SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

“DÜNYANIN ENERJİSİ” EKİM’DE ANTALYA’DA BULUŞACAK!

“DÜNYANIN ENERJİSİ” EKİM’DE ANTALYA’DA BULUŞACAK!
Bu haber 14 Nisan 2021 - 15:18 'de eklendi.

“DÜNYANIN ENERJİSİ”
EKİM’DE ANTALYA’DA BULUŞACAK!

ENERJİ’NİN DAVOS’U EIF, BU YIL ANTALYA’DA!

14. ULUSLARARASI EIF ENERJİ KONGRESİ VE FUARI
13-15 EKİM 2021’DE ANTALYA’DA!

“EIF2050” vizyonu ile hedef:

“NET SIFIR KARBON EMİSYONU”

“GELECEK ENERJİDE” DİYEN
ENERJİ SEKTÖRÜ “EIF” İLE DÜNYAYA AÇILIYOR!

“DÜNYANIN ENERJİSİ”
EKİM’DE ANTALYA’DA BULUŞACAK!

Enerji sektörünün merkezi EIF 14. Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı, bu yıl, Domino Fuarcılık tarafından, Antalya’da, ANFAŞ Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Dünya’da ve Türkiye’de enerji üretimine ilişkin çok çeşitli sektör, akademisyen, yatırımcı ve sivil toplum örgütlerinin katılımları ile gerçekleştirilecek olan “EIF 2021” bu yıl da sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirecek.

14. EIF Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı, Dünya’da ve Türkiye’de enerji üretimine ilişkin çok çeşitli konuların tartışılacağı bir platform. T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın destekleriyle gerçekleşecek olan EIF 2021’in amacı, çeşitli enerji kaynaklarının ve enerji piyasalarının tüm boyutları ile değerlendirilmesi ve en son gelişmeler ile uygulamaların pek çok açıdan tartışılıp ele alınabileceği bir ortam oluşturmak. Enerjide start-up’lar’ın sektörle görüşme ve bir araya gelme olanağı, temiz enerjide üretici ve yatırımcının buluşması ve inovatif ürün ve çözümlerin tanıtımı fuarın bu yıl da en önemli gündem maddeleri arasında.

Dünyanın enerji devlerinin bir araya geleceği ve bu yıl da 14 yıldır olduğu gibi “Enerji Geleceğimizdir-Energy is Future” yaklaşımı ile enerji sektörünün tüm paydaşlarının buluşacağı EIF Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı, 13-15 Ekim tarihlerinde Antalya’da ANFAS Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenecek. Bu yıl da 60’ı aşkın ülkeden 300’ü aşkın yerli ve yabancı firmanın, üst düzey hükümet yetkililerinin ve dünyanın en önemli şirketlerinin fuar ve kongre’ye katılımları bekleniyor.

EIF Yürütme Kurulu Başkanı, Enerji Hukuku Uzmanı Av. Çiğdem Dilek, “Bir hayali gerçekleştirmek için çıktık yola. Kendi enerjisini üreten bir Türkiye Kendi enerjisini üreten bir Dünya için, üzerimize düşen misyon için var gücümüzle çalışıyoruz. Paris İklim Anlaşması ile uyumlu olarak #EIF2050’de kongremizde “2050 yılı itibariyle sıfır karbon emisyonuna ulaşmayı hedefliyoruz” diyerek kongremizi gerçekleştireceğiz. Bu amaç ve hedef ile bu yıl enerjinin tüm paydaşlarını Antalya’ya EIF’e bekliyoruz. 14.’üncü yılında EIF’i,  13-15 Ekim 2021 tarihlerinde yine Antalya ANFAS Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenleyeceğimizi sektör temsilcilerine, yatırımcılarımıza duyurmak heyecanımızı tazeliyor. EIF Enerji Kongreleri uzun yıllardır düzenlenmekte ve sektöre yön vermekte. Her yıl düzenlenen kongreye bugüne kadar pek çok Bakanımız, üst düzey bürokratımız, özel sektör temsilcilerimiz, STK temsilcilerimiz ve akademisyenlerimiz konuşmacı olarak katılmışlardır. Enerjinin tüm dallarının ele alındığı kongrede bu yıl; dijitalleşme, elektrikli araçlar, enerji depolama gibi son yılların güncel ve yeni konuları üzerinde de durulacak. Üç gün sürecek kapsamlı bir kongre  ve fuar olan EIF’e tüm sektörü davet etmekten mutluluk duyarım. Avrupa, Asya, Afrika ve özellikle Ortadoğu’da bulunan, koordinatörlüğümüze bağlı ajanslarımız ve network ağımızla, etkinliğimize enerjinin her alanından şirketleri davet ederek, ziyaretçilerimize kongre programından izole edilmiş bir ortamda, açık ofis sistemiyle rahat bir görüşme imkanı sağlıyor olacağız” dedi.

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK)’nın destekleriyle gerçekleşen EIF Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı’nda 3 gün boyunca enerji sektörünün tüm paydaşlarının katılacağı ikili iş görüşmelerle gerçekleşecek ticari anlaşmaların yanı sıra dünya ve Türkiye’deki enerji sektörünün önemli konu başlıkları ele alınacak. Oturumlarda hükümet düzeyindeki heyetler ve uluslararası şirketlerin üst düzey yöneticileri yer alacak. Kaçırılmaması gereken Kongre eş zamanlı olarak 5 salonda gerçekleşecek ve bu oturumlarda enerji sektörünün önemli konu başlıklarında güncel bilgi edinme ve sunumlara ulaşma imkânı bulmak mümkün olacak.

14. EIF Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı odak konuları arasında; “YETA Modeli ve Yenilenebilir Enerji Yatırımları, YEKA Yarışmaları ve Yenilenebilir Enerji Yatırımları, Yenilenebilir Enerji Kaynaklarından Elektrik Üretimi, Güneş Enerjisi, Rüzgar Enerjisi, Jeotermal Enerji, Biyokütleden Enerji Üretimi, Hidroelektrik Enerji, Elektrik Dağıtımında Güncel Gelişmeler, Enerji Yatırımlarının Finansmanı, Türkiye Enerji Mevzuatı Değerlendirilmesi, Enerji Santrallarında İşletme, Bakım ve Modernizasyon, Akıllı Şehirler, Elektrik Depolama, Depolama, Enerji Teknolojilerinde Yerlileşme, Enerji Sektöründe Dijitalleşme, Türkiye Petrol ve Doğalgaz Piyasaları” yer alıyor.

ENERJİ TİCARET MERKEZİ OLMA HEDEFİYLE İLERLİYORUZ

Özellikle Avrupalı ve Afrikalı enerji firmalarının Türkiye’ye ilgisinin büyük olduğuna dikkat çeken Domino Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dilek, “EIF Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı Dünya’da ve Türkiye’de enerji üretimine ilişkin çok çeşitli konuların tartışılacağı bir platformdur. T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın destekleriyle gerçekleşecek olan EIF 2021’in amacı, çeşitli enerji kaynaklarının ve enerji piyasalarının tüm boyutları ile değerlendirilmesi ve en son gelişmeler ile uygulamaların pek çok açıdan tartışılıp ele alınabileceği bir ortam oluşturmaktır. EIF, 14 yılda sektörün adeta bir “Davos Zirvesi” konumuna geldi. EIF fuarlarımıza baktığımızda her fuar enerji konusunda ülkemizin hızlı gelişimini birlikte ortaya koyduğumuz bir “zaman geçidi” oldu. EIF’e toplamda 247 yerli ve 58 yabancı firma ile 14 bin’den fazla sektörel delege katıldı. Her yıl, gerek sektörün yerli yabancı yatırımcılarından ve gerek katılımcılarımızdan aldığımız geri dönüşler her zaman artan bir grafikle memnuniyet verici. Kongre ayağında ise, en az 30’un üzerinde oturum, yerli yabancı yüzlerce konuşmacı ile yine sektördeki gelişmeleri yerinde, doğru muhatapları ile birlikte Kamu ve Özel Sektör olarak değerlendirmekteyiz. Sektöre verdiğimiz destekler her sene artacaktır diyerek bu yıl tüm sektörü Antalya’ya bekliyoruz” diye konuştu.

“EIF Ailesi olarak, bunca öğrenilmişlik ve bilgi birikimi ile 2021 yılında daha fazla yerli ve yabancı yatırımcıyı, sektör liderlerini, kamu ve sivil toplum kuruluşlarını tüm sektörle bir araya getirmeyi hedefliyoruz” diyen Murat Dilek, “13-15 Ekim 2021 tarihlerinde Antalya’da dünyanın en önemli enerji etkinliklerinden birini gerçekleştireceğiz. Antalya ilini seçmemizde pek çok sebep etkin oldu elbette. Antalya’nın Dünya şehri olması, Anlalya’ya doğrudan uçuşların olması Antalya’yı seçmemizin en önde gelen nedenleri arasında. Dolayısıyla yurt dışından birçok ülkeden sektör aktörlerini, yatırımcıları Türkiye’nin en büyük enerji etkinliği olan EIF’te bu yıl da ağırlıyor olacağız. Enerji dünyasının buluşma noktası olan EIF’te her yıl olduğu gibi tüm sektörü bu yıl da tekrar aramızda görmekten onur duyarız” diye ekledi.

ÖNEMLİ İSİMLER EIF 2021’DE OLACAK

60’dan fazla ülkeden gelecek olan ve Türkiye enerji pazarı ile ilgilenen şirketler, ikili iş görüşmeleri için hem fuar alanında hem de ikili görüşmeler salonunda yerlerini alacaklar.

Antalya’da gerçekleşecek olan 14. EIF Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı’nın Resmi Hava yolu sponsoru her yıl olduğu gibi bu yıl da Türk Hava Yolları oldu.

AVRUPA ALIM HEYETLERİ FUARDA OLACAK

Avrupa Komisyonu – Avrupa İşletmeler Ağı dünyadaki 200 den fazla ofisinden EIF Enerji Kongresi ve Fuarı ilgili tüm duyurularını yaptırarak Türkiye’de düzenlenen ve düzenlenecek olan EIF Enerji Kongre ve Fuarı’na heyetlerle katılımlara katkı sağlamakta.

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın destekleriyle gerçekleşecek olan kongrenin amacı, çeşitli enerji kaynaklarının ve enerji piyasalarının tüm boyutları ile değerlendirilmesi ve en son gelişmeler ile uygulamaların pek çok açıdan tartışılıp ele alınabileceği bir ortam oluşturmak.

EIF Yürütme Kurulu Başkanı, Enerji Hukuku Uzmanı Av. Çiğdem Dilek, Ekim ayında EIF fuar katılımcılarına özel, B2B görüşmelerinin yapılması amacıyla yabancı ülkelerden heyetleri getirmekteyiz. Ağımız ile dünya çapında 60’tan fazla ülkede, 600’den fazla üye kuruluş aracılığı ile EIF Katılımcı ve delegeleri için, ticari destek konusunda çalışmalar yürütmekteyiz. EIF 2021’de ”İkili Görüşme” sistemiyle ayaküstü bir tanışmadan çok daha fazlasını elde edebilirsiniz. Kendi uzmanlık alanınızda dünyanın farklı yerlerinden gelen bir çok katılımcı ile tanışıp geniş kapsamlı ve profesyonel bir sosyal ağ oluşturabilirsiniz. Oluşturduğumuz özel randevu sistemiyle kendi iştigal konunuzla ilgili dilediğiniz firmayla önceden hazırlanmış şekilde yüz yüze görüşerek kısa veya uzun vadeli iş anlaşmaları yapma imkânı bulabilirsiniz. Kongremizden ayrılırken, etkinliğimiz süresince edindiğiniz tecrübeleri, yeni yatırım imkanlarını, dostluklarınızı ve ortaklıklarınızı yanınızda götürme şansı bulacaksınız” diyor.

Kongreye ise, Enerji üretim, dağıtım, satış şirketlerinin temsilcileri, Kamu kurumu yetkilileri, Akademisyenler, Ticari Ataşelikleri ve Elçilikler, Ticaret ve Sanayi Odalarının temsilcileri, Ar-Ge ve Eğitim kurumları yetkilileri, Belediye yetkilileri, Bilişim, Yazılım uygulama geliştiricileri, Dernek, Birlik, Vakıf gibi  sivil toplum kuruluş temsilcileri, Çok uluslu şirketler, ulusal ve uluslararası kuruluşların temsilcileri, Enerji hizmeti şirketleri, Enerji kooperatifleri, Enerji sektörü üst düzey yöneticileri, karar alıcılar, Enerji ticaret firmaları ve uzmanları, Enerji ve Danışmanlık Şirketleri ve Yatırımcılar da katılacak.

Gelecekteki enerji çözümleri için seçenekleri, enerji yatırımlarının olası etki ve sonuçlarını incelemek isteyen tüm sektör ilgilileri fuarı merakla bekliyor.

GELECEK ENERJİDE, GÜCÜMÜZÜ ORTAYA KOYALIM!

Kongrenin düzenleyicisi Domino Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dilek, yabancı yatırımcının enerji yatırımı için rotayı çevirdiğine dikkat çekerek, “Kongremize de adını veren ‘İklim 2050’ yaklaşımı, sektörümüzün önemini çok net bir şekilde ortaya koyuyor. Evet, enerji gelecektir! Türkiye olarak hem devletimiz hem de özel sektörümüz, bu gerçeğin farkında olarak ülkemizin potansiyelini en efektif şekilde ortaya çıkarmak, dünya enerji arenasında sağlam bir yer edinmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son 17 yılda ulaşmış olduğumuz nokta, bu alandaki gücümüzü, deneyimimizi ve kararlılığımızı en net bir şekilde ortaya koyuyor” dedi.

YATIRIM AJANSI GİBİ ÇALIŞIYORUZ!
Fuarlarındaki tecrübelerinden dolayı artık elektrik, doğalgaz ve maden sektörlerinde yabancı yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisini doğru kanallarla kesiştirmek ve enerjide rehber olabilmek için” enerji yatırımcı ajansı” görevi gördüklerini dile getiren Global Enerji Derneği Başkanı ve Domino Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dilek,”Bu yıl yerli ve yenilenebilir kaynakların enerji üretimindeki payının artması için yatırımcıların daha cesur, daha öngörülü adımlar atacağını öngörüyoruz” diye konuştu.

14. EIF Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı Sponsorları:
CW Enerji, ELTAŞ, ERL, Europower, FİMER, Gazioğlu Solar Enerji, GUMBEL, HT-SAAE, Istrich Enerji, İNSOS, Göze Enerji, Senerji.

14. EIF Uluslararası Enerji Fuarı ve Kongresi sponsorluk şartları için TIKLAYIN!

Katılımcı profili için TIKLAYIN!

Kayıt için TIKLAYIN!

Esra Şahin- İSTANBUL

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
Arabic Arabic Azerbaijani Azerbaijani Bulgarian Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) English English French French German German Hindi Hindi Italian Italian Kazakh Kazakh Kyrgyz Kyrgyz Portuguese Portuguese Russian Russian Tajik Tajik Turkish Turkish Uzbek Uzbek