SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Rektör İbrahim Ceferov, “Büyük Vatan Savaşı sırasında, Cumhurbaşkanımız tüm siyasi baskılara dayanabildi”

Rektör İbrahim Ceferov, “Büyük Vatan Savaşı sırasında, Cumhurbaşkanımız tüm siyasi baskılara dayanabildi”
Bu haber 04 Aralık 2020 - 23:14 'de eklendi.

ÜLKER PİRİYEVA-AZERBAYCAN

AZERBAYCAN DEVLET AGRAR ÜNİVERSİTESİ – ADAU Rektörü İbrahim CEFEROV, TÜRKİYE basınına verdiği demeçte

Ülkemizde Zafer Bayramı ve Anma Günü münasebetiyle verilen kararnamelerin yanı sıra, bugün şehit, yaralı ve kayıp kahramanlarımızın sayısının duyurulması üzüntü hem de, sevinç içeriyordu. Kaybettiğimiz kayıplar ne kadar üzücü olursa olsun, sonuç olarak ZAFER, topraklarımızın geri alınması, 3 bölgenin kayıpsız kurtuluşu, Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü mesleki diplomasisi sayesinde oldu ve bütün bunlar hepimizde gurur hissi yaşatdı..

Rektör Ceferov – 44 günlük savaş sırasında, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in diplomatik başarısı, kararlılığı ve maksatlı politikası sonucunda, Azerbaycan’ın tarihi bir zafer kazandığını söyledi. “ Belirtmeliyim ki, Cumhurbaşkanımız, süreci yüksek profesyonellik ve çeviklikle yönetti ve bizi zafere götüren siyasetteki profesyonelliğiydi:

“ Ülkemizin tüm gücü, Ermenistan’ın hem siyasi arenada, hem de savaş alanında ve enformasyon savaşında saldırganlık politikasını ortaya çıkarmaya yönlendirildi. Sayın Cumhurbaşkanı, konuşmasında Ermenistan’ı tüm bölgesel projelerin dışında tutan şeyin, işgal politikası olduğuna dikkat çekti. Sayın Cumhurbaşkanımızın izlediği politika sonucunda, Ermenistan, hiçbir şansı olmayan durgun bir devlete çevrildi. Aslında, bütün bunlar gösteriyor ki, ülke olarak zaferimiz, sadece 44 günlük savaşın sonucu değil, aynı zamanda Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in 17 yıllık faaliyetinde sergilediği ustaca başarılı politikasının bir sonucudur.”

Rektör İbrahim Ceferov – “ 44 günlük savaş sırasında, devlet Başkanının tüm siyasi baskılara ve tehditlere dayanabilmesinin mantıklı bir sonucu olduğunu vurguladı. İlkeli ve yenilmez bir irade sergileyen Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan halkının milli çıkarlarını kararlılıkla savundu ve tarihi bir zafer elde edildi.

Elbette ki, savaşın kendi kanunları vardır. Ordu için saldırıya ek olarak bir geri çekilme pratiği de var, ama Azerbaycan bu savaşta ilk günlerden kazandı ve 44 gün içinde, Başkomutan önderliğindeki ilerleyen ordumuzun geri çekildiği, bir gün bile görülmedi. Azerbaycan Ordusu’nun savaş sırasındaki profesyonelliği ve durumun kontrolü nedeniyle, Azerbaycan en zor koşullarda başarılı bir şekilde faaliyet göstererek ve savaşı minimum kayıpla kazanarak, dünya tarihinde, yeni bir zaferin , yeni tarihin başlangıcına damgasını vurmuştur. Azerbaycan halkının orduya olan güveni, Başkomutanla yakın birlik, vatan için savaşan Azerbaycan askerlerinin yüksek manevi ve psikolojik durumuna çok yüksek seviyyede olumlu etki yaptı.”
ADAU Rektörü İbrahim Ceferov aynı zamanda, Büyük Vatan Savaşımız’a onlarca öğrenci, mezun ve ADAU çalışanının katıldığını gururla söyleyebilirim, dedi. “Belirtmeliyim ki, üniversitemizin cesur askerlerinin yanı sıra, hem şehitleri ve hem de gazileri var. Şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Galip dönen kahramanlarımıza tüm üniversite çalışanlarımız adına teşekkür ediyorum.
Bildiğimiz gibi 4 Aralık, saat 12.00’de şehitlerimiz ülkenin her yerinde, bir dakikalık saygı duruşu ile anılacak. İnanıyorum ki, her kes, bize bu zaferi canları ve kanları pahasına verenlerin anısını sessizce hatırlayacak ve anılarını 1 dakikalık saygı duruşuyla onurlandıracaktır.
Elbette, harika günler bizi bekliyor. İşgalden kurtulmuş topraklarımızı cennete çevireceğiz. Karabağ topraklarımız, karış karış şehitlerimizin kanıyla yoğruldu. Şehitlerimizin ruhları, biz o topraklarda yaşamı yeniden kurduğumuzda ve kutsal mabetler olarak dolaşırken sevinecek, şad olucaktır.
Hiç Zafer günümüz olmadı. Bizim tarihimize Şanlı Karabağ Zaferini – bu Zafer gününü yazan, Başkomutanımız sayın İlham Aliyev başta olmakla, muzaffer Ordumuza içtenlikle teşekkür ediyorum!.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA