Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nun YouTube kanalından yayınladığı konserleri devam ediyor. Pandemi nedeniyle etkinliklerini dijital yayınları ile sürdüren CRR Konser Salonu şubat ayında da birbirinden renkli konser programı ile müzikseverlerle buluşuyor.
Atilla Aldemir / Bestelenmesinin 300 Yıldönümünde Sonat ve Partitalar
12 Şubat 2021,saat 20:00
Cem Mansur ile Söyleşi
Program:
J. S. Bach (1685 – 1750)
Solo keman icin Sonat ve Partitalar (viyola düzenlemesiyle)
Sol minör Sonat, BWV 1001, Re Minor Partita, BWV 1004
Atilla Aldemir /Cem Babacan Romantik ve Virtüöz Keman Eserleri
13 Şubat Cumartesi, saat 20.00
Program:
Pablo de Sarasate (1844-1908)
Çigan Havaları (Zigeunerweisen), Op. 20
Romans Andaluza op. 22 no.1
Faust Fantazi Op. 13 (Nouvelle Fantaisie sur Faust de Gounod)
Ponce- Heifetz (1882-1948)
Estrellita (My little star)
Camille Saint-Saëns (1835-1921)
Introduktion ve Rondo Capriccioso
Atilla Aldemir
Keman ve viyola alanında kazandığı birçok uluslararası ödülle ismini duyurdu. 2007 yılında Uluslararası 14. Johannes Brahms Yarışması keman kategorisinde ikincilik ve iki özel ödül kazanan Aldemir, aynı yarışmanın 2008 yılı viyola kategorisinde üçüncülük ve en iyi çağdaş eser yorumu ödülüne layık görüldü. 2020’de J.S.Bach’ın solo keman için Sonat ve Partitalarını bestelenmesinin 300. yıldönümünde solo viyola ile kaydeden sanatçı uluslararası müzik otoriteleri tarafından büyük övgüler aldı. Ayrıca bu kayıt, Musicweb International tarafından 2020 yılının en iyi albümü olarak seçildi.
Çalışmalarına Folkwang Müzik Yüksek Okulu’nda Prof. Mintcho Mintchev ile devam eden sanatçı, konçerto solisti diplomasını takdir derecesi alarak bu okuldan 2002’de mezun oldu. 2010 yılına kadar Viyana’da Barbara Gorzynska (keman) ve Matthias Maurer (viyola) ile çalışan sanatçıya 2011 Donizetti Müzik Ödülleri tarafından “Yılın En İyi Yaylı Çalgılar Yorumcusu” ödülü verilmiştir.
Aldemir, solo konserlerinin yanısıra 2017 Nisan ayından itibaren Almanya Leipzig MDR Radyo Senfoni Orkestrası’nın birinci solo viyola sanatçısı görevini sürdürmekte ve aynı zamanda Leipzig Gewandhaus Senfoni Orkestrası, Münih Filarmoni Orkestrası, Weimar Staatskapelle, Berliner Staatskapelle, Konzerthaus Senfoni Orkestrası, Frankfurt HR Senfoni Orkestrası gibi Almanya’nin birçok önemli orkestrasında solo viyola olarak konserler vermektedir. Sanatçı konserlerinde 1840 yapımı J.B.Vuillaume keman ve 1560 yapımı Zanetto Peregrino viyola ile çalmaktadır.
Cem Babacan
İsviçre basınında İngiliz şef Howard Griffiths’in “Genç yaşına karşın, enstrümanında ustalık düzeyine erişmiş ve şaşırtıcı yorum gücüne sahip bir müzisyen” şeklinde ifade ettiği Cem Babacan, 1988 yılında Ankara’da doğdu. 2007 yılında birincilik ödülü aldığı Yves Nat Uluslarası Piyano Yarışması (Fransa) sonrası Uluslarası Serignan Piyano Festivali’nde Avrupa’daki ilk resitalini verdi. 2008 yılında ise aldığı davet üzerine New York Steinway Hall’de düzenlenen konserde yer aldı.
Aynı yıl “Yamaha Burs Ödülünü” de kazanan Babacan, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı bünyesindeki eğitimini bölüm ve fakülte birinciliği ile tamamladıktan sonra kabul edildiği Moskova Çaykovski Konservatuvarı’ndaki piyano eğitimini Alexander Mndoyants ve asistanı Ekaterina Mechetina ile sürdürdü. Burada aldığı 4 yıllık eğitim süresince girmiş olduğu bütün yarışmalarda birincilik ödülünün sahibi oldu. Moskova Çaykovski Konservatuvarı’ndan en yüksek derece olan “kırmızı diploma” ile mezun oldu. Sanatçı halen Londa’da bulunan Keyboard Charitable Trust üyesi olup, yurtiçi ve yurtdışındaki konserlerine, projelerine devam etmektedir.
Sadettin Kaynak Şarkıları
15 Şubat Pazartesi, saat 20.00
Hatice Doğan Sevinç solist
Kemal Caba keman
Serkan Halili kanun
Enver Mete Aslan ud
Volkan Ertem viyolonsel
Hasan Kiriş tanbur
Ömer Aşçıoğlu kemençe
Serdar Bişiren – Yaman Hadi vurmalı çalgılar
Türk müziğinin semasını oluşturan kubbede halkın gönlüne belki de en samimi hitap eden seda bestekâr Sadettin Kaynak’tır. Dini müzikten klasik formlara, şarkı formundan türkülere, film müziğinden revü fantezilerine kadar çok geniş yelpazede “kendi diliyle” 1.000 civarında eser bestelemiştir. 42 makamda yaklaşık 330 eseri ulaşan besteci askerlik görevini yerine getirirken doğuda bulunmuş ve halk ezgilerinden fazlasıyla etkilenerek bu ilmini klasik makam müziği formlarıyla birleştirerek adeta 20.yy bestecilik yöntemine yeni bir yön vermiştir.
Eserleri; doğa tasvirlerinden hamâsî destanlara, lirik fantezilerden halk türkülerine ,ilâhilerden revü müziklerine kadar içinde resitatiflerin de yer alabildiği rahat anlaşılabilecek sadelikteki güftelere yer verilmiş, ses ve saz unsurlarının ayrılmaz bir bütün halinde kaynaştırıldığı kompozisyonlardır. Sesinin güzelliği ile de çok dikkat çeken Kaynak, doldurduğu plaklarla da halk tarafından büyük beğeni ile karşılanmıştır. Sanatçının eserleri yaklaşık bir asırdır her dönemin ses sanatçıları tarafından kaydedilmekte ve yeniden taze bir esintiyle dinleyiciye sunulmaktadır.
Konserleri yayınlandığı tarihten itibaren 1 hafta boyunca YouTube kanalından izleyebilirsiniz