SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztunç: “Afet Bölgesi İçin Desteğe Hazırız!”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztunç: “Afet Bölgesi İçin Desteğe Hazırız!”
Bu haber 24 Ağustos 2020 - 14:55 'de eklendi.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

Giresun’da 7 kişinin hayatını kaybettiği selle ilgili bölgeden açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Giresun derhal afet bölgesi ilan edilmeli. Afet bölgesi kavramının yasalarla belirlenecek netlikte olmadığı ifade ediliyor. Durum buysa biz Meclis’i toplamaya ve gereken yasal adımların atılması anlamında hükümete destek vermeye hazırız.” Dedi.

Genel Başkan Yardımcıları Ali Öztunç ve Seyit Torun da dâhil 7 milletvekilinden oluşan CHP heyeti sel felaketiyle baş başa kalan Giresun’da incelemelerde bulundu. Sel mağduru vatandaşlarla bir araya gelen heyet ağır bilançoyu bizzat yerinde gözlemlerken, mağduriyetlerin nasıl giderilebileceğine dair de rapor tuttu.

“YAĞMURU ENGELLEYEMEYİZ AMA SONRASINDAKİ MAL VE CAN KAYBI ENGELLEBİLİR”

Bölgede bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP heyetine son durumla ilgili kaymakamlık binasında bilgi aktararak brifing verdi. Görüşme sonrası bir açıklama yayınlayan CHP Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Yanlış imar ve yapılaşma politikaları, yanlış su yönetimi planları ve HES’lerle birlikte doğanın yüksek tahribatı bu felaketleri tetikleyen en önemli unsurlar. Felaket sonrası heyetimizle birlikte apar topar Giresun’un Dereli ilçesine geldik. Yaşanan sel felaketinin sonuçları ağır. Dere yatağında kurulu olan Dereli ilçesi adeta yok olmuş durumda. Düzensiz kentleşme, derelerin ıslahı, HES’ler bu faciaya neden olmuştur. Yağmurun şiddetini engelleyemeyiz ama yağmur sonrası mal ve can kaybı engellenebilir. Doğa bir kez daha uyarıda bulunmuştur. Eğer doğanın dengesini bozarsak doğada böyle intikam alır” ifadelerini kullandı.

“DERHAL AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ”

Açıklamalarının devamında hükümete çağrıda bulunan Öztunç, “Giresun derhal afet bölgesi ilan edilmeli. Sayın Süleyman Soylu başta olmak üzere yetkililer kanunda bunun yerinin olmadığını ifade ediyorlar. Ancak bölge halkı somut bir adım bekliyor ve devletin uzatacağı ele muhtaç durumdalar. Burada vatandaşlar çok zor durumda, mağduriyetlerin önüne geçilmesi ve yaşanan büyük tahribatın ivedilikle giderilerek kentin biran önce yeniden ayağa kaldırılması gerekiyor. Biz CHP gurubu olarak mevzuatta ne gibi eksiklikler varsa tamamının yapılandırılması için Meclis’i toplamaya ve gerekli adımların atılması için hükümeti desteklemeye hazırız.” Dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA