21:11 - Bakan Yardımcısının Diplomatik Araştırmalar Enstitüsü Rektörü ile Görüşmesi
19:34 - Varşava Azərbaycan Evində növbəti İntensiv Karyera Təlimi keçiriləcək
18:45 - Meeting of the Deputy Minister with the Rector of the Institute of Diplomatic Studies
17:08 - Tacikistan ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlıkları arasında siyasi istişareler
15:32 - Political consultations between the Ministries of Foreign Affairs of Tajikistan and Saudi Arabia
14:05 - AVUKAT MEHMET YILMAZ `DAN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
Ermenistan’un Tovuz saldırısı, dünyanın birçok noktasında tepki çekti. Türkiye, Pakistan ve Ukrayna, Azerbaycan’ın toprak bütünlüğüne vurgu yaparken, AB, ABD, BM ve Rusya’dan ateşkes çağrıları geldi. İşte bölgede yaşanan gerilim ve yansımaları…
Ermenistan silahlı kuvvetleri, 12 Temmuz Pazar günü Azerbaycan’ın sınır kenti Tovuz’da, Azerbaycan mevzilerine yönelik bir saldırı gerçekleştirdi, mevzileri ele geçirmeye çalıştı. Azerbaycan ordusu kısa süre içinde saldırıyı püskürtürken, Ermenistan ordusu 100’e yakın kayıp verdi.
İlk saldırıda 4 ve sonraki çatışmalarda 7 olmak üzere 11 Azerbaycan askeri şehit düştü. Ardından Azerbaycan’ın da karşılık vermesiyle tansiyon daha fazla yükseldi.
Dünya sessiz kalırken Türkiye sesini yükseltti
Azerbaycan Savunma Bakanlığın’dan peş peşe, Ermeni askeri noktalarının imha edildiği görüntüler servis edildi.
Dünya, Ermenistan’ın saldırılarına yine sessiz kalırken Türkiye sesini yükseltti. Ankara Erivan’a çok sert tepki gösterdi.
Erdoğan, Ermenistan’ın mevcut iç siyasi durumunu hatırlattı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan’ın mevcut iç siyasi durumunu hatırlattı. Erdoğan, “Kendi toprakları içerisindeki ekonomik siyasi koronavirüs salgınından kaynaklanan sağlık altyapı ve geniş bir alana yayılan çok sayıda sorunu çözemeyen bir ülkenin böyle bir saldırganlık içerisine girmesi her şeyden önce kendi halkına saygısızlıktır.” dedi.
Dünyadan ateşkes çağrıları
Türkiye’nin ardından dünyadan da tepkiler gelmeye başladı. AGİT Minsk Grubu ve Rusya, taraflardan ateşkes ilanı için adım atmalarını istedi.
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, çatışmaların son bulması ve gerginliğin azaltılması çağrısı yaptı.
Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği de, tarafların doğrudan iletişim kurarak ateşkese uymalarını istedi.
Ermenistan, askeri ve ekonomik destek sağlamanın yollarını arıyor
1980’lerin sonundan itibaren iki ülke askeri güçleri arasında gerginlik hiç son bulmadı.
Daha fazla demokrasi ve refah vaadiyle geldiği başbakanlık koltuğunda iki yılını dolduran Paşinyan yönetimi, her geçen ay iç siyasette desteğini kaybediyor.
Sınır hattında meydana gelen gerginlikler, Erivan yönetiminin seçmenlerini bir arada tutma çabası olarak değerlendiriliyor.
İşgal altındaki Karabağ’ı ziyaretleri ile Azerbaycan’ı tahrik eden Ermenistan yönetimi, Türkiye ve Azerbaycan’ı karşısına alarak, daha fazla askeri ve ekonomik destek sağlamanın yollarını arıyor.
kaynak:TRT HABER
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.