SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Hülya Polat, Günümüzde aşk kaldımıki siz sonsuzunu arıyorsunuz ?

Hülya Polat, Günümüzde aşk kaldımıki siz sonsuzunu arıyorsunuz ?
Bu haber 16 Aralık 2020 - 20:56 'de eklendi.

Hülya Polat: Günümüzde aşk kaldımıki siz sonsuzunu arıyorsunuz ?

Hülya Polat  kimdir müzik sektörüne nasıl giriş yaptı biraz tanıyalım ?

Rize/Pazarlıyım 6 çocuklu bir ailenin 5. çocuğuyum. Müziğe 96 yılında başladım öncesinde bir müzik eğitimi almadım, alaylıyım. Bazen hayat sizin plan yapmanızı beklemez sanki bir şeyler sizin için önceden yazılıp çizilmiştir, hiç farkında olmadan hedefe doğru akar gidersiniz. Tıpkı benim müzik hayatına girişim gibi… Küçük bir köyde doğup büyüyen bir insan birden bire kendini İstanbul gibi büyük bir şehirde ve müzik camiasının içinde buluyor. İlk bakışta çok cazip gözükse de, benim için aynı zamanda ürkütücü bir gelişmeydi. Bu çarkın içinde kaybolmamak, ayakta kalabilmek için oto kontrolü hiçbir zaman elimden bırakmamaya çalıştım.
Karadeniz de bu kadar sevilmenizin sebepleri nelerdir ? Örnek aldığınız Karadenizli sanatçılar var mı ?
Onların içinden biriyim olduğum gibiyim ve hiçbir zaman vitrine oynamadım. Karadeniz insanı samimi ve oldukça sıcak insanlardır. Samimi olmayan kişileri, yapmacık davranan insanları çok çabuk algılayabiliyorlar. Sanırım sevilmemin en büyük sebepleri bunlar diye düşünüyorum. Örnek aldığım demeyelim de, severek dinlediğim sanatçı büyüklerim vardı. Ziynet Sönmez, Bahattin Çamurali, Erkan Ocaklı gibi değerli sanatçı büyüklerimiz. Her biri farklı güzellikte, farklı lezzetlerde türküler bırakmıştır bizlere.
Bu zamana kadar çıkarmış olduğunuz şarkılar içinde kendimi buldum dediğiniz bir parça varmı ve bu şarkının sizde anısı var mı ?
Yüreğim ( Tövbe olsun daha gitmem Pazar’a)  Bu benim ilk beste çalışmamdır ve bu türküyle çok iyi bir çıkış yakalamıştım. Bu şarkıda kendi yaşamış olduğum duygularımı anlatmaya çalıştım ve bu yüzden benim için çok özel bir türküdür. Fakat bu türküyü ilk günden bu güne kadar türlü sanatçı meslektaşlarım tarafından adeta talan edilmeye çalışıldı. Bu da beni çok incitti. Bestelerim benim için  her biri çok kıymetli ve bu şekilde izinsiz çalınıp çırpılması kabul edebilecek bir davranış değil. Hele ki sizin yaşanmışlıklarınız ise o türküler…
Son Çalışmanızdan bize biraz bahsedermisiniz ?
Hani bir yola çıkarsınızda beklenmedik türlü olumsuzluklarla karşılaşırsınız geri dönmek istersiniz, dönemezsiniz ilerlemek isterseniz, önünüzü göremezsiniz… İşte öyle sancılı bir süreçte başlanmış ve nihayet tamamlanmış bir çalışmadır " Sebil Serika ". Albümümüz 9 Ağustos 2019’da ŞAN MÜZİK etiketi ile tüm dijital platformlarda yerini almıştır. “Sebil Serika” adeta kara bulutların arasında sıcacık yüzünü, pırıltılarını gösteren güneş gibi doğdu. Elbette ki bu yola yalnız çıkmamıştım, benim ile birlikte gecesini gündüzüne katan gerek besteleri gerek enstrümanları gerek vokalleri ile gerek aranjeleri ile gerek maddi gerek manevi desteklerini esirgemeyen çok güzel dostlarım vardı yanımda. Her birine teşekkürü borç bilirim.
Albümde ki eserlerin oluşumunda ve bana ulaşmasında katkıda bulunan kıymetli dostlarım:
İlknur YAKUBOĞLU, Zeki UÇKAN, Tahsin TERZİ, Kenan KORKMAZ, Hilmi YEREKABAN, Şükrü PARLAK, Gökhan ALPTEKİN, Adem KARABULUT, Onur ÖZKAN, İbrahim DAMCI, Sami AYDIN ve İbrahim CAN.
Vokallerde: Bizim Gönül, Zeynep BİRİNCİ, Şermin HANEDAR, Nuray AKSOY, Burcu YEŞİLBAŞ, Ayşenur KOLİVAR, Lela BEKİRİŞİ, Selim BÖLÜKBAŞI, Zeki UÇKAN, Tahsin TERZİ.
Aranjörler: Bahtiyar ARICA, Soner ARICA, Aycan YETER.
Yapım : Şan Müzik .Albüm yönetmeni: Tahsin TERZİ : Prodüktor ve Menejer Hayrettin POLAT
Varlığı ile bana her daim güç kuvvet veren kıymetli dostlarım Eyüp YAYLACI, Hakan KAMBAY iyi ki varsınız
Son zamanlarda Bazı sanatçılar albüm çıkarmak mı asla diyor bunu neye bağlıyorsunuz Müzik sektörümüzün içinde bulunduğu durum hakkında neler düşünüyorsunuz ?

Neden asla diyorlar çünkü maliyeti çok yüksek ve geri dönüşümü olmayan bir çalışma. Belki de benim de yapmış olduğum son albüm çalışmasıdır, şu an öyle düşünüyorum.Bundan sonra tekli olarak proje çalışmaları yapmayı düşünüyorum. Günümüzde her şey çok çabuk tüketiliyor. Müzik sektörünün hiç iyiye gittiği düşünmüyorum, eskiden sanat müziği vardı, halk müziği vardı hatta hatta arabesk müziği vardı. Ama şu an varsa yoksa pop, pop, pop ve pop… Ha bir de son zamanlarda alternatif olarak tabikii rap müzik… Biz de o arada direnmeye çalışıyoruz.
Youtube kanalınız da canlı performanslarınızı yayınlıyormusunuz ? Youtube deki sahte tık olayları hakkında neler düşünüyorsunuz En son sahte tık olayı Reynmen ile baya bir gündeme geldi  ? Youtube Albüm / Single satışlarınızı etkiliyormu?
Zaman zaman canlı performanslarımı yüklediğim oluyor, hatta bunu daha geliştirmeyi ve projelendirmeyi çalışıyoruz. Youtube kanalımı daha aktif hale getirme üzerine çalışıyoruz. Sahte tık olayını algı yaratmak için, reklam olsun diye yaptıklarını düşünüyorum. Yoksa bunun başka bir faydası olduğunu sanmıyorum. Çünkü halk fazla tıklanan bir şarkıyı gördüğünde ”ooo ne kadar çok tıklanmış” deyip o tarafa yönelebiliyor… Yani bir nevi bir deli bir kuyuya taş atıyor, kırk tane akıllı çıkaramıyor. 🙂 Youtube şu an için satışlarımızı olumlu yönde etkiliyor çünkü kendimiz reklam açısından ifade edebildiğimiz tek pencere. Reynmen? Günümüzde gemisini yürüten kaptandır. Söylenecek pek bir şey yok.
Son zamanlarda Sanat eğitimi almayanlar da single çıkarıyor bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz ?
Bazı insanlarda yetenek doğuştandır. Ustalarımıza ve büyüklerimize bakınca pek çoğunun eğitim almadığını görürsünüz. Ama bu eğitim almasınlar anlamına gelmiyor tabikii. Fakat o kadar eğitimli, dinlemeye bile tahammül edemeyeceğiniz sesler var ki, Allah muhafaza! Kimi sanat olsun diye single çıkarıyor, kimi kendini göstermek için,kimi şöhret için, kimi ilgi için, kimi para için… Ama burada önemli olan bu single’ı halk için çıkardıklarının bilincinde olmalarıdır ve kalıcı bir şeyler üretebilmeleridir. Ben son zamanlarda kalıcı hiçbir şey göremez oldum.
Müzik sektörüne yeni girenler için Müzik tecrübeniz göz önünde bulundurulduğunda ne gibi tavsiyeler vermek istersiniz?
Koca bir kahkaha atarım burda! 🙂 Çünkü müzik sektörüne girmek isteyenlere aman uzak durun diyorum. Sevdiklerinize, ailenize şarkı söyleyin. Çünkü günümüzde ne sanatçıya, ne sanata, hiçbir şeye eskisi gibi değer verilmiyor. İlle de ben bu işi yapacağım diyenlerle karşılaştığımda da, kendilerine şunu söylüyorum: Hedefinizi belirleyin ve hedefinize odaklanın. Sürekli birilerinin onayını, takdirini almaya çalışmayın. Siz kendi yaptığınızı beğeniyor, onaylıyorsanız güzel şeyler mutlaka hakettiği yeri birgün bulur.
Müzik ile Aşk ikilemi arasında kalsanız hangısını tercih edersiniz ? Aşkın tanımı sizce nedir ? Aşk hayatınız nasıl gidiyor?
Aşk hayatım seyircilerim, dinleyenlerim, bestelerim… Bu tempoda çalışan insanın aşk hayatı olabilir mi kurban olduğum. ”Aşk eski bir yalan Adem’le Havva’dan kalan… Ne güzel bir şarkı değil mi?

Fan Grubunuz var mı onlara neler söylemek istersiniz?
Evet var, kıymetlilerim onlar. Her şekilde desteklerini hissediyorum, en zor zamanlarımda bile onların desteklerini, güzel enerjilerini hissedebiliyorum. Beni hiç yalnız bırakmıyorlar.
Konserlerinizi etkinliklerinizi öğrenmek isteyenler size nereden ulaşabilecek ?
Sosyal medya hesaplarımızdan güncel programlarımı projelerimi takip edebilirler. Instagram, twitter ve facebook sayfalarımdan duyurularını yapıyoruz. (hulyapolatofficial instagram, Hulya_Polt twitter,)
Bu kadar güzel kalmayı neye borçlusunuz ?
Önce Rabbime, sonra annemle babama herhalde. 🙂  Özel bir şey yapmıyorum. Özel bir gayretim de yok güzel kalmak için.
Müzik dışında başka aktivitelerınız varmı ? Hülya Polat Müzik dışında neler yapar ?
Şu ara müzik dışında hiçbir şey yapamıyorum. Bir dönem ticarete atılmıştım ama ikisini bir arada yönetmek çok zordu. Başında duramadığınız iş sizin işiniz değildir. Bu laf çok doğru, o yüzden tamamıyla bütün ilgimi müzik üzerine yoğunlaştırdım.  Fırsat buldukça yüzerim,balım tutarım denizi çok seviyorum çünkü. Ve imkan oldukça yürüyüş yapmayı seviyorum, hareketsiz olmayı çok seven bir insan değilim. O yüzden yeğenlerim bana ”atom karınca” diyor.
Mutfakla aranız nasıl ? Dışarda mı yemek yiyorsunuz yoksa evinizde kendiniz mi yaparsınız ?
Mutfakla aram iyidir. Yemeyi de, yapmayı da çok severim. Evde de hazırladığım oluyor ama yoğunluğumdan dolayı çoğunlukla dışarıda yediğim doğrudur. Hatta bazen dışarıda yiyeceğim zamanlar ev yemekleri tercih ederim.
Bir idolünüz varmı ? Türkiyede ve Dünyada en beğendiğiniz isimler kimler ?
Farid Farjad! Kemanını bütün gün dinlesem bıkmam. Yorgun argın eve geldiğimde ilk yaptığım şey onu açıp dinlemek. Beni inanılmaz dinlendiriyor.
Neden Dünya çapında bir star çıkaramıyoruz vede neden yabancı şarkılarımız Avrupada tutmuyor bir sebebi varmı ?
Çünkü hep taklit ediyoruz. Tereciye tere satmaya çalışıyoruz. Biz kendi kültürümüzü tanıtmak yerine onların kültürünü onlara satmaya çalışıyoruz.
Bu yılki projelerinizden bize biraz bahsedermisiniz ?
Yeni bir albüm çıkardık, Youtube kanalımızı daha aktif hale getirip kendi müzik programımızı oradan yapmayı düşünüyoruz, umarım hayata geçirebiliriz. Her şey o kadar zorlaştı ki, teknoloji hayatımızı kolaylaştırdı mı, zorlaştırdı mı anlayabilene aşk olsun…
Düet projeleriniz varmı kimlerle çalıştınız bu zamana kadar ?
Volkan Konak, Fuat Saka, Erdal Bayrakoğlu, Yusuf Cemal Keskin, Recebim, Yücel Aktaş gibi meslektaşlarımla düetlerimiz oldu. Bundan sonra da güzel projelerimiz var, güzel süprizlerimiz olacak inşallah. Güzel düetler gelebilir.
Konserleriniz nasıl gidiyor Sahnelerinizde artış varmı Yaz Kış dönemleri etkiliyormu konserlerinizi ?
Artış mı? Ne artışı? Keşke olsa ama ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. İnşallah daha güzelimiz de olacak. Ama buna da şükürler olsun.
Müzigin Magazinselleştirilmesi sizce ne kadar doğru ?
Her şey dozunda güzel. Açıkçası ben magazini çok fazla kullanan bir insan değilim, ama uzaktan izlemeyi severim 🙂 Ama günümüzde maalesef müziğinizi duyurabilmeniz için magazini kullanmanız gerekebiliyor.
Beste yapıyormusunuz kimlere yapıyorsanız Beste verdiniz bu zamana kadar ?
Beste yapıyorum. Kaç bestemin olduğunu saymadım ama hemen hemen her albümümde en az bir tane kendi bestem olur. Pek çok sanatçı arkadaşım benim bestelerimi seslendirmiştir, bu da beni çok mutlu ediyor. Koliva grubu, Serkan Karaahmetoğlu, Altay, Kuşum Aydın, Ceyhun Şişmanoğlu şu an aklıma gelen meslektaşlarım.
Gerçekten size göre sonsuz aşk diye bir şey varmı ?
Aşk belli bir zaman sonra yerini alışkanlığa bırakıyor. Sanırım onu da sonsuz aşk zannediyorlar, bilmiyorum ki 🙂 Günümüzde aşk kalmadı, siz sonsuzunu mu arıyorsunuz?
Türkiye de Sanat yapmak gerçekten zor mu ?
Zor. Net. Nokta.
Son dönemde dudak uçuklatan konser fiyatları hakkında neler düşünüyorsunuz siz verirmisiniz bir bilete mesela 7000 tl ? vede Dinleyici ile konserlerde aralarına haddinden fazla  barikat koyan sanatçılar hakkında neler düşünüyorsunuz ?
Halkımız kendilerine ne kadar barikat koyan sanatçı varsa, onları o kadar erişilmez,ulaşılmaz ve değerli görüyor. Ve birazda hakediyorlar bu tarz kaprisleri. Fiyat konusuna gelirsek, halkın o konserlere gidebildiklerini düşünmüyorum fakat hangi zümredir oralara giden, o paraları veren bilemiyorum. Çünkü ay sonunu insanlar nasıl getireceğim diye düşünürken, bir bilete o kadar para verebileceklerini sanmıyorum. Ya yalan söyleniyor, ya da ülkemin içinde ayrı bir dünya var. Ve ayrı bir dünyalılar var. Ben vermem.
Hataya daha önceden geldiniz mi Hataya daha önceden geldiyseniz deneyimlerinizi bizimle paylaşırmısınız en çok neler hoşunuza gitti Hataylı sevenlerinize neler söylemek istersiniz ?
Daha önce Kırıkhan’da bulunmuştum. Konser vermiştik ve çok güzel bir ilgiyle karşılandık. Çok sıcak insanlar ve tekrar gitmeyi çok isterim.

ÇOKLU SORU KÖŞEMİZ :
EN SEVDİGİNİZ RENK :  Kırmızı
EN SEVDIGINIZ HAYVAN :  Köpek.
EN SEVDIGINIZ FILM /DİZİ Kadın dizisini bu aralar çok seviyorum.
TUTTUGUNUZ TAKIM  Trabzonsporluyum
EN SON GITTIGINIZ KONSER/FİLM  En son Müslüm filmine gittim ve Sibelcan’ın Bostancı Kültür Merkezinde ki konserine gittim.

SEDAT SARIKAYA -KOCAELİ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek