SON DAKİKA

Bir Magazin
Bir magazin üç yaşında

KARABAĞ MUĞAM GRUBU BAŞKANI  “YAŞASIN TÜRKİYE-AZERBAYCAN KARDEŞLİĞİ”

KARABAĞ MUĞAM GRUBU BAŞKANI  “YAŞASIN TÜRKİYE-AZERBAYCAN KARDEŞLİĞİ”
Bu haber 18 Ekim 2020 - 20:41 'de eklendi.

ÜLKER PİRİYEVA-AZERBAYCAN

“Ve her zaman manevi desteğimiz olan kardeş Türkiye’ye her zaman yanımızda oldukları için doğrudan, şükranlarımı sunuyorum.

Aynı zamanda, başta Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmakla bütün Türk kardeşlerimizin de bulunduğu 83 milyonluk Türkiye halkına şükranlarımı sunuyorum”..
Bu sözleri, Azerbaycan Halk Sanatçısı, Azerbaycan Milli Konservatuarı profesörü, dünyaca ünlü “KARABAĞ” Muğam grubu başkanı Mensum İbrahimov, 18 Ekim Azerbaycan’ın “Bağımsızlık Günü” münasebetiyle Vatanhaberlerin.com-da Ülker Piriyeva’ya yaptığı açıklamada belirtdi.

Azerbaycan Halk Sanatşısı, Mensum ibrahimov, Dünyaca ünlü muğam ustadı Mensum İbrahimov, “Bugün Azerbaycan askeri Başkomutanımızın öncülüğünde dünyanın gözü önünde yeni bir tarih yazıyor. 27 yıl önce BM tarafından kabul edilen 4 karar uygulanmadı. Bugün Azerbaycan askeri, işini kendi yapıyor. Ve bugün tüm halkımız Başkomutanımızın etrafında askerdir, işimiz gerçek olduğu için kimsenin toprağında gözümüz yok ama hiçbirimiz, devletimiz veya halkımız ülkemizde ikinci bir Ermeni devletinin kurulmasına razı olmayacak. İnşallah süreç çoktan başladı ve bizim tam zaferimize, Şuşa’da Azerbaycan’ın üç renkli bayrağının dalgalanmasına çok yakınız ve tabii ki söz verdiğim gibi, Karabağ’ın Şuşa’daki zaferi münasebetiyle “Karabağ Şikestesi”ni orada ifa edeceğim.

Ve gördüğünüz gibi Azerbaycan askerimiz yıllar içinde oluşan Ermeni mifini hızla ortadan kaldırarak bir Azerbaycan askerinin neler yapabileceğini göstermiştir. Ama tabii bugün dünya çifte standartların olduğu bir yer ve hepimiz görüyoruz ki bu da Gence’deki sivil nüfusa karşı işlenen olay, bu Ermenilerin doğası. Onlar çocuklarımızla savaşıyor, sivil nüfusumuzla savaşıyor, gücü onlara yetiyor yani. Azerbaycan’ın en büyük ikinci şehri olan, cepheden 100 km uzaklıkta, evinde rahat uyuyan sivil vatandaşlarımıza, Gence’ye roket atıyor. Elbette tüm dünya buna gözlerini kapatmamalı. Bu tabii ki, bir terör. Elbette onların dünya mahkemesinde tüm dünyaya cevap verecekleri gün gelecek. Azerbaycan davası gerçek bir durumdur. Zafer bizimle, Karabağ Azerbaycan’dır.

Tanrı Başkomutanımız İlham Aliyev başta olmakla, bütün halkımızı ve ordumuzu korusun. Her birimiz yakında bir sonraki zafer haberini dört gözle bekliyoruz. Ve her zaman manevi desteğimiz olan kardeş Türkiye’ye her zaman yanımızda oldukları için doğrudan, şükranlarımı sunuyorum.

Aynı zamanda, başta Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmakla bütün Türk kardeşlerimizin de bulunduğu 83 milyonluk Türkiye halkına şükranlarımı sunuyorum.
Ulusal Lider Haydar Aliyev’in de belirttiği gibi, “Bir millet, iki devlet” ifadesi artık tüm dünyaya kanıtlanmıştır. Yaşasın Türkiye-Azerbaycan kardeşliği!

Karabağ Azerbaycan’dır, Azerbaycan’ın bağımsızlığı sonsuzdur ve bağımsızlığımızı kutluyorum!

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA