SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

“DEMOKRASİYİ VE EKONOMİYİ DAHA İLERİYE TAŞIYARAK, BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE’Yİ İNŞA EDECEĞİZ”

“DEMOKRASİYİ VE EKONOMİYİ DAHA İLERİYE TAŞIYARAK, BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE’Yİ İNŞA EDECEĞİZ”
Bu haber 16 Aralık 2020 - 20:46 'de eklendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Niğde-Ankara Otoyolu 2. Kesim açılışında yaptığı konuşmada, “İçinden geçtiğimiz tarihî dönemde en büyük gücümüz birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimizdir. Her kim ki bunları hedef alarak bozgunculuk peşinde koşuyorsa, emin olunuz tek amacı ülkemizin bu tarihî sıçrayışına engel olmaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Niğde-Ankara Otoyolu 2. Kesim Açılış Töreni’ne Cumhurbaşkanlığı Külliyesinden canlı bağlantıyla katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, otoyolun 152 kilometre uzunluğundaki Acıkuyu-Alayhan arasındaki ikinci kesiminin hayırlı olmasını dileyerek, bağlantı yollarıyla toplam uzunluğu 330 kilometreyi bulan otoyolun birinci ve üçüncü kesimlerinin Eylül ayı başında hizmete girdiğini hatırlattı.

“NİĞDE-ANKARA OTOYOLU VAKİT VE YAKIT TASARRUFUYLA EKONOMİYE YILDA 1,6 MİLYAR LİRANIN ÜZERİNDE KATKI SAĞLAYACAK”

Yolun tamamının bugün hizmete girdiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu otoyol, Avrupa-Ortadoğu-Asya transit koridorunun önemli bir parçasıdır. Marmara, İç Anadolu, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu Bölgelerimizi birbirine bağlayan bu proje sayesinde Edirne’den Şanlıurfa’ya kadar kesintisiz otoyol mümkün hâle gelmiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, otoyolun vakit ve yakıt tasarrufuyla yılda 1,6 milyar liranın üzerinde ekonomiye katkı sağlayacağını dile getirerek, “Kazaların azalmasıyla can ve mal güvenliğinin artması zaten en önemli kazancımızdır. Bölgedeki önemli turizm merkezlerimize ulaşımın kolaylaşmasının yapacağı katkıyı da bu hesaba ilave etmek gerekiyor. Otoyol etrafına dikilen fidanlar ve yapılan çimlendirmeyle bu güzergâhtaki bozkırı yeşile dönüştürüyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya salgın felaketinin şaşkınlığını yaşarken, Türkiye’nin hem sağlık alanında adımlar attığını hem de yatırımlarını hız kesmeden sürdürdüğünü anlatarak, Türkiye’ye diğer alanlarla birlikte ulaştırma yatırımlarında da çağ atlattıklarını, geçen haftalarda da Manisa-Akhisar çevre yolu ile Karakurt-Horasan yolunun açılışlarını gerçekleştirdiklerini anımsattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumartesi günü de Kuzey Marmara otoyolunun son kısmı olan 72 kilometrelik İzmit-Akyazı kesiminin açılışını yapacaklarını bildirerek, “Önümüzde daha uzunca bir açılış listesi bulunuyor, günü geldikçe bu eserleri hizmete vermenin mutluluğunu milletimizle paylaşacağız” ifadesini kullandı.

“HER KESİME YÖNELİK DESTEKLERİMİZİ SALGININ YOL AÇTIĞI SIKINTILAR ORTADAN KALKANA KADAR DEVAM ETTİRECEĞİZ”

Salgın tedbirleri sebebiyle işlerine ara veren veya işleri azalan esnafa gelecek üç ay boyunca verilecek 5 milyar liralık destek paketini son Kabine toplantısında açıkladığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca kamu arazilerini kullanan turizmciler için de 1 milyar liraya yakın bir erteleme getirdiklerini, çeşitli alanlarda uygulamaya koyulan Katma Değer Vergisi ve stopaj indirimlerinin sürelerini de uzattıklarını anlattı.

“Ülkemizin asıl gücünün bu alanlardaki başarıları olduğunu unutmadan elimizde bulunan tüm kaynakları en verimli şekilde kullanarak iş insanlarımızın ve çalışanlarımızın yanında yer alıyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devletin asıl böyle dönemlerde milletinin yanında olması gerektiği inancıyla her kesime yönelik desteklerimizi salgının yol açtığı sıkıntılar ortadan kalkana kadar devam ettireceğiz” açıklamasında bulundu.

“DEMOKRASİYİ VE EKONOMİYİ DAHA İLERİYE TAŞIYARAK, BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE’Yİ İNŞA EDECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte sabrı, fedakârlığı ve gayretiyle hep yanlarında olan vatandaşlara şükranlarını sunarak, “İçinden geçtiğimiz tarihî dönemde en büyük gücümüz birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimizdir. Her kim ki bunları hedef alarak bozgunculuk peşinde koşuyorsa, emin olunuz tek amacı ülkemizin bu tarihî sıçrayışına engel olmaktır. Türkiye’yi istedikleri şekilde yönlendiremeyenlerin, ülke içindeki muhalefeti ve kurumları maşa olarak kullanma gayretlerini yakından takip ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, demokrasiyi ve ekonomiyi daha ileriye taşıyarak, 2023 hedeflerine adım adım ilerleyerek büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa edeceklerinin altını çizerek, “Gök kubbede baki kalanın bir hoş seda olduğu anlayışıyla geride hayırlı anılmamızı sağlayacak eserler ve hizmetler bırakmak için gece-gündüz çalışmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

“ÜLKEMİZLE MEŞRU REKABET ZEMİNİNDE MÜCADELE EDEMEYENLER, TEK TARAFLI YAPTIRIM TEHDİTLERİYLE BİZİ YOLUMUZDAN ÇEVİRMEYE ÇALIŞIYOR”

Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, hedeflerine yaklaştıkça istiklaline, istikbaline ve egemenliğine sahip çıktıkça maruz kaldığı saldırıların çapının da arttığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Ülkemizle meşru rekabet zemininde mücadele edemeyenler, tek taraflı yaptırım tehditleriyle bizi yolumuzdan çevirmeye çalışıyor. Geçtiğimiz haftalarda gündemimizde Avrupa Birliği’nin yaptırım tehditleri vardı, dün de bir süredir gündemde olan Amerika Birleşik Devletleri yaptırımları açıklandı. Çok net ifade ediyorum, bakınız, 2017’den bu yana CAATSA konusunda hiçbir ülkeye Türkiye’den başka bu yaptırım, yani bu CAATSA uygulanmamıştır, ilk defa bir NATO üyesi olarak ülkemize uygulanmaktadır. Bu nasıl bir ittifaktır? Bu nasıl bir müttefikliktir? Bu karar ülkemizin egemenlik haklarına yönelik aleni bir saldırıdır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin kararına gerekçe olarak gösterdiği Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi alımının nedenlerini anlatarak, “Asıl amaç ülkemizin savunma sanayinde son dönemde başlattığı atılımların önünü keserek yeniden bizi mutlak olarak kendilerine bağımlı hâle getirmektir. Üstelik bunu kendi yayınladıkları raporlarda alenen belirtiyorlar. Biz en başından beri muhataplarımızın karşısına S-400 konusunda endişeniz varsa gelin teknik çalışma grubu kuralım, sorunu diyalog ve diplomasi yoluyla çözelim teklifiyle gittik, fakat belli ki maksat üzüm yemek değil, bağcıyı dövmektir. Şayet S-400 konusu olmasaydı başka bir gerekçeyle benzer yollara başvurulacağı anlaşılıyor” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayini her bakımdan bağımsız hâle getirmek için dünkünün iki kat fazlasıyla çalışacaklarını belirterek, “Savunma Sanayi Başkanlığımızın projelerini hızlandıracağız, savunma sanayi firmalarımıza daha çok destek olacağız. Tıpkı daha evvel yaptırım kararı alınan bakanlarımıza yaptığımız gibi Savunma Sanayi Başkanımız İsmail Demir’e ve ekibine daha çok sahip çıkacağız” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE ARTIK YAPTIRIMLARLA KİLİTLENİP KALMA NOKTASINI ÇOKTAN GERİDE BIRAKMIŞTIR”

Türkiye’nin 1974 Kıbrıs Harekâtı’ndan sonra da yaptırıma tabi tutulduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Bugünkü yaptırım kararıyla da her alana küresel liderlik seviyesine çıkacak bir savunma sanayi inşa etme yolunda adımlarımızı hızlandıracağız. Hükûmetlerimiz döneminde savunma sanayimize verdiğimiz önemin sebebi tam da böyle durumlarda ülkemizin ayakta kalmasını sağlamaktır. Terörle mücadelemizi, sınır ötesi harekâtlarımızı, savunma sanayi ürünleri ihracatımızı, yüksek teknolojiye dayalı her türlü araç ve gerecin tasarımını, yazılımını, üretimini kararlılıkla devam ettireceğiz. Hamdolsun, Türkiye artık bu tür yaptırımlarla kilitlenip kalma noktasını çoktan geride bırakmıştır. Elbette sıkıntılar olacaktır, ama her sıkıntı bize beraberinde çözümü için bir kapı da aralayacaktır. Bir kez daha bu şarkı burada bitmez diyoruz. Bir kez daha durmak yok, yola devam diyoruz. Bir kez daha, sen Türkiye’sin, büyük düşün diyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayinde müjdeli haberler aldıklarını belirterek, ASELSAN ve ROKETSAN tarafından geliştirilen ilk millî ve yerli hava savunma füze sistemi Hisar A+’nın envantere giriş öncesi son kabul testinin yapıldığını, TÜBİTAK-SAGE tarafından geliştirilen harp başlığı kullanılarak 11 Aralık’ta yapılan atışta yüksek hızlı hedef uçak, uçuş menziline uzak menzilde başarıyla vurulduğunu bildirdi. Testin gecikmesine yurt dışından tedarik edilen bir parçaya ambargo uygulanması olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli parçanın kısa sürede geliştirilerek, füzeye bütünleşmiş edildiğini kaydetti. “Hisar A+ füzemizin seri üretimi hayırlı olsun” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, füzenin test atışının kısa bir videosunu vatandaşlara izletti.

Savunma Sanayii Başkanlığı, ASELSAN’ı, ROKETSAN’ı, TÜBİTAK-SAGE’yi ve projede emeği geçen herkesi tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan Ankara-Niğde Otoyolu’nun ikinci kesiminin de hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından, tören alanında hazır bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na talimat vererek, yolun açılışını gerçekleştirdi.

KAYNAK:www.tccb.gov.tr

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek