SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Cumhurbaşkanı Tatar, Çukurova Derneği başkan ve yetkililerini kabul ederek görüştü.

Cumhurbaşkanı Tatar, Çukurova Derneği başkan ve yetkililerini kabul ederek görüştü.
Bu haber 10 Haziran 2021 - 21:45 'de eklendi.

 

Cumhurbaşkanı Tatar, Çukurova Derneği başkan ve yetkililerini kabul ederek görüştü.

Halkın içinden gelmiş bir kişi olarak devletin geleceği ve halkın güvenlik, özgürlük ve refah içerisinde bu topraklarda var olabilmesi için Anavatan Türkiye’yle birlikte yürüttüğü siyaseti halkla paylaşarak, halkın onayıyla Cumhurbaşkanı olarak görevlendirildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, yürütülen siyaseti toplumun çeşitli kesimleriyle istişarelere devam edeceğini vurguladı.

“FEDERASYONLA HEDEFLENEN KIBRIS TÜRKÜ’NÜN AZINLIK OLMASIDIR…”
Tek egemenliğin hakim olduğu, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin” devamı niteliğindeki federasyonda hedeflenenin Kıbrıs Türkü’nün azınlık olması ve Türkiye’nin adadan gitmesi olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, bugün Kıbrıs Türkü’nün egemen ve meşru devletinde güvenlik içerisinde yaşadığını ve bunca mücadeleden sonra azınlık olamayacağına dikkat çekti.

Gelinen aşamanın Kıbrıs’ta artık egemen eşitliğe dayalı iki devletli bir çözümü gerektirdiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin Anavatan Türkiye’nin tam desteğini her zaman arkasında hissettiğinin altını çizdi. Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta uzun yıllardır iki devletin var olduğunu vurgulayarak “Kıbrıs eski Kıbrıs, Doğu Akdeniz eski Doğu Akdeniz değil… ” dedi.

“BİZLERİN ORTAYA KOYDUĞU SİYASET KIBRIS’IN GERÇEKLERİNE UYGUN SİYASETTİR”
Kıbrıs’ta farklı dine ve kültüre mensup iki ayrı millet olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, bugün iki halkın birbirini geçmişe nazaran tanımadığını da ifade ederek “Bizlerin ortaya koyduğu siyaset Kıbrıs’ın gerçeklerine uygun bir siyasettir” dedi.
Güney’deki parlamento seçimlerinden radikal grupların güçlenerek çıktığın vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, Rum tarafındaki eğitim sisteminin radikal görüşlü grupların güçlenmesini körüklediğini belirtti.

“BM PARAMETRELERİNİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ GEREK”
Cenevre’de, dünyanın gözüne baka baka ‘bizim ayrı egemenliğimiz, ayrı bir devletimiz vardır’ dediklerini kaydederek şeklinde konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Tatar, ortaya konan yeni siyasi vizyonun öneminin altını çizerek cesaretle bu büyük sorumluğu yerine getirmeye devam edeceğine dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı Tatar bu dik ve onurlu duruşun Kıbrıs Türkü’ne çok şey kazandırdığının altını çizerek BM parametrelerinin gözden geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
“Genel Sekreter, kapıyı kapatmamıştır” şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, millet gibi devletin de egemen olabileceğinin altını çizerek geleceğe umutla baktığını kaydetti.

“BU ÇAĞDA RUM TARAFININ AYRIMCILIK YAPMASI KABUL EDİLEBİLİR DEĞİLDİR”
Türkiye kökenli yurttaşların Güney Kıbrıs’a geçişlerine olana tanınması gerektiğini yaptıkları çevrimiçi görüşmede BM nezdinde Rum Lider Anastasiadis’e söylediğini kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, “Bu çağda ayrımcılık yapılması kabul edilebilir değildir ve insan haklarına aykırıdır dedi.

“TÜRKİYE’NİN DESTEĞİ KKTC’Nİ DAHA GÜÇLÜ KILMAKTADIR ”
Türkiye’nin KKTC’ye verdiği büyük desteğinin, KKTC’yi daha da güçlendirdiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin Doğu Akdeniz’deki enerji ve petrol kaynakları nedeniyle daha da güçlendiğini ve statüsünün arttığını kaydetti.
KKTC Sulama İletim Tüneli projesine de değinen Tatar, projenin ne denli önemli olduğuna dikkat çekerek Anadolu’dan gelen suyun, iletim tünel hatlarındaki gelişmeyle Güzelyurt ve Mesarya Ovaları’na ulaşacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, pandemi sonrası KKTC’nin yükselişe geçeceğine inanç belirterek, pandeminin aşı sayısının artmasıyla çok daha iyi bir duruma geleceğini ifade etti.

Kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-tatar-cukurova-dernegi-baskan-ve-yetkililerini-kabul-ederek-gorustu-8458

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek