SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Çin’deki salgını Türkiye’ye gelmeden önce gördü

Çin’deki salgını Türkiye’ye gelmeden önce gördü
Bu haber 23 Temmuz 2020 - 7:42 'de eklendi.

Çin’de başlayarak tüm dünyaya yayılan ve etkileri hala devam eden Kovid-19 salgınına karşı korunma yöntemlerinden biri de maske faktörü olarak önemini korumaya devam ediyor. Pandeminin ilk ortaya çıkışından itibaren, yayılma seyrini dikkatle takip eden ve Türkiye sınırları dahilinde daha ilk vaka ortaya çıkmadan, 2020 Ocak ayında maske üretimine yatırım yapan İş İnsanı Hasan Hüseyin Sarıbacak, Arizon Medikal markasını kurarak Beylikdüzü’nde yer alan fabrikasında cerrahi maske üretimine başladı.

Arizon Maske Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özden, “Bugün 60 kişilik uzman ekibimiz ve 50 makine parkurumuz ile günlük 1 milyon adet üstünde maske üretim kapasitesine sahibiz” dedi. Özden, “Hem yetişkinler hem de çocuklar için 3 katlı cerrahi maske, nano maske, pamuklu maske üretimine yönelik olarak fabrikamızda üretim yapıyoruz. Ve Şimdilerde KN95 model maskelerin üretimi için gerekli alt yapıyı oluşturarak üretime başlamaya hazırlanıyoruz.” ifadesinde bulundu.

“Kritik sonbahar dönemi için ikinci dalga riskine karşı önlemlerimizi alıyoruz”

Maske üretimine ilk başladığımız ocak ayında ürünlerimiz toptancı firmalar aracılığı ile öncelikli olarak Çin’e gönderilmeye başlandı diye belirten Mehmet Özden, “Ancak salgının tüm dünyaya yayılmasının ardından ilk olarak ülkemizdeki talepleri karşılamaya yönelik olarak tam kapasite ile üretime ağırlık verdik ve günde 1 milyon adet üzerinde maske üretimi gerçekleştirdik. Şimdilerde ise yine firmamıza gelen yoğun talep üzerine Irak, İran ve Avrupa ülkelerine de ihracat yapan toptancı firmalar aracılığı ile maske gönderimi yapmaya başladık” dedi.

Ülkemizdeki ve dünyadaki vaka sayılarını günlük olarak takip ettiklerini ve Sağlık Bakanlığı’nın açıklamalarına büyük önem verdiklerini ifade eden Mehmet Özden, “Sonbahar dönemi okulların açılacak olması ve çalışan büyük bir kesimin de tekrar ofislerine dönecek olmasıyla birlikte toplu taşıma kullanımının daha çok artacağına dikkat çekerek, olası bir ikinci dalga beklentisi için biz firma olarak stok konusunda oldukça titiz davranıyoruz. Bu nedenle de üretim planlamamızı bu sürece göre organize ediyoruz” dedi.

Vatandaşlarımızın maske kullanımı konusunda duyarlılığı devam etmeli

Türkiye’de ilk vakanın görüldüğü Mart ayından itibaren uzmanların vatandaşlara sosyal mesafe kuralları, el hijyeni ve maske kullanımı konusunda önemli uyarılarda bulunduğunu ifade eden Arizon Maske Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özden, “Vatandaşlarımız maske takma konusunda duyarlı ancak yine de çok bilinçli değil. Özellikle yaz mevsimi nedeniyle hava sıcaklığının artmasıyla birlikte maske kullanımının zorunlu olduğu 56 ilimizde bile maskelerin çene altına takıldığını gözlemliyoruz. Ki bu salgının bulaşması açısından çok tehlikeli sonuçlar doğurabiliyor” ifadesinde bulundu.

Vatandaşlarımız yüzümüzü kapatsın da ne tür maske olursa olsun anlayışında olabiliyorlar ancak hava yoluyla bulaş riski olan Kovid-19 virüsü için en önemli tedbirlerden biri de doğru maske seçimidir. Merdiven altı üretimle ve açıkta satılan maskeler halk sağlığı için güvenli değildir. Maskenin kendi hijyeni kadar üretim aşamasındaki hijyen koşulları da oldukça önemlidir. Biz vatandaşlarımıza paketli maske almalarını ve mutlaka etiketine göz atmalarını öneriyoruz. Buna göre Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı, ISO ve CE belgelerine sahip, 3 katlı ve yüksek filtrasyonlu ve burun kısmı demirli olan maskelerin tercih edilmesi sağlıklı kullanım açısından daha uygun olacaktır. Firma olarak bizim önceliğimiz, maskenin hijyenik bir ortamda imal edilmesi sağlamak ve son kullanıcıya kadar olan zaman dilimini de hassasiyetle takip ederek yine güvenli bir kullanım imkanı sağlamaktır” diyerek sözlerini noktaladı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek