Genel Başkan Uysal burada düzenlenen Anma Töreninde bir konuşma yaparak “Bugün yaşadığımız vasata sebep olanlara her gün bir Demirel sözü ve başucu kitabı olarak kendisinin başarılarla dolu hayatını tavsiye ediyoruz” dedi.

Açıklama yok.

Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, törende yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

“Hayatı ve hayalleri ile öykünülecek devlet adamıydı”

“Dünden bugüne bu büyük davanın bayrağını Anadolu’nun her noktasında taşıyan, sadakat ile bugün burada bu anlamlı günde hüznümüzü içimize akıttığımız, aynı zamanda da onurla, gururla, başı dik bir şekilde millet önünde beraberce söz söylediğimiz siz değerli dava arkadaşlarım, teşkilat mensuplarım, öncelikle hepinizi en derin saygılarımla selamlıyorum.

Açıklama yok.

Bir büyük ruhun önünde, kendimizi sigaya çektiğimiz bir gündeyiz. Cumhuriyet değerlerinin, vatan ve millet aşkının, “Büyük Türkiye” özleminin ve bir zamanlar vatandaşlarına eşit fırsatlar sunan bu güzel ülkenin yetiştirdiği, hayatı ve hayalleri ile öykünülecek devlet adamı, 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in ölüm yıldönümü bugün.

“Külfeti omuzlamış, nimeti millete teslim etmiş bir isimdi Demirel”

Türkiye’nin her karış toprağında hizmetleri ile Türk siyasetinde zekası ile, milletin gönlünde sevgisi ile yaşamaya devam eden bir büyük lideri anıyoruz bugün.

Liderlik etmenin yumruğunu değil dişini sıkmak olduğunu, sabrı, azmi bilen, nimet külfet dengesinde külfeti omuzlamış, nimeti millete, hakkı olana teslim etmiş bir isim Demirel.

“Sosyal devletin gereğini işletmişti”

Hatırlamayanlar için şöyle de izah etmek lazım; bugün ek bir maliyetle karşılaşmadığınız, kullandığınız için ayrıca ödeme yapmadığınız hizmetlerin mimarı, yani sosyal devletin gereğini işleten isimdir Demirel.

“Çobanlıktan Cumhurbaşkanlığına bir başarı hikayesi”

Kendi ifadesi ile “eşit fırsatlarla”, cumhuriyetin kendisine ve kendisi ile birlikte bir dönem bu ülkede herkese sunduğu ayrıcalıklarla çobanlıktan cumhurbaşkanlığına bir başarı hikayesinin jönüdür.

Ataletle değil her daim adaletle davranmayı bilmiştir; adalet yerini bulduğunda kendisi zarar görecek olsa dahi…

Açıklama yok.

Yaşanan türlü sıkıntılarda bir mesul aramaya girişmemiş, Hz Ömer’in anlayışı ile Fırat’ın kenarında da, Sakarya’nın kenarında da, Gediz’in kenarında da olan her şeyden dolayı ilahi bir mesuliyet bilinci ile muamelede bulunmuştur.

“Hoşgörü için enfes bir misaldir”

Türlü isimlerle adlandırılır; yaptığı dev yatırımlarla “Barajlar Kralı” diyen de olmuştur, zekasına atıfla başarılı olanı nitelemek için “Demirel gibi” tasvirine konu da olmuştur. Ancak en bilineni ve milletin tevdi ettiği en halis olanı “Baba” sıfatıdır.

Bu millet, evladını ayırmayan bir baba gibi kendisine oy verse de vermese de bu ülkenin vatandaşı olduğu bilinci ile herkese aynı yaklaşması dolayısıyla kalben bir atıfla ona “baba” demiştir.

Bugün “hoşgörü” için enfes bir misaldir kendisi. Kendisine yönelik her türlü eleştiriye hoşgörü ile yaklaşmıştır.

Açıklama yok.

“Ülkesi için emek vermiştir”

Günümüz sorunları için yıllar önce söyledikleri ile hala çalışan liderdir; ülkesi için emek vermeye devam etmektedir. Bıraktığı her eser aynıyla vatana hizmet etmektedir. Hasılı bu tarafıyla dahi Demirel ölmemiştir.

Eserleri ile hizmetleri ile milletin takdirini toplamaya devam eden, bizlere 60 yıl öncesinden söyledikleri ile güçlü ve kararlı bir vizyon, gelecek inşasında yardım eden, zekası ile öykünülen, milletin duyduğu sevgi ile imrenilen 9. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız, Türk Siyaseti’nde dün de bugün de bir bilirkişi vasfı taşıyan mümtaz isim Süleyman Demirel’i rahmetle ve her gün daha büyük bir özlemle anıyoruz.

Açıklama yok.

“Büyük Türkiye” yolunda kendisini örnek alıyor, bugün yaşadığımız vasata sebep olanlara her gün bir Demirel sözü ve başucu kitabı olarak kendisinin başarılarla dolu hayatını tavsiye ediyoruz.

Ve yine bir babalar gününe yaklaşırken kendisinin, “Türkiye’nin babası” Demirel’in babalar gününü de kutluyoruz.”

EBRU UĞURLU -ANKARA

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek