SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Azerbaycan Milletvekili ,”Şehitlerin banka borçlarının silinmesi, Cumhurbaşkanının şehit ailelerine gösterdiği ilginin bir göstergesidir”

Azerbaycan Milletvekili ,”Şehitlerin banka borçlarının silinmesi, Cumhurbaşkanının şehit ailelerine gösterdiği ilginin bir göstergesidir”
Bu haber 04 Aralık 2020 - 23:26 'de eklendi.

ÜLKER PİRİYEVA-AZERBAYCAN

AZERBAYCAN MİLLETVEKİLİ MEŞHUR MEMMEDOV TÜRKİYE BASININDA – “Şehit ailelerinin, sosyal güvenliklerinin düzenli olarak iyileştirilmesi, devletimizin her zaman dikkat ettiği konulardan biridir” dedi.

Bildirildiği üzere, Azerbaycan Bankalar Birliği bir açıklama yaptı. Açıklamada, Cumhurbaşkanı’nın talimatı üzerine, Büyük Vatan Savaşı’nda şehit düşen tüm şehitlerin banka borçlarının tamamen silindiği belirtiliyor:
“Azerbaycan Bankalar Birliği olarak, Azerbaycan Cumhurbaşkanının talimatı ve Azerbaycan Merkez Bankası’nın tavsiyesi üzerine bankaların, askerlere ve düşman kışkırtmalarından etkilenen vatandaşlarımıza destek olmak için bazı kararları oybirliği ile aldıklarını yineliyoruz. Böylelikle, toprakların kurtarılması için, çatışmalarda ölen şehitlerimizin bankalara tüketici kredilerinin ve faizlerin ve diğer ödemelerin tamamen iptal edilmesi, düşman provokasyonu sonucu hayatını kaybeden sivillerimize tüketici kredilerinin ve faizlerin ve diğer ödemelerin tamamen iptal edilmesi, operasyonlar sırasında, yaralı askerlerin bankalara olan kredi yükümlülüklerine ilişkin faiz ve diğer ödemelerin hesaplanması, 27 Eylül 2020’den itibaren, tamamen durdurulması, savaşta şehit olan banka çalışanlarının ailelerine, onların maaşının bir yıllık ödemesi ve yaralanan banka çalışanlarına üç aylık maaşı tutarında bir defaya mahsus maddi yardım yapılmasına karar verildi.”
Milletvekili Meşhur Memmedov – Cumhurbaşkanının şehit ailelerine her zaman büyük önem verdiğini ve özellikle ilgi alanlarına duyarlı olduğunu kaydetti:
“Elbette bu adım her şeyden önce, Sayın Cumhurbaşkanımızın şehitlerimize olan saygısının, şehit ailelerine gösterdiği üstün ilginin sonucudur. Cumhurbaşkanı’nın şehit ailelerine yönelik sürekli ilgisine, sosyal refahlarını iyileştirmek için önemli projelere imza atmasına, her zaman tanık olmuşuz ve bu gün de buna tanık olduk.
Ancak genel olarak, gerek Büyük Vatan Savaşı sırasında, gerekse sonrasında tüm toplumun, halkın, çeşitli kurum ve kuruluşların, STK’ların devletle ciddi dayanışmasına şahit olduk. Kısa sürede, düşmana karşı zafer kazanmayı mümkün kılan, halkın ve devletin birliğiydi. Yani, herkes aynı noktaya geldi, aynı amaç için savaştı.
Tabii ki, şehitlerimizin banka borçlarının tamamen iptal edilmesi, çok övgüye değer bir adımdır. Aynı zamanda, yakın gelecekte şehit aileleri ile bağlantılı olarak sosyal hayatın her alanında, yeni ilerici adımlara ve yeniliklere şahit olacağımıza inanıyorum. Devletimizin aldığı ve alacağı tedbirler sayesinde, şehit ailelerinin sosyal refahı daha da artacak, sosyal güvenlikleri en üst düzeyde sağlanacaktır.
Şehit aileleri başta olmak üzere, tüm vatandaşlarımızın sosyal güvenliğinin sürekli iyileştirilmesi, devletimizin her zaman odaklandığı ana konulardan biridir ve bu özen, her vatandaş tarafından hissedilmektedir. Ve tabi ki, bu konuda – halkımızın refahı için gece gündüz çok çalışan, Sayın Cumhurbaşkanımıza minnettarız,” – dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA