16:32 - KIZIL GROUP YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET KIZIL’DAN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
15:45 - ASKA GRUP TEKSTİL YÖNETİM KURULU BAŞKANI ABDÜLKADİR ARSLAN `DAN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
14:55 - CEVDET YILDIRIM `DAN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
14:07 - TARIMKON GENEL BAŞKANI HAKAN YÜKSEL`DEN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
10:20 - Meeting of the Deputy Minister with the Secretary General of the Organization of Islamic Cooperation
03:07 - Bakan Yardımcısının İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri ile görüşmesi
Koronavirüs pandemisinin ardından geçilen uzaktan eğitim sisteminin öğrencilerin psikolojisi üzerindeki etkilerini değerlendiren İstanbul Kültür Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Önder Kavakçı, “Etkileşimlerin çok kısıtlandığı zamanlardayız. Bu dönemde öğrencilere tavsiyem en azından dijital ortamlarda sık sık bir araya gelsinler” dedi.
COVID-19 pandemisinin her alanda, her kesimi zorladığını ifade eden İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Önder Kavakçı, “Özellikle gençler için eve kapanmak, akranlarını görememek, okula gidememek zorlayıcı oldu. Eğitimde en önemli şey kişilerin birbirleri üzerinde iz bırakması. Birçok öğrenci hocalarından öğrendiklerinden çok daha fazlasını birbirlerinden öğreniyor” dedi.
Etkileşim kısıtlandı, odaklanma zorlaştı
Etkileşimin kısıtlandığı, odaklanmanın zorlaştığı bir dönemden geçildiğini vurgulayan Prof. Dr. Kavakçı, “Öğrencilerimiz sürekli bizlere odaklanma problemi yaşadıklarını, ders çalışamadıklarını, üretkenlikte sorun yaşadıklarını anlatıyor. Bizler de kameraya ders anlatıyoruz. Öğrencilerimizle kurduğumuz göz teması olmadığı için aynı heyecanı yakalamakta zorluk çekiyoruz. Bu dönemde onlara verebileceğim en iyi tavsiye en azından dijital ortamlarda sık sık bir araya gelmeleri” diye konuştu.
Ailelerin gençlerle iletişimi
İçinde bulunulan dönemde gençlerin çok fazla telefonla konuşup, sosyal medyada daha fazla zaman geçirebileceğini söyleyen Prof. Dr. Önder Kavakçı, “Ailelerin özellikle üniversite çağındaki çocuklarına çok müdahale etmemesi gerekir. Gençlerin kendi kararlarını almalarına izin vermek lazım. Gençler bu dönemde anne ve babayı biraz itebilirler. Kendi kişiliklerini oturtmak için mesafeye ihtiyaç duyabilirler. Zaman zaman uzak durmalarını istedikleri ailelerinin bazı durumlarda ise ilgisini isterler, onaylanma ihtiyacı hissederler. Tüm bunları göz önünde bulundurarak ailelerin, çocuklarının artık bir genç olduğunu kabul etmesi, kendi kararlarını alacaklarına inanması ve gerekli durumlarda destek olması gerekir” diye konuştu.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.