SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

Hüseyin Kıran `dan 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü mesajı

Hüseyin Kıran `dan 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü mesajı
Bu haber 05 Aralık 2020 - 13:34 'de eklendi.

ABDULLAH YİĞİT- GAZİANTEP
KRN Group Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Genç Girişimci Hayırsever İş Adamı Hüseyin Kıran, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kıran, 5 Aralık 1934’te ”Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı” veren yasanın kabul edilmesiyle ülkemizde her yıl 5 Aralık günü ”Kadın Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını verdiği 1934 yılından günümüze kadar kadınlarımız, eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla görev almışlar ve almaya da devam edeceklerdir.

Türk kadını, tarihimizin en eski dönemlerinden bulunduğumuz çağa kadar toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer almış, her dönemde ihtiyaç hissettiğimiz fedakârlıkların en yücesini yapmıştır. Kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olması sağlıklı bir toplumun ön şartıdır. Zira kadınlar, özelde ailenin, genelde ise toplumun temelini oluşturmaktadırlar.

Peygamberimizin (sav) ‘‘Cennet anaların ayakları altındadır’’ sözünün muhatabı olan tüm kadınlarımızı sadece bir gün içerisinde hatırlamak doğru değildir. Kadınlarımız her zaman hatırlanmalı sorunları hakkında gerekli önlemler alınmalı ve çözüm üretilmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle koşulsuz sevgileri ve sonsuz hoşgörüleriyle hayatımıza değer ve anlam katan emeğin ve özverinin simgesi, kadınlarımızın Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA