23:04 - GERCÜŞ ZİRAAT ODASI BAŞKANI ŞEFİK ÖNER `DEN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
23:04 - ARABAN BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÖZDEMİR`DEN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
23:04 - MURAT ÇOBANOĞLU`NDAN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
23:04 - TURKKON GENEL BAŞKANI MÜJDAT ÇOBANOĞLU`NDAN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
16:32 - KIZIL GROUP YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET KIZIL’DAN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
15:45 - ASKA GRUP TEKSTİL YÖNETİM KURULU BAŞKANI ABDÜLKADİR ARSLAN `DAN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
14:55 - CEVDET YILDIRIM `DAN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
ABDULLAH YİĞİT-ANKARA
Cemax Group Yönetim Kurulu Başkanı Gaziantepli İş Adamı Cevdet Yıldırım, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
Yıldırım , İnsanlığa karşı işlenen en büyük suçlardan biri kadına yönelik şiddettir. Sadece fiziksel yönüyle değil, ekonomik ve psikolojik yönleriyle de bütünleyici olarak ele alınması gereken şiddet, tüm dünyanın kanayan yarasıdır.
Kadınların güçlü, eğitimli ve güvende olduğu toplumlar; gelecek için ümit vadedebilir. Günümüzde anayasa değişikliklerinden yasal düzenlemelere; sağlık, eğitim ve istihdama kadar kadın sorunlarına dair üretilen çözümlerin tam anlamıyla hayata geçebilmesi ancak toplumsal dönüşümle mümkündür.
Bu bakımdan bizi biz yapan yüksek insani değerlerimizin doğru bir şekilde yorumlanması gerekmektedir. Millî Mücadele’de “yurdumuzun üstündeki en son ocak” kalıncaya kadar kadın-erkek, ocağın bütün fertlerinin destanî bir kahramanlık sergilemesi ve “Daha emin ve daha doğru olarak yürüyeceğimiz bir yol vardır: Büyük Türk kadınını çalışmamıza ortak kılmaktır.” diyen Atatürk’ün kültür kodlarımıza dair dâhiyane tespitleri; temelinde yüksek insani değerler bulunan bir gönül medeniyetinin yansımalarıdır.
Tek bir insanın öldürülmesini tüm insanlığın öldürülmesiyle bir tutan, iyi insan olma ölçüsünü kişinin eşine ve başkalarına karşı davranış ve tutumuyla belirleyen bir değerler dünyasının varisleriyiz. İşte bundandır ki kadına yönelik her türlü şiddet ve ayrımcılıkta gördüğümüz asıl resim; ahlâkın çöküşü, manevi değerlerin kalplerden silinişi, insanlığın yok oluşudur. Sosyal bir yara olan kadına şiddet; değer erozyonunun, gönül medeniyetimizin ruhundan kopuşun acı neticelerinden başka bir şey değildir. Zira tebessümün sadaka yerine geçtiği, güzel sözün meyve veren bir ağaca benzetildiği kültür mirasımızda şiddetin yeri yoktur. Asıl mesele her şeyden önce insan olabilmektedir. Unutulmamalıdır ki şiddetin hiçbir gerekçesi ve dayanağı olamaz.
Bu duygu ve düşüncelerle şiddet mağduru olarak hayatını kaybeden tüm kadınlarımıza Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum. “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”nün müreffeh bir toplum için dayanışma vesilesi olması ümidiyle Gaziantepli hemşehrilerime selam ve saygılarımı sunarım.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.